5. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
5. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi
Abone ol
Türk Eğitim-Sen ve UAESEB, 5. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi’ni, Ziya Gökalp’in Vefatının 100. Yıl Dönümü Anısına Gerçekleştirecek

Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen ve UAESEB olarak; 2016 Yılının UNESCO tarafından Hoca Ahmet Yesevi Yılı ilan edilmesinin ardından 01-04 Aralık 2016 tarihlerinde “1. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi”ni Hoca Ahmet Yesevi Anısına atfederek düzenledik.

07-10 Aralık 2017 tarihleri arasında “1. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi”, 06-09 Aralık 2018 tarihinde 2. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi, 07-10 Kasım 2019 tarihinde “ 2. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi, 2020 yılında da “Bilge Tonyukuk Yılı Anısına” atfettiğimiz “3. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi” ve 22-24 Ekim 2021 tarihleri arasında “3. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi”ni Covid-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi platformlar üzerinden gerçekleştirdik.

19 Mayıs 1919’da başlayan milli mücadelenin 9 Eylül 1922’de “Büyük Zafer”le neticelenmesinin 100. Yıl dönümünde “Büyük Zafer”in 100. Yılı Anısına atfettiğimiz “4. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi”ni 24- 27 Kasım 2022 tarihinde düzenledik.

Son olarak 30 Kasım-3 Aralık 2023 tarihinde Cumhuriyet’in 100. Yılı Anısına atfettiğimiz “4. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi”ni daha önceki yıllarda olduğu gibi farklı alanlarda çalışan yetkin bilim insanlarıyla birlikte gerçekleştirdik.

Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği bu kez de toplum bilimci Ziya Gökalp’in vefatının 100. Yılı anısına 21-24 Kasım 2024 tarihinde 5. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi gerçekleştirecek.

Ziya Gökalp’in Türk Dünyası ile ilgili hayalleri, Türk dünyasının birliğine ve dayanışmasına vurgu yapması bakımından son derece önemlidir. Onun vizyonu, Türk dünyasının ortak kültürel mirasına sahip çıkarak güçlü bir gelecek inşa etmek üzere kurgulanmıştır. Gökalp’in vefatının 100. Yılında gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi adının ve işlevinin ötesinde vefanın ve kadirşinaslığın bir göstergesi de olacaktır.

Böylesine önemli bir sosyoloğun adının verildiği bu etkinlik, Türk dünyasının ortak geçmişine ve geleceğine yapılan vurguyu da bünyesinde barındırmaktadır. Bu etkinlik, Gökalp’in ideallerini yaşatmak ve Türk dünyasının birliğine olan inancı pekiştirmek adına muazzam bir anma etkinliği olması yanında Türk Dünyası’nın bilimsel atılımına ve kalkınmasın matuf önemli bir misyonu da içermektedir.

Bu organizasyon, Türk dünyasının ortak değerlerine ve birbirine olan bağlılığına vurgu yaparak, bilimin ve eğitimin bu süreçteki kritik rolünü de öne çıkaracaktır. Türk dünyasının bilim ve eğitim alanında ortak bir vizyona sahip olması, bölgesel ve küresel anlamda daha fazla işbirliği ve başarıya yol açacaktır. Yüzlerce kıymetli bilim insanı, araştırmacı ve eğitim çalışanının nitelikli çalışmaları ile katılacağı bu bilimsel etkinliğe katkı sağlayacak herkese teşekkür ediyoruz.

Türk dünyasının birbirine kenetlenmesi ve başarılı işler gerçekleştirerek bölgesel ve küresel düzeyde yeni bir sinerji oluşturması, bilimin ve bilim insanlarının katkısı olmadan mümkün olamayacağı mukadderdir. Bilim, modern dünyada her geçen gün daha fazla önem kazanarak Türk dünyası için de birleştirici ve kalkınmayı sağlayıcı bir araç haline gelmektedir. Bilim, teknoloji ve yenilik, bu süreçte hayati bir rol oynayarak Türk dünyası için yeni fırsatlar ve çözümler sunmaktadır. Bu bakış açısının gelişip yaygınlaşabilmesi için bilimsel toplantılara gereken hassasiyet gösterilmelidir. Bilimsel toplantılar, Türk dünyasını oluşturan ülkeler ve toplulukların demokratik birer millet olarak gelişmelerini ve gerçek egemenliklerinde artış sağlayarak aynı zamanda dünya barışına katkıda bulunmalarını sağlayacak önemli bir platform sunar. Bu toplantılar, bilgi toplumu doğrultusunda işbirliğine dayalı atılan adımların başlangıcı veya meyvesi olarak karşımıza çıkar. Türk dünyasının ilişkilerinin politik, siyasi, ekonomik, askeri ve kültürel boyutları olduğu kadar bilimsel boyutu da geliştirilmelidir. Çünkü bu, Türk dünyasının geleceği için ihmal edilmemesi gereken bir zorunluluktur. Araştırmacılar, akademisyenler ve eğitim çalışanlarının bir araya gelmesi, uzun vadede kültürel kimlik ve milli ortaklıklarımızı temel alarak bilimsel birlikteliği taçlandıracak çalışmaları başlatmak açısından son derece önemlidir. Bu çalışmalar, sadece Türk milletinin değil, aynı zamanda Avrasya coğrafyasının kaderini de belirleyebilecek potansiyele sahiptir.
“Türkiye Yüzyılı” ve “Türk Asrı” hedeflerine ulaşmada bilime yapılan yatırım ve destek büyük bir önem taşımaktadır. Bu yatırımlar, eğitim çalışanları ve bilim insanlarının rollerini daha da önemli hale getiriyor. Eğitim çalışanları, genç nesilleri bilime teşvik ederek geleceğin bilim insanlarını yetiştirmekte kilit bir rol oynamaktadırlar. Bilim insanları ise araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla yeni buluşlar ve teknolojiler ortaya koyarak Türk dünyasının kalkınmasına öncülük etmektedirler. Bilim insanlarının bir araya gelerek onların bilimsel üretimlerini değerlendirmeye tabi tutarak daha iyi olması yönünde birlikte veya bireysel çalışmalar için planlama yapabilecekleri akademik toplantıların düzenlenmesi hayati önem taşımaktadır.
Bu bakış ve akademik sendikacılık düsturu aklı ve bilimi örnek alan çözüm odaklı bilimsel yaklaşım şiarı ile Türk Eğitim Sen akademik bilgiyi sendikal duruşuna rehber ve paydaş edinmektedir. Türk Eğitim-Sen Ortalama akıl yerine ortak aklı; Türk Devleti, Türk eğitimi ve eğitim çalışanları için en iyi ve en güzeli arama yolunda bilime, akla ve mantığa uygunluk noktasında özel bir gayret sarf etmektedir. Bu çalışmalarından birisi olarak Türk Eğitim-Sen ve UAESEB olarak; 2016 Yılının UNESCO tarafından Hoca Ahmet Yesevi Yılı ilan edilmesi nedeniyle 1-4 Aralık 2016 tarihlerinde Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi’ni düzenleyerek başlatmış olduğumuz Türk Dünyası’na yönelik uluslararası kongreleri, 7-10 Aralık 2017 tarihleri arasında Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi, 6-9 Aralık 2018 tarihinde 2. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi 7-10 Kasım 2019 tarihinde Antalya’da yapılan “ 2.Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi, 2020 yılında da “Bilge Tonyukuk Yılı Anısına” 3. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi ile 22-24 Ekim 2021 tarihleri arasında 3. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi’ni maalesef içinde bulunduğumuz Covid-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi platformlar üzerinden gerçekleştirdik. 19 Mayıs 1919’da başlayan milli mücadele; 9 Eylül 1922’de “Büyük Zafer”le neticelenmesinin 100. Yıl dönümünde “Büyük Zafer”’in 100. Yılı Anısına 24- 27 Kasım 2022 tarihinde 4. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresini düzenledik. En son olarak 30 Kasım -3 Aralık 2023 tarihinde 2023 yılı Cumhuriyet’in 100. Yılı olması münasebetiyle 4. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi’ni daha önceki yıllarda olduğu gibi farklı alanlarda çalışan yetkin bilim insanlarıyla birlikte gerçekleştirdik. Kongrelere genel olarak her yıl 1000’den fazla akademisyen, araştırmacı ve eğitim çalışanının katılması ortalama 500’den fazla bildirini sunulması ve ciltlerce yayının ortaya çıkması, uluslararası katılımlar neticesinde Nobel ödüllü araştırmacılar ile Türk dünyası araştırmacılarının kaynaşarak yeni proje ve fikir alışverişinde bulunması duyulan teveccühün açık bir göstergesi olmuştur.


Ziya Gökalp’in Türk Dünyası ile ilgili hayalleri, Türk dünyasının birliğine ve dayanışmasına vurgu yapması bakımından son derece önemlidir. Onun vizyonu, Türk dünyasının ortak kültürel mirasına sahip çıkarak güçlü bir gelecek inşa etmek üzere kurgulanmıştır. Vefatının 100. yılında, Türk Eğitim Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) tarafından 21-24 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi adının ve işlevinin ötesinde vefanın ve kadirşinaslığın bir göstergesi de olacaktır. Böylesine önemli bir sosyoloğun adının verildiği bu etkinlik, Türk dünyasının ortak geçmişine ve geleceğine yapılan vurguyu da bünyesinde barındırmaktadır. Bu etkinlik, Gökalp’in ideallerini yaşatmak ve Türk dünyasının birliğine olan inancı pekiştirmek adına muazzam bir anma etkinliği olması yanında Türk Dünyası’nın bilimsel atılımına ve kalkınmasın matuf önemli bir misyonu da içermektedir.
Bu organizasyon, Türk dünyasının ortak değerlerine ve birbirine olan bağlılığına vurgu yaparak, bilimin ve eğitimin bu süreçteki kritik rolünü de öne çıkaracaktır. Türk dünyasının bilim ve eğitim alanında ortak bir vizyona sahip olması, bölgesel ve küresel anlamda daha fazla işbirliği ve başarıya yol açacaktır. Bu tür organizasyonlar, Türk dünyasının birlik ve beraberliğini pekiştirmenin yanı sıra, bilimin ve eğitimin önemini vurgulayarak gelecek nesillere ilham veriyor ve kalkınmanın temellerini güçlendirecektir. Bu şekilde, Türk dünyası bilim ve bilim insanlarının liderliğinde daha güçlü bir geleceğe doğru ilerlemeye devam edecektir. Pek çok kıymetli bilim insanının nitelikli çalışması ile katılacağı bu bilimsel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçecek, katkı sunacak herkese peşinen teşekkür ediyor, bu anlamlı ve değerli kongrenin gerçekleşmesinde Türk ve Dünya bilimini destekleyen UAESEB ve Türk Eğitim Sen’e şükranlarımızı sunuyoruz. Kongrede buluşmak üzere…

Kongre sayfamız için tıklayınız.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ziya Gökalp’in Vefatının 100. Yılı Anısına “Fikrimdeki Türk Asrı ve Türk Birliği” Makale YarışmasıÖnceki Haber

Ziya Gökalp’in Vefatının 100. Yılı Anısı...

Sözleşmeliden kadroya geçenlerle ilgili önemli görüş!Sonraki Haber

Sözleşmeliden kadroya geçenlerle ilgili...

Yorum Yazın

Kamu Görevlilerinin Sosyal Medya Kullanımında Gözetmesi Gereken Etik İlkeler Nelerdir?
Biliyor musunuz; yüzbinlerce öğretmenimizin feda edebilecekleri bir kariyeri yok!
Kadın için Teknoloji Projesi Teknoloji Okuryazarlığı Eğitimi 
Shakespeare’in eserleri podcast serisi
Google Araçları Eğitimi
Uluslararası Caribou İngilizce Matematik Yarışması Dünya Birincisi İmam Hatipten
Sürü İHA Yarışması Ön Değerlendirme Sunumu Sonuçları Açıklandı!
Türkiye Yüzyılında Kadın Emeği Çalıştayı/Paneli yapıalcak
Tüketici Fiyat Endeksi Nisan 2024
Öğretmenler Odası Buluşmalarının 10'uncusu Diyarbakır'da Gerçekleşti
Mülakat Ya Kalkacak Ya Kalkacak!
Bosna Hersek’e gitmeye hak kazananlar açıklandı
Kamp Liderliği Başvuru Sonuçları açıklandı
Üniversite daire başkanlarına makam tazminatı ödenmelidir
‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ yeni müfredat taslağı değerlendirmemizi tamamladık
Öğretici: Memur Ve Emekliler Enflasyona Yenik Düştü
Temmuzda memurlara yüzde kaç zam bekliyorsunuz?
Fahiş Fiyat Ve Stokçuluk Cezalarının Artırılmasını Da İçeren Kanun Teklifi TBMM’de
Öğretmenlerin Deprem Öncesinde Görev Yaptıkları İllere İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvurusu Açıldı
2018 Yılından İtibaren Sınavsız Ataması Yapılan Tüm Şube Müdürlüğü Atamalarını İptal Ettirdik