Öğretmenler Odası Buluşmalarının 10'uncusu Diyarbakır'da Gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğretmenler Odası Buluşmalarının 10'uncusu Diyarbakır'da Gerçekleşti
Abone ol
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında Diyarbakır'da düzenlenen programda meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her ayın ilk cumartesi günü farklı illerde düzenlenen Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında bu kez Diyarbakır'daki öğretmenlerle tarihi İçkale Açık Hava Müzesi'nde bir araya geldi.

 

Bugüne kadar ikişer kez İstanbul ve Ankara'da olmak üzere Eskişehir, Konya, Kastamonu, Sivas, İzmir ve 10'uncusu Diyarbakır'da  gerçekleştirilen buluşmalarda Bakan Yusuf Tekin binlerce öğretmenle sohbet etti, istişarede bulundu.

 

Kadim mirasımızı yansıtan şehirlerden biri olan Diyarbakır'da bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Bakan Tekin, eğitimde rotalarını öğretmenlerle birlikte belirlediklerini söyledi.

 

Yeni taslağa göre müfredatın sadeleştirildiği gerekçesiyle ders sürelerinin kısalıp kısalmayacağı konusunda bir soru üzerine Bakan Tekin, "Müfredat değişikliğinin ders sürelerine etkisi söz konusu değil. Bu anlamda ders saatlerinde herhangi bir artış veya azalma olmayacak. Ders sürelerimiz mevcut hâliyle devam edecek." dedi

 

Kamuoyunun görüş ve önerilene sunulan yeni öğretim programı hakkında görüşlerini ileten öğretmenler; mevcut konuları  yetiştiremediklerini, dolayısıyla yeni müfredatın hafifletilmesi ve sadeleştirilmesinin isabetli bir adım olduğunu ifade ettiler.

 

Öğretmen atamalarıyla ilgili gelen bir soru üzerine Bakan Tekin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur." değerlendirmesinde bulundu.

 

Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili sorular üzerine Türkiye'de öğretmenlerin nitelikleri ve seçiminden, hizmet içi eğitimine kadar birçok konuyu kapsayan yeni bir düzenleme yaptıklarını belirtti.  Tekin, sözlerine şöyle devam etti: Kanun; öğretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumlulukları, öğretmenlik mesleğinde kariyer, eğitim çalışanlarının şiddetten korunması, öğretmenlerin hizmet içi eğitimi gibi konuları kapsayacak."

 

Kendilerine verdiği değer için Bakan Tekin'e şükranlarını sunan öğretmenlere Bakan Tekin, "Öğretmenlerime her daim sahip çıkacağımın ve onların hukukunu korumaya devem edeceğimin bilinmesini istiyorum. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde azimle çalışalım." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
1 Mayıs gösterileriyle ilgili gözaltına alınan 65 kişi adliyeye sevk edildiÖnceki Haber

1 Mayıs gösterileriyle ilgili gözaltına...

İHH’dan Gazze’ye yardım eliSonraki Haber

İHH’dan Gazze’ye yardım eli

Haber Yorumları

  • Müdür Yrd.06-05-2024 18:00

    Okullarda müdür yardımcısı eksiği var.Sayın bakandan bu konuya bir çözüm bekliyoruz.Yazdık çizdik mebin ilgili birimleri ne okudu ne dinledi bir yıldır ses yok.Sayın bakana onlarıda şikayet edelim bu konuda neden sahayı okumuyirlar acaba.Okul müdür yardımcısı ilkokulda 601 den sonra ikinci norm veriliyor.Bu unutulmuş bir rakam.Okulun yükü bir müd yrd.yürümüyor okullar zorda.Yeni müfredat buradan başlamalı.İl ve ilçe memler gereksiz yazışma ve muhtemetlik işlerinide okullara yıktılar biz nasıl öğretmene,öğrenciye,veliye yetişelim.Bu 601 sayısı 300 olmalı.

Yorum Yazın

18 Mayıs Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (17 Mayıs 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
İradesini Ve İmzasını İnkâr Eden Bürokratlar O Gün Hepiniz Oradaydınız
Kamuda Tasarruf Ve Verimlilik Paketi Gözden Geçirilmelidir
Beceri Temelli Kitaplar
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları
OGM Materyal Yabancı Dil İçerikleri
Beceri ve Hayallerini Keşfetmen İçin "Zanaat Atölyeleri" Seni Bekliyor 
Öğretmenlerin Ekonomik Durumu Anketi Sonuçlandı
Okul Sporları Duyuruları
 Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim gören özel yetenekli öğrencilere yönelik "Resfebe Yarışması" başvuruları başladı.
Çocuk Kitapları ve Okuma Alışkanlığı Kursu
Millî Eğitim Bakanlığı Kurumsal Yönetişim Anketi
Emek Ve Alınterine Yapılan Ödemeler İsraf Değildir
20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Başvuru Duyurusu Yayımlandı
Türk Eğitim-Sen Öğretmenlerin Taleplerini Karşılayan Bir Meslek Kanunu İçin 81 İlden Mektup Gönderdi
Bursluluk Sınavı Sonucu Açıklandı
Öğretmenlik Meslek Kanunu önümüzdeki günlerde TBMM gündemine geliyor.
#ÖMKmeclise Hashtag’i İle Eğitim Çalışanlarının Sesi Olduk.
İşte kalem kalem tasarruf tedbirleri