5 yıldır ‘Torun Dedeye Vefa Yürüyüşü’ yapıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
5 yıldır ‘Torun Dedeye Vefa Yürüyüşü’ yapıyor
Abone ol
Çanakkale Savaşları gazisinin torunu Saffet Gümüş, 5 yıldır İstanbul’dan Çanakkale’ye vefa yürüyüşü gerçekleştiriyor

Çanakkale Savaşları gazisinin torunu Saffet Gümüş, 5 yıldır İstanbul’dan Çanakkale’ye vefa yürüyüşü gerçekleştiriyor


Çanakkale Savaşı gazisinin torunu ve Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş, zaferin 108. yılında, İstanbul'dan Çanakkale'ye 'Torundan Dedeye Vefa Yürüyüşü'nde dün Keşan’a ulaştı.

Çanakkale Zaferi'nin 108. yılı için şehitler anısına, elinde Türk bayrağı ile 7 gün önce İstanbul'un Bağcılar ilçesinden yürümeye başlayan Saffet Gümüş, Keşan’a ulaştı. Saffet Gümüş, 'Torundan Dedeye Vefa Yürüyüşü'nün bu yıl 5.’sini gerçekleştirdiğini söyledi. Gümüş’ü, Keşan’ın girişinde Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu karşıladı. Gümüş, Uslu’ya Türk bayrağı motifli tablo hediye etti. Uslu, Saffet Gümüş’ün, Bağcılar’dan 4 Mart 2023 tarihinde yola çıktığını belirterek, “Bugünde Keşan’da misafirimiz. Kendisini karşılayarak, ‘hoş geldin’ dedik. Bu çıkmış olduğu yolculuğun hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah selametle Çanakkale’ye ulaşır” dedi.

Saffet Gümüş ise Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’den aldığı bayrağı 18 Mart'ta Çanakkale'de yapılacak törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edeceğini ifade ederek, “Allah bizlerden Çanakkale ruhunu eksik etmesin. Bundan 1 ay önce 10 ilimizde binlerce kardeşimiz vefat etti. Allah mekanlarını cennet etsin. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu topraklar, bu bayrak güzel. Bunun kıymetini bilelim. Çünkü bu topraklar zor şartlar altında kazanıldı. Bundan 108 yıl önce, atalarımızın, dedelerimizin tek sevdaları vardı, bayrak inmesin, ezan dinmesin. Bize bu güzel vatanı yurt kıldılar. Bizde onların torunları olarak, onların emanetlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Yaraları birlikte sarmaya çalışıyoruz. Bundan 108 yıl önce Çanakkale’de bugünde Diyarbakır’da, Gaziantep’te, Kahramanmaraş’ta, Şanlıurfa’da, Adıyaman’da, Hatay’da, Adana’da yaraları birlikte saracağız. Güçlü bir Türkiye olacağız. Eğer birlikte olursak daha güçlü oluruz. Birlikten kuvvet, ayrılıktan azap olur. Yolumuz şehitler yolu, yolumuz Çanakkale yolu. Bizim onlara borcumuz çok. Bir nebzede olsa gelecek nesillere vatan ve bayrak sevgisini verebiliyorsak ne mutlu bize diyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Soylu, depremzedelerin seçim öncesi adres değişiklik süreciyle ilgili bilgi verdiÖnceki Haber

Bakan Soylu, depremzedelerin seçim önces...

BAGEM’den psikolojik yardım rehberiSonraki Haber

BAGEM’den psikolojik yardım rehberi

Yorum Yazın

Bakanlık alan değişikliği bekleyen meslektaşlarımızı daha ne kadar bekletecek?
Deprem Sonrasında MEB Tarafından Atılan Politika Adımları
MTSK Direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavları ertelendi
Deprem Bölgesinden Diğer İllere Nakil Olan 14 Bin 73 Öğrenci, Kendi İllerine Geri Döndü
TEKNOFEST 2023 Roket Yarışması Kritik Tasarım Rapor Sonuçları Açıklandı!
İşte Depremle ilgili yalan haberler ve gerçekler
TEKNOFEST İstanbul Spotter Kule Başvuruları Başladı!
Deprem nedeniyle eğitime ara verilen günlerde hangi ek ders ücretleri ödenir?
Memura Refah Zammı Verilmelidir
Sosyal Araştırmalar ve Yenilik Enstitüsü Protokolü YÖK’te imzalandı
AES: MEB becayiş uygulamasını hayata geçirmelidir
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na katıldık
Rehber Öğretmenlerin Normu Bulunmayan Okullara İkinci Görev Niteliğinde Görevlendirilme Uygulamasına Dava Açtık
Afet bölgesi eğitim faaliyetleri hakkında bakanlıktan açıklama
Öğretici: Torba Kanuna Çalışanların Sorunları Da Eklenmelidir
TEKNOFEST 2023 Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
Torba kanunla eksiklikler tamamlanmalıdır