6. Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması sonuçlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
6. Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması sonuçlandı
Abone ol
Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (AOSB) ve Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu işbirliğinde bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

 

 

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü Seyhan Salonu’nda Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği etkinlikte, farklı programlardan öğrencilerin projeleri yarıştı. Genç yeteneklerin sanayiye yönelik çözüm odaklı projeleriyle geleceğe yön verdiği etkinlik; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından yarışmaya katılan projelerin jüri değerlendirme sürecini anlatan slayt gösterimi yapıldı.

 

 

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, açılış konuşmasında, bu tür yarışmaları sadece bir etkinlik olarak düşünmediklerini belirterek, “Biz girişimciliği ve sanayileşmeyi bu ülkenin esas enerji kaynağı olarak görüyoruz” dedi.

 

 

Sanayileşmenin önemine vurgu yaparak, bu konuda insan kaynağının gerekliliğine dikkati çeken Akpınar, öğrencilere seslenerek, “Hepiniz farklı branşlarda eğitim görüyorsunuz. Gelecekte belki ara eleman değil aranan eleman olacaksınız. Üniversite sınavlarını önemsiyor olabilirsiniz elbette ancak, hayatın sadece bunlardan ibaret olmadığını bilmelisiniz” uyarısında bulundu.

 

 

Öğrencilere kendilerine inanmalarını, yeteneklerini keşfetmelerini ve takım çalışmasını önemsemeleri tavsiyesinde bulunan Ersin Akpınar, “Zorlukla karşılaşacaksınız belki. Bazılarınız askerliği, bazılarınız evliliği bazılarınız çalışmayı önemseyecek ama her ne yapıyorsanız yapın üretkenliğinizi azaltmayın” dedi.

 

 

Akpınar, yarışmada sadece dereceye girenleri değil yarışmaya katılan tüm öğrenciler, destekleyici kurumlar ve jüri üyelerini tebrik etti.

 

 

AOSB’nin eğitime desteği

 

 

Ç.Ü ARGE’den sorumlu Rektör Danışmanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Karadağ ise yüksek okulun bölge sınırlarında yer almasının önemine dikkati çekerek, “Türkiye genelinde çok yüksek okul var ancak, bizim okulumuz kadar organize sanayiden destek olan okul duymadım. Bu nedenle AOSB yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Üniversite ve sanayi işbirliği

 

 

AOSB’de üniversite ve sanayi işbirliğinin sağlanabileceği en güzel ortamın oluşturulduğunu vurgulayan Karadağ, şöyle devam etti:

 

 

“Tabi burada sanayicilerimizin bizim ürettiğimiz projelere verdiği desteği değerlendirmek gerekiyor. Her fikrin karşılığında bir değer görmesi çok önemli. O değeri görmediği takdirde yeni fikirleri ortaya atarken öğrencilerimiz çekingen kalabilirler. Burada her projenin değer gördüğüe tanık olmak bizleri ayrıca mutlu ediyor.”

 

 

Bu yılki yarışmaya 41 projenin katıldığını belirten Prof. Dr. Faruk Karadağ, hepsinin çok kıymetli olduğunu çok güzel sonuçlar doğuracağına inandığını ifade ederek, “Bu projelerin gerçekleşmesinde emeği geçen AOSB Bölge Müdürlüğüne, öğrencilerimize, mentör hocalarına, jüri üyelerine ve destek verenlere teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bu proje sayesinde ortaya koydukları takım çalışmasını ve yenilikçi düşünme kabiliyetlerini kutluyorum. Sevgili öğrencilerimiz unutmayınız ki hepiniz birer potansiyelsiniz yapabileceklerinizin sınırı yoktur” ifadelerine yer verdi.

 

 

MYO Müdürü Prof. Dr. Nazım Aksaker’in konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Yarışmanın jüri üyeleri, bölüm başkanları ve mentör hocalarının teşekkür plaketi ile ödüllendirildiği yarışmada dereceye girenlere ödülleri törene katılan protokol tarafından verildi.

 

 

Yarışmanın ilk üçe giren projeleri

 

 

Yarışmada birincilik ödülünü “İnsansız hızlı yangın söndürme ve uyarı sistemi” projesiyle Tuğberk Yiğit Kaya ve Alihan Gül kazandı.

 

 

“Yüz tanıma ile personel/öğrenci kontrol sistemi” projesi ile Emirhan Özdemir, Umut Kutay Kurşun, Meliha Girgis ve Mustafa Acar’ın ikinciliği kazandığı yarışmada üçüncülüğü ise “PLC ile Motor Yol Verme ve Motor Devrinin Kontrolü “ projesi ile Abdurrahman Kutlu ve Emre Kara elde etti.

 

 

İyi fikirler kategorisi

 

 

Yarışmanın “İyi Fikirler” kategorisinde birinciliği “Numune Taşıma” Projesi ile Merve Yaren Kopki, Gökçen Nur Güllüçayır, Yunus Emre Eroğlu ve Nuray Kütük, ikinciliği “Yangına ilk müdahale sistemi” projesi ile Gizem Demirci, üçüncülüğü ise “Termik Santral Modülü” projesi ile Berke Temizer, Barış Özgüven ve Hızır Özüner aldı.

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstenilen gramda yapılıyor, gün geçtikçe rağbet artıyorÖnceki Haber

İstenilen gramda yapılıyor, gün geçtikçe...

Türkiye’nin İnovatif Girişimcileri Avrupa Birliği’ne açılıyorSonraki Haber

Türkiye’nin İnovatif Girişimcileri Avrup...

Yorum Yazın

MEB’den afet durumlarında çocuk haklarını gözeten proje
Sağlık Bilimleri Lisansiyeri Ünvanın Geri Alınmasına İlişkin Mahkemeden Bir İptal Kararı Daha
Geleceğin öğretmenleri eğitimde şiddeti kınadı
Tasarruf Paketi Sadece Memurlara Mı?
Türk Eğitim-Sen Akademi YÖK Görevde Yükselme sınavına hazır
e-YDS 2024/8 (Arapça/Rusça): Başvuruları Alınıyor
Okul Sporları Duyuruları
ÖMK Genişletilmeli, Eğitim Çalışanlarının Tümünü Kapsayan Bir Meslek Kanunu Çıkarılmalıdır
İLKSAN 71. Araç Kampanyası Başlıyor
Öğretmen Atamalarında Mülakat Uygulaması Tamamen Kaldırılmalıdır!
Açık Öğretim okulları 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. dönem kayıt yenileme işlemleri 
Mülakat Uygulamasını Kabul Etmiyoruz Yargıya Taşıyoruz
10 Soruda 2024 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Öğretmen Atamaları
Öğretmen Atamalarında Mülakat Uygulamasını Yargıya Taşıdık
MEB il içi isteğe bağlı yer değiştirme sürecini 31 Aralık tarihini esas alarak yürütmelidir
Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması İçin Başvurular Başladı
Dokuma Faaliyetleri Anketi
Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Yapılan Değişikliğe Dava Açtık
2024 Yılı Öğretmenlerin Yer Değiştirme İşlemlerinde 31 Aralık Tarihi Baz Alınsın
Öğretici: Öğretmen Atamalarında Uygulanacak Mülakata Dava Açacağız