Adalet duygusunu zedeleyecek her yaklaşımın karşısındayız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adalet duygusunu zedeleyecek her yaklaşımın karşısındayız
Abone ol
Adalet duygusunu zedeleyecek her yaklaşımın karşısındayız

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, Bilecik Şubesi’nin il divan toplantısına katılarak, eğitim gündemine, toplu sözleşme sürecine ve sendikal çalışmalara dair açıklamalarda bulundu.

Öğretmen açığının kadrolu istihdam yerine ücretli öğretmenlik gibi insan haklarına aykırı yöntemlerle giderilmeye çalışılması, anayasal ve yasal hakları kısıtlanmış sözleşmeli öğretmen istihdamı, kariyer basamakları sisteminin yeniden belirsiz bir sürecin içine düşürülmesi, okul yöneticiliğinin kariyer meslek yerine ikincil görev olarak yürütülmeye çalışılması, okulların bütçe sorunu, güvenlik ve temizlik personeli açığı, yer değiştirme taleplerinin karşılanamaması, ek ders esaslarındaki adaletsizlikler gibi çözüme kavuşturulması gereken pek çok sorun bulunduğuna dikkat çeken Ali Deniz, yetkililere, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünün aynı zamanda eğitimin sorunlarının çözümü olduğu gerçeğinin görülmesi umuduyla çözüm üretme çağrısında bulundu.

Öğretmen yetiştirme, atama ve mevcut eğitim kadrosunun niteliğini artırma gayretlerinin, çözüm odaklı yaklaşımların devam etmesi gerektiğini belirten Deniz, kuruldukları günden bu yana hep hakkın, haklının, mazlum ve mağdurun yanında; vicdanları yaralayan, hakkaniyete aykırı her adımın, uygulamanın karşısında olduklarını söyledi.

Kamuda işe alımlardaki mülakat konusuna değinen Deniz, “Bugüne kadar olan uygulama örnekleri, mülakatın, öğretmen adayının mesleki bilgi ve yeterlilik düzeyini ölçmekten uzak, adayın öğretmenlik mesleğine uygunluğunu ve yetkinliğini değerlendirmekte yetersiz olduğunu göstermektedir. İnsanların adalet duygusunu zedeleyecek bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz” dedi.

Meslek kanunundaki eksikliklerin giderilmesi konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız

Birçok eksikliği bulunan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden ele alınması, geniş çerçevede tüm detayları içerisinde bulundurması gerektiğini dile getiren Deniz, meslek kanunundaki eksikliklerin giderilmesi, öğretmenlerin özlük haklarının tanımlanması ve geliştirilmesi ekseninde bir meslek kanununun hayata geçirilmesi konusunda üzerlerine düşeni, ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Toplu sözleşme mevzuatı evrensel ilkelere uyumlu hâle getirilmelidir

Ali Deniz, toplu sözleşme hakkını alan teşkilat olduklarını hatırlatarak, kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak, sorunlarını çözecek, haklarını koruyacak yetkinlikte olmayan bir toplu sözleşme mevzuatının bulunduğunu ifade etti. Toplu sözleşmenin kapsamının genişletilmesini, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun yapısının değişmesini, adil kararlar verebilecek tarafsızlığa kavuşmasını, sendikalı olmayı teşvik etmeyen, yetkili sendika üyesi olmayı da önemsizleştiren sendikal düzenin değişmesini, dayanışma aidatının kanunda yer almasını; toplu sözleşmenin süresinin, sürecinin, işleyişinin adil ve eşit şartlarda bir pazarlığı mümkün kılacak şekilde değişmesini, örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını, emeklilere sendika üyesi olma hakkının tanınmasını istediklerini vurgulayan Deniz, kanunun güncel şartlar çerçevesinde evrensel ilkelere uyumlu hâle getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, hak, emek ve özgürlük mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdüreceklerini dile getirdi.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2023-2024 Yasama Yılı TBMM Çalışmalarımız Devam Ediyor.Önceki Haber

2023-2024 Yasama Yılı TBMM Çalışmalarımı...

‘Acil Durumlarda Eğitim: 6 Şubat Depremleri Riskler ve Öneriler’ raporumuzu kamuoyuyla paylaştıkSonraki Haber

‘Acil Durumlarda Eğitim: 6 Şubat Depreml...

Yorum Yazın

BİLSEM'lerden Büyük Başarı!
81 ilimizde yarın Gençlik ve Spor Festivalleri düzenlenecek
Harezmi Eğitim Modeli Sempozyumu
2024 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı
Öğretmenler, Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programına İstedikleri İllerde Katılabilecek
İradesini Ve İmzasını İnkâr Eden Bürokratlar O Gün Hepiniz Oradaydınız
Kamuda Tasarruf Ve Verimlilik Paketi Gözden Geçirilmelidir
Beceri Temelli Kitaplar
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları
OGM Materyal Yabancı Dil İçerikleri
Beceri ve Hayallerini Keşfetmen İçin "Zanaat Atölyeleri" Seni Bekliyor 
Öğretmenlerin Ekonomik Durumu Anketi Sonuçlandı
Okul Sporları Duyuruları
 Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim gören özel yetenekli öğrencilere yönelik "Resfebe Yarışması" başvuruları başladı.
Çocuk Kitapları ve Okuma Alışkanlığı Kursu
Millî Eğitim Bakanlığı Kurumsal Yönetişim Anketi
Emek Ve Alınterine Yapılan Ödemeler İsraf Değildir
20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Başvuru Duyurusu Yayımlandı
Türk Eğitim-Sen Öğretmenlerin Taleplerini Karşılayan Bir Meslek Kanunu İçin 81 İlden Mektup Gönderdi
Bursluluk Sınavı Sonucu Açıklandı