"Âkif 'in Sözü, Cumhuriyetin 100'ü" Temalı Dijital Gazete Yarışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Âkif 'in Sözü, Cumhuriyetin 100'ü" Temalı Dijital Gazete Yarışması
Abone ol
Sosyal Bilimler Liselerinde Öğrenim Gören Öğrencilerimiz 12 Mart Etkinliklerine "Âkif 'in Sözü, Cumhuriyetin 100'ü" Temalı Dijital Gazete Yarışması İle Katılıyor

 

Milletlerin tarihlerinde vatanını, milletini yücelten milletinin istikbaline yön veren unutulmayacak fikir ve dava adamları vardır. Tarihimize yön veren önemli dava adamlarından biri de Mehmet Akif Ersoy'dur. Mehmet Akif Ersoy ve büyük eseri İstiklâl Marşı, her yıl "12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" etkinlikleri kapsamında yurt genelinde ve yurt dışı temsilciliklerimizde geniş kapsamlı programlarla kutlanmaktadır.

2023 yılında, 12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kutlama etkinlikleri "Akif 'in Sözü, Cumhuriyetin 100' ü" ortak teması ile gerçekleştirilecek.

İstiklâl Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un şair kişiliği, birleştirici ve bütünleştirici yönü, vatan, millet sevdası ile İstiklâl Marşı'nın öğrencilerde oluşturduğu millî, manevi duygu, düşünce ve heyecanların paylaşılacağı ortamların oluşturulması, içeriklerin hazırlanması hedefi doğrultusunda Genel Müdürlüğümüzce çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Genel Müdürlüğümüzce, İstiklâl Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un vatan, millet sevdası ile İstiklâl Marşı'nın öğrencilerde oluşturduğu millî / manevi duygu ve düşüncelerin paylaşılacağı ortamların, içeriklerin oluşturulması hedefleri doğrultusunda "Sosyal Bilimler Liseleri Akif 'in Sözü, Cumhuriyetin 100' ü Dijital Gazete Yarışması" düzenlendi.

Öğrencilerimizin bilimsel düşünme, araştırma yapma, analitik düşünme ve medya okuryazarlığı konularında beceri geliştirebilmelerine destek ve ortam sağlamak amacıyla 13 Ocak 2022 tarihi itibari ile başlayan "Sosyal Bilimler Liseleri Akif 'in Sözü, Cumhuriyetin 100' ü Dijital Gazete Yarışması" ürün oluşturma süreci 24 Şubat 2023 tarihine kadar devam edecek.

Öğrenciler tarafından yarışma için hazırlanan dijital gazeteler, okul yöneticileri tarafından seçici kurula iletilmek üzere yarışma şartnamesinde paylaşılan mail adresine gönderilecek. Seçici kurul marifetiyle yapılacak değerlendirme sürecinin ardından yarışma sonuçları 12 Mart kutlama etkinlikleri kapsamında Genel Müdürlüğümüz tarafından ilan edilecek.

Yarışmaya bireysel ya da grup olarak katılabilecek olan öğrencilerimiz; okul yöneticilerinin izni ve bilgisi dâhilinde Üniversitelerin Güzel Sanatlar, İletişim ve Basın Yayın, Gazetecilik bölümlerinde görev yapan öğretim görevlisi / öğretim üyelerinden danışmanlık alabilecekler.

Genel Müdürlüğümüze bağlı sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencilerimiz, şiirlerinde millî ve manevi duyguları ön plana çıkaran İstiklâl Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy ve bağımsızlığımızın sembolü millî marşımızla ilgili bilgi ve birikimlerini hazırlayacakları dijital gazetelerle paylaşma imkânı bulacaklar.

Yarışma şartnamesi için tıklayınız.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SGK: En düşük aylık 5.500 TLÖnceki Haber

SGK: En düşük aylık 5.500 TL

Veli seminerlerimize 2022-2023 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde de devam ediyoruz.Sonraki Haber

Veli seminerlerimize 2022-2023 Eğitim-Öğ...

Yorum Yazın

Okul Sporları Duyuruları
Türkiye-Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı sonuçları
Türk üniversiteleri ve rektörlerden ABD’de Gazze’deki vahşeti protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddete tepki​
24 konuyu YÖK Kurum İdari Kurulu gündemine taşıdık
TEKNOFEST Montu Kazanan 10 Şanslı Kişi Belli Oldu!
İstihdama Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı
Milli Eğitim Bakanlığı, Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?
Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!
Yeni Müfredatta "Türkçe" Derslerinde "Dört Dil Becerisi" Odaklı Köklü Değişiklik
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Müfredatla "Beceri" Temelli Sadeleştirilmiş Ve Derinlemesine Öğrenme Yaklaşımı
Dersimiz Futbol Temalı Futbol Gelişim Projesi Tanıtıldı
Talip Geylan'dan Önemli Açıklamalar
Genç Öğretmenlerimizin Mücadelesini Hiç kimse İstismar Edemez!
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı, Kamuoyunun Görüşüne Açıldı
Kadın Öğretmene Yumruk Atan Öğrenci Velisi Adalete Teslim Edildi
Bu ülkede hangi mesleğin ücretlisi var?
Eğitimin taşıyıcı kolonu öğretmendir!
Türk Eğitim Sen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Ek Ödeme Oranı Alabilmesi İçin Talepte Bulundu
Türk Eğitim Sen Okul ve Kurumlarda Güvenlik Kameralarının Mevzuata Uygun Kullanımı İçin Talepte Bulundu
Bakan Tekin: ”Öğretmene şiddet hadiselerine yönelik idari ve adli süreçlerin takipçisi olacağız”