Ayaklı kan bankası 67 kez kan bağışladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayaklı kan bankası 67 kez kan bağışladı
Abone ol
Zonguldak’ta esnaflık yapan 56 yaşındaki gönüllü kan bağışçısı Kemal Kılıç, 67. kez kan bağışında bulundu. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da Kemal Kılıç ile birlikte kan vererek, 67. kez kan bağışlayan Kılıç’ın bu bağışıyla kentin karayolu trafik plakası olan 67’ye ulaştırdığını söyledi.

 

 

Kent merkezinde esnaflık yapan 56 yaşındaki Kemal Kılıç, Kızılay Kan Merkezi’nde 67. kan bağışını gerçekleştirdi. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da Kılıç’ın kan bağış davetini kabul ederek merkeze geldi. Kendisinin de kan bağışlayacağını ifade eden Vali Tutulmaz, Kemal Kılıç ile birlikte kan verdi. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Tutulmaz, "Bugün tabi esas kan verme düşüncemizin sebebi bir hemşerimizin 67. kan verme operasyonuna eşlik etmekti. Kendisiyle burada hem vatandaşlarımızı bu yönde teşvik etmek hem de kendisini tebrik etmek anlamında beraber olduk. Bu vesile ile ben de kan vererek vatandaşlarımıza kan vermenin önemini hatırlatmak istedim. Kan verme alışkanlıklarının biraz daha yavaşladığı bir dönem olduğunu söylediler. Bu yönüyle Ramazan Ayı’ndan önce vatandaşlarımızın kan vermeye gelerek ihtiyaçlarımızı, ülkemizin ihtiyaçlarını bir şekilde karşılamamızı vatandaşlara tavsiye ve teşvik ediyoruz. Bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu buradan hatırlatıyoruz" dedi.

 

 

6 Şubat ve sonrasında meydana gelen deprem felaketlerinde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen gönüllü bağışçı Kemal Kılıç ise “Türkiye bir deprem yaşadı. İnşallah bu depremleri bir daha yaşamayız oradaki ailelere ve sağ olanlara Allah’tan sağlık dileriz ölenlerin de mekanları cennet olsun. Her bir ünite kanla ana rahmindeki bir çocuk Bakan olur, Vali olur. Her zaman diyoruz ambulans sesini duyan her vatandaş kıraathane köşesinde oturmaktansa ambulansın peşinden gidip bir ünite olduğunu bilmesi lazım. Kızılay her zaman bir ayrı bir kuruluştur. Kızılay’ın kıymetlerini Kızılay’ın nimetlerini bilmek lazım. Her ne kadar ne olursa olsun. Bir ünite kanla bir dünyaya bakışımız farklı olur. Öyle bir gün gelir yetişen gençlerimiz olur ki, dersiniz ’Bu gencimize bir ünite kan vermişizdir.’ Zonguldak’tan madenci arkadaşlarımız gittiler depremzedelere yardım ettiler. Onlara ve bütün Zonguldaklılara elini taşın altına koyanlara gelsin" diye konuştu.

 

 

Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrencilere suçtan korunma yöntemleri anlatılıyorÖnceki Haber

Öğrencilere suçtan korunma yöntemleri an...

Psikolog Karaçiçek: “Stres bozukluğu tedavi edilmemesi durumunda kalıcı hale gelebilir”Sonraki Haber

Psikolog Karaçiçek: “Stres bozukluğu ted...

Yorum Yazın

27 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (26 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Okul Sporları Duyuruları
Türkiye-Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı sonuçları
Türk üniversiteleri ve rektörlerden ABD’de Gazze’deki vahşeti protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddete tepki​
24 konuyu YÖK Kurum İdari Kurulu gündemine taşıdık
TEKNOFEST Montu Kazanan 10 Şanslı Kişi Belli Oldu!
İstihdama Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı
Milli Eğitim Bakanlığı, Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?
Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!
Yeni Müfredatta "Türkçe" Derslerinde "Dört Dil Becerisi" Odaklı Köklü Değişiklik
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Müfredatla "Beceri" Temelli Sadeleştirilmiş Ve Derinlemesine Öğrenme Yaklaşımı
Dersimiz Futbol Temalı Futbol Gelişim Projesi Tanıtıldı
Talip Geylan'dan Önemli Açıklamalar
Genç Öğretmenlerimizin Mücadelesini Hiç kimse İstismar Edemez!
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı, Kamuoyunun Görüşüne Açıldı
Kadın Öğretmene Yumruk Atan Öğrenci Velisi Adalete Teslim Edildi
Bu ülkede hangi mesleğin ücretlisi var?
Eğitimin taşıyıcı kolonu öğretmendir!
Türk Eğitim Sen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Ek Ödeme Oranı Alabilmesi İçin Talepte Bulundu