“Ayın Tarihi” dergisinin 2024 Nisan sayısı, yayında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Ayın Tarihi” dergisinin 2024 Nisan sayısı, yayında
Abone ol
İletişim Başkanı Altun: “Barbar İsrail’in saldırıları sonucu 7 Ekim’den bu yana kaybettiğimiz 15 bine yakın masum çocuğun ve bebeğin acısı yüreklerimizi yakıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını bu kez çocuklarımız için yineliyor, ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ diyorum.

Başkanlığımız tarafından hazırlanan “Ayın Tarihi” dergisinin altıncı sayısı, “Medya ve Çocuk” temasıyla kamuoyunun istifadesine sundu.

Medya ve çocuk konusunun “Ayın Tarihi” dergisi için ele alındığı “Ayın Dosyası” bölümünde dijital çağda medya okur yazarlığının önemi ve ebeveynlere düşen sorumluluklar ele alındı.

Tarihten günümüze 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın görsel anlatıyla zenginleştirildiği “Ayın Dosyası” bölümünde aynı zamanda bu özel günün Çocuk Bayramı olarak kutlanması serüvenine de yer veriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiği çok yönlü diplomasi trafiği, nisan ayı içerisinde katıldığı önemli zirveler ve yurt dışı ziyaretleri de dergide yer verilen konular arasında bulunuyor. Derginin “Türkiye” bölümünde gündeme dair önemli gelişmelere ek olarak bölgeler arası dengeli bir gelişmenin tahsis edilmesi noktasında kilit rol üstlenen bölgesel kalkınma programları ile ormanların korunmasına ve zenginleştirilmesine yönelik uygulamalarıyla dünyaya örnek olan Türkiye’nin orman varlığına yer veriliyor. Gazze Şeridi’ne en çok yardım gönderen ülkemizin bu kapsamda yaptığı çalışmalar da detaylı şekilde bu sayıda yer alıyor. Kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması amacıyla kurulan ve sayısı her geçen gün artan bebek ve çocuk kütüphanelerinin anlatıldığı “Kültür Sanat” bölümünde ayrıca Kültür Yolu Festivali ve Ankara Palas Müzesi’ne dair değerli bilgiler okuyucularla paylaşılıyor.

“Vefa” başlığında Türkiye siyasi tarihinin yenilikçi ve renkli isimlerinden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 31. yıl dönümünde hayatından öne çıkan kesitlerle anlatıldığı Ayın Tarihi dergisinin Nisan sayısında Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli görsel hafızası olarak nitelendirilen Othmar Pferschy de anılıyor.

“Gazze Şeridi’ne En Çok Yardım Ulaştıran Ülke Türkiye”, “Tematik Bölgesel Kalkınma Programları”, “Yüzyıllık Emanetler: Kızılay Esir Mektupları Sergisi”, “Tartışmaların Gölgesinde Avrupa Birliği Yeni Göç ve İltica Anlaşması” öne çıkan diğer başlıklar arasında yer alıyor.

Başyazısını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un kaleme aldığı dergi, “Ayın Dosyası”, “Türkiye”, “Diplomasi”, “Dünya”, “Kültür-Sanat”, “İletişim”, “Yayın” başlıklı 7 bölümden oluşuyor.

“Ayın Tarihi” Nisan sayısına erişmek için lütfen tıklayınız.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Güçlü Türkiye Güçlü Diaspora’ şiarıyla dertlerinize derman olmaya çalışıyoruzÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Güçlü Türkiye Gü...

Ankara İli Üniversite Öğrencilerine ve Mezunlara Yönelik Yönelik Temel Seviye CCNA Versiyon 7 EğitimiSonraki Haber

Ankara İli Üniversite Öğrencilerine ve M...

Yorum Yazın

Bursluluk Sınavı Sonucu Açıklandı
Öğretmenlik Meslek Kanunu önümüzdeki günlerde TBMM gündemine geliyor.
#ÖMKmeclise Hashtag’i İle Eğitim Çalışanlarının Sesi Olduk.
İşte kalem kalem tasarruf tedbirleri
Öğretmenlik Meslek Kanunu Bu Defa Beklentiyi Karşılamalıdır
Ortaöğretim derslerine yönelik 9, 10, 11 ve 12. sınıflar düzeyinde konu özetleri
Dijital Öğrenme Köprüsü
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
Banka Promosyon Anlaşmasının Merkezi(Cumhurbaşkanlığınca) Yapılması İle İlgili Resmî Yazımızı Cumhurbaşkanlığı Makamı’na Gönderdik
Eğitim: 2024 Yılı “eTwinning Kalite Etiketi” Başvuru Süreci
“21. Yüzyılda Türkiye’nin Kültür Seferberliği” kitabı yayında
2024 yılı Gençlik Kampları Ulusal Kamp Dönemi Başvuruları Başladı!
İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirmelerde Belirtilen Görev Süresinin 31 Aralık Olarak Değiştirilmesini Talep Ettik
Ankara 6. İdare Mahkemesi: “%2 Düzenlemesi Nedeniyle Ödenmeyen Toplu Sözleşme İkramiyelerinin, Geçmişe Dönük Olarak Ödenmesi Gerekir.”
İşte Yıl Sonu Faaliyet Haftası Planı ve Sunusu
Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları E-Kılavuzunu Yayınladı
İkinci Görev Kapsamında İdareciliğe Atananlar, İl Dışı Tayin İsteyememe Tehdidi Altında Kalmıştır
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
Okul Sporları Duyuruları
Ortaokul Öğrencileri İçin İlk Kez "Zanaat Okulu" Açılacak