Bakan Özer: “Tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 99’un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Özer: “Tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 99’un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz”
Abone ol
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2023 hedeflerimiz doğrultusunda erken uyarı ve takip sistemi sayesinde tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 99 ve üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılında koyduğu hedeflerin tamamına yılsonu gelmeden ulaşırken, 2023 yılına ilişkin hedeflerinde de çalışmalara başladı. Eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi ve kalite odaklı eğitimin kitleselleşmesi amacıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim sistemini daha iyi noktalara getireceklerini belirterek, “2022 yılında okul öncesi eğitime erişimi artırmak amacıyla bin tanesi İstanbul’da olmak üzere 3 bin yeni anaokulunun hizmete alınması için yola çıktık ve 6 bin 4 yeni anaokulu kapasitesi oluşturduk. Böylece hedeflediğimiz kapasitenin iki katına ulaştık. 2023 yılında ise 3 yaşta okullaşma oranını yüzde 16’dan yüzde 50’ye, 4 yaşta okullaşma oranını yüzde 38’den yüzde 70’e ve 5 yaşta okullaşma oranını ise yüzde 99’dan yüzde 100’e ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

 

“Tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 99’un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz”

 

 

 

2022 yılında eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 95’in üzerine çıkarmayı hedeflediklerini hatırlatan Bakan Özer, “İlkokul ve ortaokulda okullaşma oranları yüzde 95’in üzerinde olduğu için bu dönemde okul öncesi ve ortaöğretim kademelerine odaklandık. Ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 90’dan yüzde 95,06’ya yükseldi ve böylece tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranları ilk kez yüzde 95’in üzerine çıktı. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda erken uyarı ve

 

 

takip sistemi sayesinde tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 99 ve üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Bakan Özer, eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması çerçevesinde tüm sınıf seviyelerinde 160 milyon yardımcı kaynağın öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldığını hatırlatarak, 2023 yılında 200 milyon yardımcı kaynağı öğrencilere ücretsiz olarak dağıtmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

"Tüm köy okullarını köy yaşam merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz”

 

 

 

Aktif olarak kullanılmayan köy okullarını yeniden açarak köy yaşam merkezlerine dönüştürmeye başladıklarını hatırlatan Özer, “2 bin 200 köy yaşam merkezi açıldı. Bu binaların ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul ve halk eğitim merkezlerine dönüştürülerek aktif eğitim birimleri olarak kullanılması sağlandı ve bu okullarda farklı kuşakların aynı çatı altında eğitim alması sağlandı. 2023 yılında kullanılmayan tüm köy okullarını köy yaşam merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

"Ücretsiz yemek desteğinden faydalanan öğrenci sayısını 5 milyonun üzerine çıkartmayı hedefliyoruz”

 

 

 

Ağırlıklı olarak taşımalı eğitimde ve pansiyonlarda kalan öğrencilerin yararlandığı ücretsiz yemek desteğinden 2022 yılının başlarında 1,5 milyon öğrencinin yararlandığına dikkati çeken Özer, “Özellikle okul öncesindeki öğrencilerimize öncelik vererek bu sayıyı 1,8 milyona çıkardık. 2023 yılının sonuna kadar okul öncesi tüm öğrencilerimizin ücretsiz yemek desteğinden yararlanmasını sağlayacağız. Böylece ücretsiz yemek desteğinden faydalanan öğrenci sayısını 5 milyonun üzerine çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

 

Öğretmenlik Meslek Kanunu yeni düzenlemelerle iyileştirilecek

 

 

 

‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ ile öğretmenlik mesleğinin özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlandığına işaret eten Bakan Özer, şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Şartları taşıyan ve eğitimlerini tamamlayan öğretmenlerin yüzde 98’i sınav başvurularını gerçekleştirdi. Sınav başvurusu yapan öğretmenlerimizin de yüzde 99’u sınava katıldı. Sınav sonucunda 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen, 66 bin 679 uzman öğretmenimiz de başöğretmen olma hakkını kazandı. 2023 yılında yeni düzenlemelerle öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili ilave iyileştirmelerin yapılması hedefleniyor.”

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sabah iş yerini açan esnaf parçalamış camlarla karşılaşınca silahlı saldırı ortaya çıktıÖnceki Haber

Sabah iş yerini açan esnaf parçalamış ca...

Konya’da engelliler haftasına özel etkinlikSonraki Haber

Konya’da engelliler haftasına özel etkin...

Yorum Yazın

Okul Sporları Duyuruları
Türkiye-Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı sonuçları
Türk üniversiteleri ve rektörlerden ABD’de Gazze’deki vahşeti protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddete tepki​
24 konuyu YÖK Kurum İdari Kurulu gündemine taşıdık
TEKNOFEST Montu Kazanan 10 Şanslı Kişi Belli Oldu!
İstihdama Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı
Milli Eğitim Bakanlığı, Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?
Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!
Yeni Müfredatta "Türkçe" Derslerinde "Dört Dil Becerisi" Odaklı Köklü Değişiklik
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Müfredatla "Beceri" Temelli Sadeleştirilmiş Ve Derinlemesine Öğrenme Yaklaşımı
Dersimiz Futbol Temalı Futbol Gelişim Projesi Tanıtıldı
Talip Geylan'dan Önemli Açıklamalar
Genç Öğretmenlerimizin Mücadelesini Hiç kimse İstismar Edemez!
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı, Kamuoyunun Görüşüne Açıldı
Kadın Öğretmene Yumruk Atan Öğrenci Velisi Adalete Teslim Edildi
Bu ülkede hangi mesleğin ücretlisi var?
Eğitimin taşıyıcı kolonu öğretmendir!
Türk Eğitim Sen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Ek Ödeme Oranı Alabilmesi İçin Talepte Bulundu
Türk Eğitim Sen Okul ve Kurumlarda Güvenlik Kameralarının Mevzuata Uygun Kullanımı İçin Talepte Bulundu
Bakan Tekin: ”Öğretmene şiddet hadiselerine yönelik idari ve adli süreçlerin takipçisi olacağız”