Bakanlığımız İle Ankara Müzik Ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakanlığımız İle Ankara Müzik Ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Abone ol
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Arasında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Yerleşkesinde Güzel Sanatlar İlköğretim Okulu ile Güzel Sanatlar Lisesi Kurulması ve Yönetilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü imzalanmıştır.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Arasında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Yerleşkesinde Güzel Sanatlar İlköğretim Okulu ile Güzel Sanatlar Lisesi Kurulması ve Yönetilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü imzalanmıştır.

Bakanlığımız ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Türkiye'nin ilk müzik ilkokulu ve ortaokulu, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Yerleşkesinde açılacak. Yerleşkede ayrıca bir de güzel sanatlar lisesi kurulacak.

Güzel Sanatlar Liseleri için MEB tarafından her yıl yayımlanan "Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alımı Yapan Okullara Başvuru Kılavuzu" kapsamında öğrenci seçimi yapılması hedeflenmektedir.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde açılacak Türk Müziği Programı Uygulayan Güzel Sanatlar İlköğretim Okulu için MEB tarafından hazırlanan "Yetenek ile Öğrenci Alımına İlişkin Başvuru ve Yerleştirme Kılavuzu'na göre öğrenci seçimi yapılacaktır. Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar İlköğretim Okuluna; belirlenen kriterler çerçevesinde Türkiye'nin her ilinden öğrenci alımı yapılacaktır.

Yetenek taramasına Çocuk Evleri ile Çocuk Evleri Sitelerindeki öğrencilerin de dâhil edilmesi planlanmaktadır. Ayrıca Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi yerleşkesi içerisinde müzik okullarında öğrenim gören öğrenciler için pansiyon imkânı sunularak ülke geneli yetenekli tüm öğrencilere müzik alanında eğitim fırsatı verilmiş olacaktır.

Mizik okullarında, çalgı aletlerinin bakımı ve onarımı için özel bir atölye alanı da oluşturulacaktır. Çalgı aletlerinin temizliği, ayarları ve onarımları için gerekli araç ve malzemelerle donatılacak olan bu atölyelerde ayrıca öğrencilerin yaş gruplarına uygun çalgı aletlerinin üretiminin de yapılması planlanmaktadır.

Bu okullarda ilköğretim kurumlarında uygulanan müfredat ile birlikte güzel sanatlar içerisinde yer alan müzik alanında da eğitim verilerek Türk Müziği'nde nitelikli insan kaynağının artırılması amaçlanmaktadır.

Müzik okulları, öğrencilerin birlikte müzik yapma isteklerini ve çalgı çalma bilgi ve becerilerini geliştirmelerine rehberlik edecek derslerin sunulduğu bir eğitim programına sahip olacaktır. Yeni bir model olarak uygulanacak olan müzik okulları, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Ulusal Beceri Haritası ile ilişkilendirilerek hayata geçirilecektir.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AYM, 18 Ocakta %2 Sendikal barajını görüşecekÖnceki Haber

AYM, 18 Ocakta %2 Sendikal barajını gör...

Erasmus+ 2023-1-TR01-KA220-SCH-000155741 "iki kere özel öğrenciler: öğrenme dezavantajı olan özel yeteneklileri fark edelim!" projesinin ilk toplantısı gerçekleştirildiSonraki Haber

Erasmus+ 2023-1-TR01-KA220-SCH-000155741...

Yorum Yazın

13 Mayıs Pazartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (12 Mayıs 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Kamuda Görev Yapan Kadınlarımızın Sorunları Çözülmelidir
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
Ülkü Ocakları Ekran Bağımlılığıyla Mücadele Raporu
Öğretmen Akademileri Uygulama Kılavuzu
Tüm eğitim kurumları ve yurtlara sıfır atık sistemi kurulacak
Proje okulları kimsenin babasının çiftliği değildir!
Kaliteli Kamu Hizmetinin Yolu, Kamu Görevlilerinin Sorunlarını Çözmekten Geçmektedir
“Türkiye Münazara Ligi” yarışması başlıyor
Tarafsız Habercilik Bu Mu??
Öğretmene şiddete cezalarla ilgili düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz
Erdoğan: Öğretmene şiddette cezalar yarı oranında artırılacak
2024 Yılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Ataması Sonuçları
“3 Adım Rehberlik Kitabı" OGM Materyal'de!
YKS Puan Hesaplama Motoru
2024 Mayıs Ayı Tebliğler Dergisi Yayımlandı
TEKNOFEST Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması Başvuruları Başladı
TEKNOFEST TravelX Ideathon Yarışması İçin Başvurular Devam Ediyor!
Yapay Zeka Yıldızları Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!