Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve 5 Öğretim Üyesi alım ilanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve 5 Öğretim Üyesi alım ilanı
Abone ol
Üniversitemiz akademik birimlerine 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri ile 09.11.2018 tarih ve 30590 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca Öğretim Elemanı alınacaktır.

GENEL ve ÖZEL ŞARTLAR:
1- 657 Sayılı Kanunun 48.maddesinde belirtilen şartları taşımak.
2- ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.
3- Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.
4- Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğinin belirlenmesinde Yükseköğretim Kurulu’nun eşdeğerlilik tablosu kullanılacaktır.
 

SINAV TAKVİMİ: 
İlan Yayım Tarihi: 31.12.2022
Başvuru Başlangıç Tarihi: 31.12.2022
Son Başvuru Tarihi: 16.01.2023
Ön Değerlendirme Sonucu Açıklama Tarihi: 19.01.2023
Giriş Sınavı Tarihi: 24.01.2023
Nihai Değerlendirme Sonucu Açıklama: 27.01.2023
Sonuçların İlan edileceği İnternet Sitesi: www.balikesir.edu.tr


BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER:
 1- Başvuru Formu
 2- ALES Sonuç Belgesi (Sonuç Kontrol Kodlu)
 3- Yabancı Dil Sonuç Belgesi
 4- Özgeçmiş
 5- Mezuniyet Belgesi yada Diploma örneği (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) (e-devletten başvuru süresi içinde alınan karekodlu belge)
 6- Lisans Transkripti (e-devletten başvuru süresi içinde alınan karekodlu belge)
 7- Askerlik Durum Belgesi (Erkek Adaylar için)
 8- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
 9- Fotoğraf (1 adet)
 10- Kamuda çalışanlar için onaylı hizmet belgesi, özelde çalışanlar için SGK dökümü veya onaylı döküm belgesi
 11- Başvurulan kadroda isteniyor ise iş tecrübesini gösterir onaylı belge/ katlılım belgesi/ sertifika
 12- Bilimsel Yayınlar (Varsa)

MUAFİYET:

Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, anılan yönetmeliğin 7 nci maddesinin dördüncü ve beşinci fıkraları kapsamındaki öğretim görevlisi kadrolarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

AÇIKLAMALAR:
1- Adaylar son başvuru tarihi mesai bitimine kadar bu ilanın ilgili fakülte dekanlıklarına/yüksekokul müdürlüklerine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabileceklerdir. Süresi içinde yapılamayan yada eksik belge ile yapılan başvurular ile internet üzerinden yapılacak başvurular işleme alınmayacaktır. 
Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
2- Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece bir kadroya başvurabilecektir. Birden fazla kadroya başvuran adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
3- Üniversitemiz sınav takviminde zorunlu hallerde değişiklik yapmak hakkını saklı tutar. Üniversite web sayfasında yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetindedir. Kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmaz.
 4- İdare uygun gördüğü takdirde ilanın her aşaması iptal edilebilir.
 

BİRİMİBÖLÜM/ANABİLİM DALIUNVANADETKAD.
DER.
ALES
PUAN
AÇIKLAMA
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİFizyoterapi ve Rehabilitasyon Böl. Ortopedik Fizyoterapi ve Reh. ABDÖğretim Görevlisi (Ders Verecek)13SAYFizyoterapi    ve    Rehabilitasyon    bölümü    lisans mezunu    olup    Fizyoterapi    ve    Rehabilitasyon alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

 

Üniversitemiz akademik birimlerine 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.

Adayların Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuru ve Atanma/Yeniden Atanma Kriterlerini http://www.balikesir.edu.tr adresinde yer alan Personel Daire
Başkanlığı’nın Mevzuat alt başlığından ulaşılabilir) sağlamaları, 657 Sayılı Kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımaları gerekmektedir. Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul’ca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

A‐ DOÇENT ; BAŞVURU ŞARTLARI
- Doçent kadroları daimi statüde olup, adayların başvurdukları anabilim dallarını belirtir dilekçelerine ekleyecekleri Doçentlik Belgesinin tasdikli örneği, özgeçmiş, 2 adet
fotoğraf, hizmet cetveli (halen üniversitemiz dışında kamu kurumunda çalışanlar ile ayrılmış olanlardan istenmektedir), yayın listesi, Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu (form ve istenen diğer belgelerin birer örneği ayrıca yayın dosyalarına da konacaktır) ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosya ile birlikte Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabileceklerdir. Süresi içinde yapılamayan yada eksik belge ile yapılan başvurular ile internet üzerinden yapılacak başvurular işleme alınmayacaktır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

B - DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ; BAŞVURU ŞARTLARI
- Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmiş, nüfus cüzdanı örneği, lisans, yüksek lisans, doktora diploma/belgelerinin onaylı örneğini, üniversitemiz kriterlerine göre Merkezi Yabancı Dil Sınavlarından en az 55 puan aldıklarına ilişkin yabancı dil belgelerini, 2 adet fotoğraf, hizmet cetveli (halen üniversitemiz dışında kamu kurumunda çalışanlar ile ayrılmış olanlardan istenmektedir), Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu (form ve istenen diğer belgelerin birer örneği ayrıca yayın dosyalarına da konacaktır), bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosya ile birlikte ilgili birimlere şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabileceklerdir. Süresi içinde yapılamayan yada eksik belge ile yapılan başvurular ile internet üzerinden yapılacak başvurular işleme alınmayacaktır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Adayların başvuru dilekçelerinde T.C. Kimlik Numarası, yazışma adresi, e-posta adresi ile telefon numaralarını bildirmeleri gereklidir. İlan şartlarına uygun olmadığı sonradan anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır. Son başvuru tarihi ilanın Resmi Gazetede yayınlandığı tarihten itibaren 15 gündür. Profesör unvanı olanlar Doçent kadrolarına, Doçent unvanı olanlar Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuramazlar. Başvuruda bulunacak adaylar sadece bir kadroya başvurabilirler.
 

BİRİMİBÖLÜM/ANABİLİM DALIUNVANADETKAD.
DER.
AÇIKLAMA
TIP FAKÜLTESİCerrahi Tıp Bilimleri Böl. Kalp ve Damar Cerrahisi ABDDr.Öğr.Üyesi11 
Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Beyin ve Sinir  Cerrahisi ABDDr.Öğr.Üyesi11 
Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Kardiyoloji ABDDoçent11 
SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİAntrenörlük Eğitimi Böl. Antrenörlük Eğitimi ABDDoçent12Doçentliğini  Spor  Bilimleri  alanında  almış  olup denge üzerine çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİPsikoloji Böl.
Endüstri/Örgüt Psikolojisi ABD
Doçent11

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep Üniversitesi 7 Öğretim Üyesi alıyorÖnceki Haber

Gaziantep Üniversitesi 7 Öğretim Üyesi a...

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Akademik Personel alacakSonraki Haber

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Akademi...

Yorum Yazın

MEB’den afet durumlarında çocuk haklarını gözeten proje
Sağlık Bilimleri Lisansiyeri Ünvanın Geri Alınmasına İlişkin Mahkemeden Bir İptal Kararı Daha
Geleceğin öğretmenleri eğitimde şiddeti kınadı
Tasarruf Paketi Sadece Memurlara Mı?
Türk Eğitim-Sen Akademi YÖK Görevde Yükselme sınavına hazır
e-YDS 2024/8 (Arapça/Rusça): Başvuruları Alınıyor
Okul Sporları Duyuruları
ÖMK Genişletilmeli, Eğitim Çalışanlarının Tümünü Kapsayan Bir Meslek Kanunu Çıkarılmalıdır
İLKSAN 71. Araç Kampanyası Başlıyor
Öğretmen Atamalarında Mülakat Uygulaması Tamamen Kaldırılmalıdır!
Açık Öğretim okulları 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. dönem kayıt yenileme işlemleri 
Mülakat Uygulamasını Kabul Etmiyoruz Yargıya Taşıyoruz
10 Soruda 2024 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Öğretmen Atamaları
Öğretmen Atamalarında Mülakat Uygulamasını Yargıya Taşıdık
MEB il içi isteğe bağlı yer değiştirme sürecini 31 Aralık tarihini esas alarak yürütmelidir
Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması İçin Başvurular Başladı
Dokuma Faaliyetleri Anketi
Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Yapılan Değişikliğe Dava Açtık
2024 Yılı Öğretmenlerin Yer Değiştirme İşlemlerinde 31 Aralık Tarihi Baz Alınsın
Öğretici: Öğretmen Atamalarında Uygulanacak Mülakata Dava Açacağız