Beykozlu ev kadınları “Sıfır Atık” için tablolar üretiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beykozlu ev kadınları “Sıfır Atık” için tablolar üretiyor
Abone ol
Beykozlu ev kadınları, Beykoz Belediyesi ve Beykoz Kent Konseyi iş birliğinde “Sıfır Atık” hedefiyle evlerinden çıkan atıklar ile sanat çalışmaları gerçekleştiriyor. Kadınlar, “Beykoz’un Evleri Sıfır Atığın Temeli” projesiyle atıkları sanata dönüştürerek tablolar yapıyor.

 

 

 

Beykoz Belediyesi ve Beykoz Kent Konseyi iş birliğinde Beykozlu ev kadınları çevreye katkıda bulunmak ve “Sıfır Atık” bilincini yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan “Beykoz’un Evleri Sıfır Atığın Temeli” projesi ile “Gönüller bir, atıklar ayrı olsun” dedi. Proje çerçevesinde Beykozlu kadınlar evlerinden çıkan atıkları sanata dönüştürerek tablolar yaptı. Ressam Deniz Say’la atölye çalışmalarına katılan kadınlar birbirinden güzel eserlere imza attı. Proje çerçevesinde, çevre konusunda duyarlılığın en üst noktaya çıkarılması ve toplumsal bir davranışa dönüştürülmesinde kadınların rolünün oldukça büyük olduğu belirtildi.

 

 

 

 

Projeye bebeğiyle katılan anne Emel Ebrar Yıldırım, “Çok farklı bir şey. Daha önce bizim çöp olan ya da gözümüze çarpmayan şeyler şu an bir sanata dönüştü. Bunun için Beykoz Belediyesi ve Başkanımız Murat Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Gördüğünüz bir kağıt ve karton parçası bizim için şu an bir tablo oldu. Gerekli yerde hediye edeceğiz. Böyle bir ortama sokmak onun için de iyi olduğunu düşünüyorum görsel açıdan. Bu durum benim için bir engel değil” dedi.

 

 

 

 

Beykoz Belediyesi Çevre Mühendisi Sevnur Güner, “Beykoz’un evleri sıfır atığın temeli projemizle ’Gönüller bir atıklar ayrı olsun’ sloganıyla yola çıktık. “Atıktan Sanata”, “Atıklarımız Değil Sanatımız Olsun” sloganımızla burada Kent Konseyi’nde 15 kursiyerimiz ve Deniz Say hocamız ile beraber bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Sıfır atık hedefleri ile, israf etmeden atıklarımızı azaltarak, ayırarak ve geri dönüştürerek hedeflerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Daha güzel bir Beykoz ve Dünya için çalışıyoruz. Burada gönüllü kadınlarımız ile beraber bu etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Böylelikle kadınların bir rol model, topluma örnek ve sıfır atık çalışmalarında aslında ne kadar öncü olduğunu göstermek istiyoruz. Her hafta çarşamba günü burada birer saat toplanıyoruz ve hocamızla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bir, bir buçuk ay gibi süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayarak sergimizi gerçekleştireceğiz. Bu tablolarda kadınlarımız hatıralarını, atmak istemedikleri eşyaları işliyorlar. Çöpe atılmasını istemediğimiz şeyleri çok güzel şekilde sanata çevirebilmekteyiz” şeklinde konuştu.

 

 

Beykozlu ev kadınları “Sıfır Atık” için tablolar üretiyor

 

 

Beykozlu ev kadınları “Sıfır Atık” için tablolar üretiyor

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Depremzedeler için kavga sonrası en anlamlı bağışÖnceki Haber

Depremzedeler için kavga sonrası en anla...

3 yıldır boş duran binayı depremzede çocuklara çok gördüSonraki Haber

3 yıldır boş duran binayı depremzede çoc...

Yorum Yazın

Afet bölgesi eğitim faaliyetleri hakkında bakanlıktan açıklama
Öğretici: Torba Kanuna Çalışanların Sorunları Da Eklenmelidir
TEKNOFEST 2023 Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
Torba kanunla eksiklikler tamamlanmalıdır
Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programını Başvuru Sonuçları Açıklandı
Meclis Kapanmadan Kamu Çalişanlarinin Sorunlari Torba Yasaya Girmeli!
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 16 Haziran'da Tamamlanacak, Uzatma Yapılmayacak
Gaziantep’te deprem nedeniyle idari izinli sayılan öğretmenlere ek ders ücreti ödenir mi?
Kamu yönetiminin, liyakat ve ehliyet yerine, mensubiyetler üzerinden tanzim edilmesi, doğrudan KUL HAKKI YEMEKTİR!
Avrupa Kupası Şampiyonu: Aybüke KILINÇ!
Afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmeti eğitimleri eğitimi uzaktan eğitim kapısında paylaşıma açıldı
Deneyap Kart Akademi Eğitimleri - 2 Başlıyor!
İşte Depremle ilgili yalan haberler ve gerçekler
Deprem Bölgesinde Açılan Halk Eğitimi Kurslarından 79 Bin 162 Vatandaş Yararlandı
Meclisteki Torba Kanuna; 1. Dereceye Yükselen Tüm Kamu Görevlilerine 3600 Ek Gösterge Verilmesi Eklenmeli Ve Memura Bayram İkramiyesi Unutulmamalıdır
YKS Sınavına girecek okul birincileri sisteme işlenecek
TEKNOFEST 2023 Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması Çevrimiçi Yarışma Simülasyonu Sonuçları Açıklanmıştır!