Bu proje sanayi ile istihdam bekleyen gençler arasında köprü kuruyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu proje sanayi ile istihdam bekleyen gençler arasında köprü kuruyor
Abone ol
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) "Bu Gençlikten İyi İş Çıkar" projesi çerçevesinde açılan laboratuvarda sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insanlar yetişiyor. Robot, CNC, gibi makinelerle donatılan laboratuvarda eğitim alan gençler proje bitiminde sektörde iş sahibi olabilecek.

 

 

OMÜ, sanayinin güncel ihtiyaçları ve istihdam bekleyen eğitimli gençler arasındaki köprüyü kuruyor. İşverenin beliren ihtiyaçlarına yanıt vermek, diğer taraftan nitelikli işgücünün istihdamını sağlamak amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle Avrupa Birliği projesi ile yapıldı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın teşviki, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır’ın sorumluluğunda, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Cenk Gezegin’in yürütücülüğünü yaptığı “Bu Gençlikten İyi İş Çıkar” isimli projenin ana ekseninde ihtiyaçlar ve imkanlar oluşturuldu. Araştırmacıların yaptığı çalışmalar sanayinin güncel küresel ihtiyaçlarında imalat ve üretim sektörünün rekabeti için “bilgisayar destekli tasarım ve üretim”, Endüstri 4.0 için “otomasyon” ve sürdürülebilir bir gelecek için “yenilenebilir enerji” olmak üzere üç alanın öne çıktığını ortaya koydu. Hazırlanan teorik ve uygulamalı eğitim programı için ise ilgili alanlarda yüksek öğretimini tamamlamış, ancak halihazırda istihdam edilmeyen gençlere çağrıda bulunuldu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda uygun nitelikte olanlar projeye dahil edildi. AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) çerçevesinde, Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) eş finansmanıyla yürütülen “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler (NEET) İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” hibe çağrısı çerçevesinde hazırlanan eğitimleri başlayan proje, laboratuvar ve atölyelerin açılışı ile ilerlemesini devam ettiriyor. Proje çerçevesinde kurulan “Endüstriyel Otomasyon Sistemleri Laboratuvarı”, “Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı”, “Tasarım-Uygulama Atölyesi” ve “Bakım-Onarım Atölyesi” ile sunulan teorik bilgiler, somut çıktılara dönüştürülerek, gerekli olan mesleki yeterliliklerin tesis edilmesi güvence altına alınıyor. Laboratuvar ve atölyelerde gerçekleştirilen eğitimin, bir sonraki adımda işbaşı eğitimi, teknik geziler, seminerler ve staj faaliyetleri ile desteklenmesi planlanacak. Proje sonrasında ise elde edilecek laboratuvar ve atölyeler mühendislik fakültesinde eğitim gören öğrencilerin hizmetine sunulmaya devam etmesi ve böylelikle sanayii ihtiyaçlarına yönelik arzın ve istihdamın sürekliliğinin sağlanması tasarlanacak.

 

 

 

"Ümit ediyorum gençler kapış kapış istihdam edilecektir"

 

 

 

OMÜ Mühendislik Fakültesi’nde laboratuvarları ziyaret eden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Proje belirli bir eğitim alan, istihdama katılamayan, eğitim sürecini de bitirmiş gençlerin hayata güçlü bir şekilde tutunmaları aynı zamanda sektörde ihtiyaç duyulan alanların yeterliliklerini sağlamaları açısından önemli bir projedir. Dolayısıyla hem sektöre güçlü bir katkı sağlamak hem de sektörün yatırımını güçlendirmek, geleceğe ümitle bakabilmek açısından katkı sağlayan bir projedir. Gençlerimize nitelik kazandırdığı için yaptığı işi severek yapması, iyi bir kazanım elde etmesi, geleceğinde ümitli bir şekilde hayata tutunmasını sağlayan bir projedir. 3 farklı alanda yapıldı. Eğitim almış farklı bölümlerden mühendislikler mezun olmuş, sadece OMÜ’nün değil farklı üniversitelerden mezun olan arkadaşlarımızın da başvurduğu bir projedir. Ümit ediyorum ki projeye katılan bütün arkadaşlarımız sektör tarafından kapış kapış istihdam edilecektir. Çünkü arkadaşlarımız son derece mutludur. Sektörü ihtiyaç duyulan alanlara hakim bir şekilde projeyi bitirmiş olacaklar” dedi.

 

 

Öğrenciler ise gelecekte iş bulma konusunda projenin kendilerine çok büyük fayda sağladığını ve laboratuvardaki imkanlarla sahadaki birçok şeyi öğrendiklerini söylediler.

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yozgat’ta 2 DEAŞ’lı tutuklandıÖnceki Haber

Yozgat’ta 2 DEAŞ’lı tutuklandı

55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Yarışması Ödül Töreni ESTÜ’de düzenlendiSonraki Haber

55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma P...

Yorum Yazın

Ales Sınav Sonuçları Açıklandı Ve Cevap Kağıtları Adayların Erişime Açıldı
Bu Vandallığa Son Verilmeli!
MTSK e-Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu Güncellendi
Eğitimciye Şiddete Hayır!
Etkili tedbirlerin alınması için daha kaç canımızı yitirmemiz gerekiyor?
Temsilci Genç Programı Başvuru Sonuçları
TEÇ-SEN: “MEB GYS ve Unvan Değişikliği Sınav Takvimlerindeki Belirsizlikler Giderilmelidir.”
GYS Atamalarında; İl İçi Mazeretlerin Boş Kadro Sınırlaması Olmaksızın Gerçekleştirilmesini Talep Ettik
20.000 Öğretmen Ataması ile Yetinilmemeli, Devamı Gelmelidir
YKS derslerini içeren Dersler Cepte fasikülleri ve Dersler Cepte mobil uygulaması
Türkiye Yüzyılı’nda Kadın Emeği Çalıştayı ve Paneli Gerçekleştirildi
YÖK Bilimsel Araştırma ve Yayın Faaliyetlerinde Üretken Yapay Zekâ Kullanımına Dair Etik Rehber
Örs: Sayın Yusuf Tekin’e Açık Çağrımızdır: Eğitimi Oldu Bittiye Getirmeyin
Geçmişten Günümüze Matematik Eğitiminde Yapay Zekâ
Deprem Bölgesinde Çalışan Öğretmenlerin İyi Oluş Hallerinin Geliştirilmesi Çalışması İhtiyaç Analizi Anketi
Blockchain Okuryazarlığı Farkındalık Eğitimi
Okul Sporları Duyuruları
YDS 2024/6 (İngilizce): Başvuruları Alınıyor
Deprem Nedeniyle Görev Yerini Değiştiren Öğretmenler Deprem Öncesinde Görev Yaptıkları İllere İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları Açıklandı
Eğitim Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Önleyici Yasal Düzenlemeler Yapılmalıdır