“Bu topraklarda yabancı düşmanlığı tohumu yeşermez”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bu topraklarda yabancı düşmanlığı tohumu yeşermez”
Abone ol
“Bu topraklarda yabancı düşmanlığı tohumu yeşermez”

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar: “Uluslararası öğrencilerimize sahip çıkmamız, onları müstakbel birer Türk dostu ve elçisi olarak tahayyül edip öyle muamele etmemiz çok ama çok önemli”

“Bu topraklarda yabancı düşmanlığı tohumu yeşermez”

“Bugün Afrika’da ve pek çok ülkede ülkemizin dış ticareti, diplomatik münasebetlerin etkisi artıyorsa son yıllarda mezun ettiğimiz öğrencilerin bu gelişmede ciddi bir rolü var”

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 22. Üst Kurul Toplantısı vesilesiyle geldiği Edirne’de Trakya Üniversitesinin senato toplantısına başkanlık etti ve çeşitli temaslarda bulundu.

Özvar, senato toplantısında yaptığı konuşmada, diğer misyonlarının yanı sıra Trakya Üniversitesinin bilhassa uluslararasılaşma bakımından muazzam bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Yükseköğretim Kurulu olarak bilhassa uluslararası alanda aktif olan, faaliyetleri güçlü olan üniversiteleri desteklemek gibi bir misyonlarının bulunduğunu ifade eden Özvar, Trakya Üniversitesinin Romanya’dan Yunanistan’a, Bulgaristan’dan Makedonya’ya, Kosova’dan Arnavutluk’a kadar tüm Balkanlarda başta sağlık, bilişim ve mühendislik olmak üzere pek çok alanda bölge ülkelerin öğrencilerini yetiştirme konusunda fevkalade önemli hizmetler verdiğini vurguladı.

Türkiye’nin son yıllarda başta yeni teknoloji hamlesi olmak üzere ortaya koyduğu çabaya paralel olarak Türk üniversitelerinin de dış dünyada yakından izlendiğine dikkat çeken Özvar “Üniversitelerimizin gittikçe daha da görünür hale gelmesi, ülkemizin kalkınmasına muazzam bir destektir. Üniversitelerimiz ve hocalarımız diplomasinin, siyasetin çözemeyeceği bazı konuları bilimle çözüyor” dedi.

Uluslararası öğrencilere sahip çıkmanın, onları müstakbel birer Türk dostu ve elçisi olarak tahayyül etmemin ve öyle davranmanın çok ama çok önemli olduğunu vurgulayan Özvar şöyle devam etti:

“Ben inanıyorum ki bu topraklarda yabancı düşmanlığı tohumu yeşermez. Bu coğrafya bu tür tohumlara yabancıdır. Bunların gelişip büyümesine müsaade etmez.

Bugün Afrika’da pek çok ülkede ülkemizin dış ticareti artıyorsa, diplomatik münasebetlerin etkisi artıyorsa son yıllarda mezun ettiğimiz öğrencilerin bu gelişmede ciddi bir rolü var. Bizzat bunu yaşayan birisi olarak size söylüyorum. O kadar etkili. Artık mezun ettiğimiz öğrenciler pek çok ülkede ticarette, sanatta, edebiyatta, siyasette, diplomaside görev almaya başladılar. Bunu bir milli, ulusal bir görev olarak telakki etmek lazım.”

“Trakya Üniversitesinin Balkanların sağlık merkezi hâline gelmesini hayal ediyorum”

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Edirne temasları kapsamında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde “Prof. Dr. Ahmet Karadeniz Ameliyathanesi”nin açılışını yaptı.

Trakya Üniversitesi Hastanesinde yılda 2 milyona yakın hastaya hizmet verildiği, ortalama 18 bin ameliyat yapıldığı, 400 uluslararası hastanın operasyonunun gerçekleştirildiği bilgisini alan Özvar, hastanede epilepsi hastalığına karşı yeni bir cerrahi işlem geliştirilen merkezi ziyaret ederek, bölüm doktorlarından bilgi aldı.

Trakya Üniversitesinin bölgede daha güçlü hale geleceğine inandığını kaydeden Özvar, “Trakya Üniversitemizin Balkanlar’ın sağlık merkezi haline gelmesini hayal ediyorum. Bizim üzerimize düşen konuda her türlü desteği vereceğimizi bilmenizi istiyorum. Çalışan, üreten gayret eden varsa biz buna asla kim, neci, hangi renk bakmıyoruz.” ifadelerini kulandı.

“Aramızdan Newton çıkacaksa bu ancak bizim omuzlarımızın üzerinden çıkacak”

Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerin bilhassa insan potansiyelini, akademik personelin kalitesini ve gücünü dikkate almak suretiyle gerek bölgesel gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde rekabet üretebilmesi için her türlü desteği verdiklerini belirtti.

Üreten, çalışan bütün hocaların desteklenmesinin önemine işaret eden Özvar, şöyle devam etti:

“Elverişli bir ortamın, iklimin inşa edilmesi çalışan arkadaşların teşvik edilmesinden geçiyor. Bilim takdir edilmediği yerde durmaz. Takdir edildiği yere gelir, tekdir edildiği yerden gider. Bu bakımdan bizim üniversitelerimizde kurmaya çalıştığımız iklim böyle bir iklim. Ama bunu Yükseköğretim Kurulunun yapması mümkün değil ancak üniversite yapabilir. Bu fevkalade önemlidir. Aramızdan Newton çıkacaksa bu ancak bizim omuzlarımızın üzerinden çıkacak. Bu bakımdan üniversitelerin bu bilimsel üretkenliği inşa etmesi ve desteklemesi lazım.” ​

 

-Öğrencilerle Buluşma-

Edirne Valisi Yunus Sezer’le birlikte Arasta Çarşısı'nı gezerek esnafla sohbet eden Özvar, Ardından Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde öğrenci topluluklarıyla ve uluslararası öğrencilerle buluştu. “Akademisyen Sanatçılar” isimli baskı resim sergisinin açılışını da yapan Özvar, tüm öğrenci topluluklarının stantlarını tek tez gezdi ve öğrencilerle sohbet etti.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Harezmî Eğitim Modeli Öğretmen Eğitimleri Devam EdiyorÖnceki Haber

Harezmî Eğitim Modeli Öğretmen Eğitimler...

Emeğin Gür Sesi Eğitim-İş SusturulamazSonraki Haber

Emeğin Gür Sesi Eğitim-İş Susturulamaz

Yorum Yazın

Okul Sporları Duyuruları
Türkiye-Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı sonuçları
Türk üniversiteleri ve rektörlerden ABD’de Gazze’deki vahşeti protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddete tepki​
24 konuyu YÖK Kurum İdari Kurulu gündemine taşıdık
TEKNOFEST Montu Kazanan 10 Şanslı Kişi Belli Oldu!
İstihdama Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı
Milli Eğitim Bakanlığı, Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?
Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!
Yeni Müfredatta "Türkçe" Derslerinde "Dört Dil Becerisi" Odaklı Köklü Değişiklik
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Müfredatla "Beceri" Temelli Sadeleştirilmiş Ve Derinlemesine Öğrenme Yaklaşımı
Dersimiz Futbol Temalı Futbol Gelişim Projesi Tanıtıldı
Talip Geylan'dan Önemli Açıklamalar
Genç Öğretmenlerimizin Mücadelesini Hiç kimse İstismar Edemez!
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı, Kamuoyunun Görüşüne Açıldı
Kadın Öğretmene Yumruk Atan Öğrenci Velisi Adalete Teslim Edildi
Bu ülkede hangi mesleğin ücretlisi var?
Eğitimin taşıyıcı kolonu öğretmendir!
Türk Eğitim Sen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Ek Ödeme Oranı Alabilmesi İçin Talepte Bulundu
Türk Eğitim Sen Okul ve Kurumlarda Güvenlik Kameralarının Mevzuata Uygun Kullanımı İçin Talepte Bulundu
Bakan Tekin: ”Öğretmene şiddet hadiselerine yönelik idari ve adli süreçlerin takipçisi olacağız”