Dijital Dünyanın Araştırma Ve Öğrenme İmkânları "Dijital Öğrenme Köprüsü" İle Hizmete Sunuluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dijital Dünyanın Araştırma Ve Öğrenme İmkânları "Dijital Öğrenme Köprüsü" İle Hizmete Sunuluyor
Abone ol
Dijital Dünyanın Araştırma Ve Öğrenme İmkânları "Dijital Öğrenme Köprüsü" İle Hizmete Sunuluyor

 

Bakanlığımız tarafından araştırma ve bilgi edinme süreçlerinde lise öğrencilerinin çevrimiçi platformları ve dijital araçları kullanmalarını teşvik etmek, güncel ve doğru bilgilere kolay erişimini sağlamak, araştırma becerilerini geliştirmek ve bilgiye dayalı düşünme yeteneklerini artırmak amacıyla "Dijital Öğrenme Köprüsü" hizmete sunulmuştur.

Bakanlığımız tarafından araştırma ve bilgi edinme süreçlerinde lise öğrencilerinin çevrimiçi platformları ve dijital araçları kullanmalarını teşvik etmek, güncel ve doğru bilgilere kolay erişimini sağlamak, araştırma becerilerini geliştirmek ve bilgiye dayalı düşünme yeteneklerini artırmak amacıyla "Dijital Öğrenme Köprüsü" hizmete sunulmuştur.

Dijital dünya, araştırma imkânlarını genişletmiş olsa da, bu geniş imkânlar bazı riskleri de beraberinde getirmektedir. Özellikle bilgi kirliliği ve güvenilir olmayan kaynaklara erişim gibi hususlar, dijital dünyanın dikkat edilmesi gereken yönlerindendir. Tüm bu hususlar göz önünde bulundurulduğunda güncel, bilimsel ve güvenilir niteliklere sahip akademik yayınların, resmi kurumların, üniversitelerin ve tanınmış kurum ve kuruluşların oluşturduğu çevrim içi araştırma merkezlerinin kullanılması yapılan araştırmanın ve elde edilen bilginin güvenirliği açısından büyük bir öneme sahiptir.

Akademik araştırmalar yaparken veya ulusal-uluslararası projeler hazırlarken istatistiki bilgiler ve veri kaynaklarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlamda, dijital istatistiksel veri kaynakları; bilgiye hızlı erişim, analiz imkânları ve karar alma süreçlerinde kullanım kolaylığı gibi avantajlar sunarak araştırma ve projelerde etkili kararlar alınmasını, stratejik planlama yapılmasını, bilimsel ve güvenilir sonuçlara ulaşılmasını sağlamaktadır.

Bu kapsamda öğrencilerimizin; derslerinde, araştırmalarında ve proje çalışmalarında istifade edebilecekleri faydalı web sitelerinin yer aldığı "Dijital Öğrenme Köprüsü" Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanmış ve OGM Materyal web sitesinde hizmete sunulmuştur.

Kapsamlı ve titiz araştırmalar sonucu hazırlanan, muhtelif çalışmalarda kullanılabilecek "Dijital Öğrenme Köprüsü" 4 bölümden oluşmaktadır.

"Dijital Kütüphaneler, Gazete Arşivleri ve Yayımlar", "Akademik Araştırma Siteleri", "Çevrim İçi Kurslar ve Dersler" ile "İstatistiki Veri Kanalları" bölümlerinden oluşan faydalı linkler köprüleri yerli ve yabancı kaynakları bir arada sunmaktadır.

Dijital Öğrenme Köprüsünde, "Dijital Kütüphaneler, Gazete Arşivleri ve Yayımlar" bölümünde gazete arşivleri ile Türkiye ve dünyadaki gazeteler taranarak tarihte yolculuk yapılırken aynı zamanda dijital kütüphanelerde yer alan eserler ile istenilen içeriklere erişebilecek, dijital ansiklopediler ve dergiler okunabilecektir.

 

Akademik araştırma siteleri bölümünde fen bilimleri ve sosyal bilimleri alanlarında gerçekleştirilen çalışma ve projeler için faydalı linkler ziyaret edilebilecek, istatistiki verilere ihtiyaç duyulan anda yerli ve yabancı sitelerin yer aldığı istatistiki veri kanalları bölümünden kullanabilecektir. Çevrim içi dersler ve kurslar bölümü ile eğitim, mühendislik, teknoloji, kültür, hukuk, sanat, yapay zeka, kişisel gelişim, iş dünyası vb. alanlarda yer verilen yerli ve yabancı çok sayıda kursa ve derslere ulaşabilecektir. Bu bölümde ayrıca dünyanın önde gelen üniversitelerin sunduğu açık kaynaklı derslere de erişim sağlanabilecektir.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Türk Tarih Kurumu, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi, İstanbul Üniversitesi Gazeteden Tarihe Bakış, YÖK Tez Merkezi, Dergipark, BTK Akademi, HEMBA, Bilgeiş, TÜİK İstatistik Veri Portalı, TÜBİTAK, TUSAŞ, ASELSAN, Yeşilay gibi birçok alanda yararlanılacak yerli linklere Dijital Öğrenme Köprüsünde yer verilirken edX, Internet Encyclopedia of Philosophy, Google Data Search, Google Akademik, Science.gov, Europeana, Azerbaıjan National Library, OECD Data gibi yabancı linkler de yer almaktadır.

4 bölümden oluşan "Dijital Öğrenme Köprüsü" öğretmenlerimizin de farklı alanlarda gerçekleştireceği çalışma ve projelerde yararlanabilecekleri faydalı linklerden oluşmakta ve zengin içerik yapısı ile birçok kaynağa erişimi sağlamaktadır. "Dijital Öğrenme Köprüsü"nün sürekli geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi hedeflenmektedir.

"Dijital Öğrenme Köprüsü"ne erişmek için tıklayınız.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
28 Mart Perşembe önemli gündem başlıklarıÖnceki Haber

28 Mart Perşembe önemli gündem başlıklar...

MEB İç Kontrol Sistemi Değerlendirme Raporu (2022-2023) YayımlandıSonraki Haber

MEB İç Kontrol Sistemi Değerlendirme Rap...

Yorum Yazın

27 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (26 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Okul Sporları Duyuruları
Türkiye-Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı sonuçları
Türk üniversiteleri ve rektörlerden ABD’de Gazze’deki vahşeti protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddete tepki​
24 konuyu YÖK Kurum İdari Kurulu gündemine taşıdık
TEKNOFEST Montu Kazanan 10 Şanslı Kişi Belli Oldu!
İstihdama Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı
Milli Eğitim Bakanlığı, Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?
Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!
Yeni Müfredatta "Türkçe" Derslerinde "Dört Dil Becerisi" Odaklı Köklü Değişiklik
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Müfredatla "Beceri" Temelli Sadeleştirilmiş Ve Derinlemesine Öğrenme Yaklaşımı
Dersimiz Futbol Temalı Futbol Gelişim Projesi Tanıtıldı
Talip Geylan'dan Önemli Açıklamalar
Genç Öğretmenlerimizin Mücadelesini Hiç kimse İstismar Edemez!
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı, Kamuoyunun Görüşüne Açıldı
Kadın Öğretmene Yumruk Atan Öğrenci Velisi Adalete Teslim Edildi
Bu ülkede hangi mesleğin ücretlisi var?
Eğitimin taşıyıcı kolonu öğretmendir!
Türk Eğitim Sen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Ek Ödeme Oranı Alabilmesi İçin Talepte Bulundu