Dolgun, Eğitim Çalışanları ile Denizli’de Buluştu.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dolgun, Eğitim Çalışanları ile Denizli’de Buluştu.
Abone ol
Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, 2 Haziran 2023 tarihinde Denizli 1 No’lu Şubemizin düzenlediği istişare toplantısında üyelerimiz ile bir araya geldi. Denizli 1 No’lu Şube Başkanı Ali Kaygın ve şube yönetim kurulunun hazır bulunduğu toplantıda gündemdeki konular, eğitim çalışanlarının sorunları ve beklentileri gibi pek çok önemli başlık konuşuldu.

242 bin 262 üyemize selam olsun.

Dolgun sözlerine, “Dualarla kurulan teşkilatımız dimdik ayakta, yoluna emin adımlarla devam ediyor. İftira attınız olmadı, bölmeye çalıştınız tutmadı, fitne fesat çıkardınız yetmedi, engellemek için her yola başvurdunuz sonuç alamadınız!  Sizler anlayamazsınız bu inançlı, imanlı, serdengeçtileri. Ülkemizin dört bir yanındaki sendikamızın teşkilat yöneticilerine ve 242 bin 262 üyemize selam olsun. Rabbim sizleri korusun, ayağınıza taş değdirmesin.” diyerek başladı.

Toplu pazarlık masası yeniden revize edilmelidir.

Yaklaşan toplu sözleşme öncesinde kamu çalışanları için üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade eden Genel Başkan Yardımcımız Dolgun, “Her toplu sözleşme olduğu gibi ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşmeye de çok sıkı çalışıyoruz. Hem sahadan beklenti ve talepleri alıyor hem de uzun zamandır süregelen sorunları tespit ediyoruz.  Önümüzdeki toplu sözleşme görüşmelerini çok önemsiyoruz. Zira cumhuriyetimizin ikinci asrının ilk toplu sözleme görüşmesi olacak.

Bundan önce gerçekleştirilen 6 toplu sözleşme süreci, kamu görevlilerinin ve emeklilerimizin mali ve özlük haklarına yeterli katkıyı sağlayamayarak, düş kırıklığı yaratmıştır. Çünkü imza yetkisi sadece bir sendikanın elinde ve milyonlarca kamu çalışanın kaderi ona bağlı. Bunu kabul etmiyoruz! Binlerce üyeye sahip konfederasyonların da imza yetkisi olması gerekir. Bu nedenle toplu pazarlık masası yeniden revize edilmelidir.” ifadelerini kullandı. 

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvurularında süreler güncellenmelidir.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvurularında sürelerin güncellenmesi gerektiğini kaydeden Dolgun, ücretli / vekil öğretmenlikte çalışılan sürelerin, özel öğretim kurumlarında uzman öğretici olarak çalışılan sürelerin, üniversitelerde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olarak çalışılan sürelerin de 10 yıllık süre hesabında yer almasını talep etti.

Devletimiz kuruluşunun ikinci asrında bazı uygulamalarında kaldırılarak, geçmişte kalması gerekir.

Devletimizin kuruluşunun ikinci asrında bazı uygulamaların da kaldırılması gerektiğini söyleyen Dolgun, “Bunlardan en önemlisi sözleşmeli öğretmenlik uygulamasından vazgeçilmesidir. Sözleşmeli, ücretli öğretmenlik şeklindeki istihdam yöntemleri kaldırılarak, sadece kadrolu atama yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Seçim öncesi verilen sözlerin takipçisi olacağız.

Seçim öncesinde verilen sözlerin takipçisi olacaklarını kaydeden Dolgun, “ Bilindiği gibi seçim öncesinde en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltileceği ve tüm 1. derecedeki memurlara 3600 ek gösterge verileceği açıklanmıştı. Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuların önemini her fırsatta dile getirmiştik. Şimdi de verilen sözlerin en kısa zamanda yerine getirilmesi mücadelemizi vereceğiz.” diye konuştu.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Model Uygulama Kılavuzunun Geliştirilmesine Yönelik Çalıştay İzmir’de BaşladıÖnceki Haber

Model Uygulama Kılavuzunun Geliştirilmes...

Bakan Yerlikaya’dan Samsun’da selde hayatını kaybeden vatandaşın ailesine taziye ziyaretiSonraki Haber

Bakan Yerlikaya’dan Samsun’da selde haya...

Yorum Yazın

27 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (26 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Okul Sporları Duyuruları
Türkiye-Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı sonuçları
Türk üniversiteleri ve rektörlerden ABD’de Gazze’deki vahşeti protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddete tepki​
24 konuyu YÖK Kurum İdari Kurulu gündemine taşıdık
TEKNOFEST Montu Kazanan 10 Şanslı Kişi Belli Oldu!
İstihdama Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı
Milli Eğitim Bakanlığı, Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?
Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!
Yeni Müfredatta "Türkçe" Derslerinde "Dört Dil Becerisi" Odaklı Köklü Değişiklik
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Müfredatla "Beceri" Temelli Sadeleştirilmiş Ve Derinlemesine Öğrenme Yaklaşımı
Dersimiz Futbol Temalı Futbol Gelişim Projesi Tanıtıldı
Talip Geylan'dan Önemli Açıklamalar
Genç Öğretmenlerimizin Mücadelesini Hiç kimse İstismar Edemez!
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı, Kamuoyunun Görüşüne Açıldı
Kadın Öğretmene Yumruk Atan Öğrenci Velisi Adalete Teslim Edildi
Bu ülkede hangi mesleğin ücretlisi var?
Eğitimin taşıyıcı kolonu öğretmendir!
Türk Eğitim Sen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Ek Ödeme Oranı Alabilmesi İçin Talepte Bulundu