Eğitim İş Yükseköğretim Çalıştayı Takvimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim İş Yükseköğretim Çalıştayı Takvimi
Abone ol
Eğitim İş Yükseköğretim Çalıştayı Takvimi

EĞİTİM İŞ YÜKSEKÖĞRETİM ÇALIŞTAYI 

Eğitim-İş olarak 29 Eylül- 1 Ekim günleri arasında Ankara'da "Yükseköğretim Çalıştayı" gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 40 farklı başlık altında düzenlenecek ve akademisyenlerin de katılacağı çalıştayda, yükseköğretimde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konuşulacak.    

Bu çalıştay ile sorunları topluca ele alıp mücadele ve çözüm yollarını geniş katılımlı bir çalıştay ile hep birlikte örmenin çabası içindeyiz. 
Afiş, bülten ve broşür çalışmaları ile başlayan, aktif örgütlenme programları ve Yükseköğretim Komisyonu’nun oluşumu ile devam eden ve nihayet Eğitim İş Yükseköğretim Çalıştayı düzenlemesi aşamasına ulaşan mücadelemiz bundan sonra da hız kesmeden devam edecek, haklı ve meşru mücadelemiz yeni boyutlar kazanarak sürecektir.
Yaklaşık 40 farklı başlık altında yükseköğretimin sorunlarına değineceğimiz Eğitim-İş Yükseköğretim Çalıştayı hem sorunların tartışıldığı hem de sorunlara karşı çözüm önerileri ve mücadele yöntemleri örmenin tartışıldığı bu çapta ilk toplantıdır. Yükseköğretim sorunlar yumağının tüm yönleriyle ele alınıp çözüm önerilerinin tartışılması hedeflenmiş olmasına karşın sorunların tümüne tek çalıştayda değinmenin imkansızlığını gördük. Bu çalıştay bir başlangıç, Eğitim-İş bundan sonra düzenli olarak yükseköğretimin sorunlarına ilişkin çalıştay, panel, konferans gibi toplantılar düzenlemeye, mücadeleyi ilmek ilmek hep birlikte örmeye devam edecektir. Saraylarda kısık sesle değil alanlarda gür sesimizle haykıracağız, hep birlikte mücadele edecek ve hep birlikte kazanacağız.

EĞİTİM İŞ YÜKSEKÖĞRETİM ÇALIŞTAYI 29 EYLÜL-01 EKİM 2023 TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Eğitim İş eğitim öğretimin tüm kademelerinde demokratik, laik, bilimsel, kamusal ve parasız eğitimi savunmaktadır. Yükseköğretimde ilave olarak üniversitelerin özerk olması gerektiğini savunur. 
Eğitim İş olarak eğitim ve bilim emekçilerinin sorunlarına bugüne kadar sahip çıkmanın ve çözüm için mücadele etmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu çalıştay ile sorunları topluca ele alıp mücadele ve çözüm yollarını geniş katılımlı bir çalıştay ile hep birlikte örmenin çabası içindeyiz. 
Afiş, bülten ve broşür çalışmaları ile başlayan, aktif örgütlenme programları ve Yükseköğretim Komisyonunun oluşumu ile devam eden ve nihayet Eğitim İş Yükseköğretim Çalıştayı düzenlemesi aşamasına ulaşan mücadelemiz bundan sonra da hız kesmeden devam edecek, haklı ve meşru mücadelemiz yeni boyutlar kazanarak sürecektir.
Yaklaşık 40 farklı başlık altında yükseköğretimin sorunlarına değineceğimiz Eğitim İş Yükseköğretim Çalıştayı hem sorunların tartışıldığı hem de sorunlara karşı çözüm önerileri ve mücadele yöntemleri örmenin tartışıldığı bu çapta ilk toplantıdır. Yükseköğretim sorunlar yumağının tüm yönleriyle ele alınıp çözüm önerilerinin tartışılması hedeflenmiş olmasına karşın sorunların tümüne tek çalıştayda değinmenin imkansızlığını gördük. Bu çalıştay bir başlangıç, Eğitim İş bundan sonra düzenli olarak yükseköğretimin sorunlarına ilişkin çalıştay, panel, konferans gibi toplantılar düzenlemeye, mücadeleyi ilmek ilmek hep birlikte örmeye devam edecektir. Saraylarda kısık sesle değil alanlarda gür sesimizle haykıracağız, hep birlikte mücadele edecek ve hep birlikte kazanacağız.
Çalıştayımıza sunum yaparak, bildiri göndererek, hazırlık aşamasında destek olarak katkıda bulunarak bizleri onurlandıran tüm eğitim ve bilim emekçilerini saygıyla selamlıyoruz. 
Çalıştay fikri ilk olgunlaşmaya başladığından beri desteklerini hep yanımızda hissettiğimiz bilim kurulumuza, Eğitim İş Şube Yöneticilerine ve Merkez Yönetim Kuruluna teşekkür ederiz.


Eğitim İş Yükseköğretim Çalıştayı Düzenleme Kurulu

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Slovakya Ulusal Burs ProgramıÖnceki Haber

Slovakya Ulusal Burs Programı

Hiçbir Aydın Eğitimcimizi Gericilerin Ayak Oyunlarına Kurban Ettirmeyiz!Sonraki Haber

Hiçbir Aydın Eğitimcimizi Gericilerin Ay...

Yorum Yazın

19 Mayıs Pazar önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Mayıs 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
BİLSEM'lerden Büyük Başarı!
81 ilimizde yarın Gençlik ve Spor Festivalleri düzenlenecek
Harezmi Eğitim Modeli Sempozyumu
2024 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı
Öğretmenler, Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programına İstedikleri İllerde Katılabilecek
İradesini Ve İmzasını İnkâr Eden Bürokratlar O Gün Hepiniz Oradaydınız
Kamuda Tasarruf Ve Verimlilik Paketi Gözden Geçirilmelidir
Beceri Temelli Kitaplar
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları
OGM Materyal Yabancı Dil İçerikleri
Beceri ve Hayallerini Keşfetmen İçin "Zanaat Atölyeleri" Seni Bekliyor 
Öğretmenlerin Ekonomik Durumu Anketi Sonuçlandı
Okul Sporları Duyuruları
 Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim gören özel yetenekli öğrencilere yönelik "Resfebe Yarışması" başvuruları başladı.
Çocuk Kitapları ve Okuma Alışkanlığı Kursu
Millî Eğitim Bakanlığı Kurumsal Yönetişim Anketi
Emek Ve Alınterine Yapılan Ödemeler İsraf Değildir
20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Başvuru Duyurusu Yayımlandı