Eğitim öğretimle ilgili yeni kararlar alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim öğretimle ilgili yeni kararlar alındı
Abone ol
Millî Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bölgede pek çok ili etkileyen deprem nedeniyle eğitim öğretime verdiği araya ilişkin çeşitli kararlar aldı.

Millî Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bölgede pek çok ili etkileyen deprem nedeniyle eğitim öğretime verdiği araya ilişkin çeşitli kararlar aldı.

ANKARA (İGFA) - Bu kapsamda, afet bölgesindeki illerde okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin nakilleri, istemeleri hâlinde yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın Türkiye genelindeki okullara "Doğal Afet Nedeniyle Nakil" seçeneği kapsamında il/ilçe millî eğitim müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.
 
Afet bölgesindeki illerde ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin Türkiye genelinde eğitime erişimlerinin üst seviyede sağlanabilmesi adına, istemeleri hâlinde Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin "Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu" başlıklı 23. maddesinin 6. fıkrası hükümlerine göre, Türkiye genelindeki okullara il/ilçe nakil komisyonlarınca herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermeden yerleştirilmeleri sağlanacak.  Yine afet bölgesindeki illerde Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması" başlıklı 58. maddesine göre, ikinci dönemin ilk iki haftası içinde yapılması gereken sorumluluk sınavları eğitim ve öğretim başladıktan sonra valiliklerce aynı usul ve esaslara göre planlanarak yapılacak.

SINAVLAR 13 ŞUBAT'A ERTELENDİ
 
Alınan kararlar çerçevesinde ayrıca, söz konusu illerde 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet göstermekte olan diğer özel öğretim kurumlarının sınavları, 13 Şubat 2023 tarihine kadar ertelendi.
 
Diğer yandan, 7-12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak olan Motorlu taşıtlar sürücü kursu (MTSK) e-Sınav oturumları, Türkiye genelinde ileri bir tarihe, bilim ve sanat merkezleri (BILSEM) sınavları Türkiye genelinde 13 Şubat 2023 tarihine, afet bölgesindeki illerde ileri bir tarihe ve mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılan kalfalık ve ustalık sınavları da ileri bir tarihe ertelendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, bu süreçte, tüm illerdeki rehberlik ve araştırma merkezleri faaliyetleri ile depremden etkilenen öğrenciler ve ailelerine yönelik psikososyal destek çalışmalarına devam edileceği bildirildi.

Ayrıca Türkiye genelindeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının özellikle deprem bölgesinde yer alan ve valiliklerce kullanılması uygun görülen okul ve eklentilerinin vatandaşların barınma ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması için açık tutulması yönünde gerekli önlemler sürdürüeceği kaydedildi.

Kaynak:IGFA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem bölgesine acil ihtiyaç: Battaniye, elektrikli sobaÖnceki Haber

Deprem bölgesine acil ihtiyaç: Battaniye...

TÖDEB ’konteyner kent’ kuracakSonraki Haber

TÖDEB ’konteyner kent’ kuracak

Yorum Yazın

Sınıf öğretmenliği mezunu olmadığı halde sınıf öğretmenliği alanında tezli/tezsiz yüksek lisans veya doktora yapanlar özel okullarda görevlendirilebilir mi?
O İlin MEM Müdürü Görevden Alındı
İl milli eğitim müdürlükleri belediyelerle protokol yapabilir mi?
19 Mart Pazartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
İşte Çanakkale'de şehit olan öğrencileri nedeniyle mezun veremeyen okullarımız
8 Ve 12. Sınıf Öğrencilerinin 2. Dönem 2. Yazılı Sınav Tarihlerinde Değişiklik Yapıldı
Yargı, Mesai Saatleri Dışında Yapılan Veli Toplantıları İçin Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenmesine Karar Verdi
İstihdama Yönelik Lisans Burs Programı
Öğretmen Atamaları Emekli Sayısına Göre Değil, Öğretmen İhtiyacına Göre Belirlenmelidir!
‘Üniversite İdari Personelinin Özlük Hakları Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ raporu
Yurt Yedek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
3 yeni online eğitim için başvuralar başladı
YÖK’ten uzaktan Tezsiz Yüksek Lisans Yapanlarla İlgili Önemli Karar
LGS Kapsamındaki Merkezî Sınav Başvuruları Başladı
Etkileşimli tahtaların arıza bildirimi nereye ve nasıl yapılır?
YLSY Bursiyerleri hakkında bakanlıktan uyarı
18 Mart Pazartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (17 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Cezaevlerinde 4 Bin 381 Hükümlü Ve Tutuklu; Kalfa, Usta Ve Usta Öğreticilik Belgesi Aldı