Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı Protesto Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı Protesto Etti
Abone ol
Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı Protesto Etti

Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı Protesto Etti

Memur-Sen’in toplu sözleşme kazanımı olan ve toplamda 250 bin kamu görevlisinin faydalandığı “Koruyucu Giyim Yardımı”nın Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin birçok kamu kurum ve kuruluşlarına göndermiş olduğu yazı sonrası hukuksuz bir şekilde engellenmeye çalışılması Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde protesto edildi.

Anayasayı ve Uluslararası Sözleşmeleri hiçe sayarak, Toplu Sözleşme hükümlerini uygulamayan ve keyfi yorumlayan, Memur-Sen kazanımlarını gasp eden Hazine ve Maliye Bakanlığı protesto edildi. Gerçekleştirilen eyleme, Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu üyeleri ile Konfederasyon bünyesindeki sendikaların genel başkanlarının yanı sıra çok sayıda kamu görevlisi ve basın mensubu katıldı.

maliyeeylem“Toplu sözleşme kazanımlarını uygulamak tercih değil zorunluluktur”

Eylemde basın açıklaması gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, haksızlığı haykırmak için bu eylemi düzenlediklerini söyleyerek, “Toplu sözleşme masasında kılı kırk yararak elde ettiğimiz kazanımlar; Hazine ve Maliye Bakanı adına genel müdür imzasıyla engelleniyorsa; toplu sözleşme masasının da, toplu sözleşme taraflarının da, masada aldığınız kazanımların da bir anlamı yok demektir. Böyle bir adaletsizlik, böyle bir garabet nasıl olur? Bu haksızlığa nasıl susulur?” ifadelerini kullandı.

maliyeeylem1Toplu Sözleşme hükümlerini uygulamak bürokratik mekanizmanın bir tercihi değil, yükümlülüğü olduğunu hatırlatan Tonbul, “Koruyucu Giyim, 2012 yılında gerçekleştirilen ilk toplu sözleşme kazanımıdır. Ey Maliye Bürokratları… 12 yıldır sorunsuz uygulanan bu hüküm bugün neden sorun oldu? Soruyoruz… Kamu işveren temsilcilerinin hiçbir şerhi olmadan 6 dönem boyunca sıkıntısız uygulanan ‘Koruyucu Giyim Kazanımı’mız, bugün ne oldu da engelleniyor?” dedi.

maliyeeylem5Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamaya atıfta bulunan Tonbul, “Bakanlıktan, ‘Koruyucu Giyim Kazanımı’nın engellenmediği, uygulama hatalarının düzelttiği yönünde bir açıklama yapıldı. Toplu sözleşme maddemizde diyor ki; ‘Kime verileceğine, nasıl verileceğine, ne zaman verileceğine, nasıl muhafaza edileceğine ilişkin usul ve esaslar yetkili sendika ve ilgili kurum tarafından belirlenir.’ Toplu sözleşme masasında Maliye Bakanlığı’na uygulama hatalarını düzeltme yetkisi verdik mi? Yazdıkları yazı da yaptıkları açıklama da; her yönüyle, her ifadesiyle, her açıdan yanlış ve tutarsızdır” diye konuştu.

maliyeeylem3“Bakanlık yöneticilerinin piyasa gerçeklerinden haberi yok”

Tonbul, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenerek, “Sesimizi duyun, yazılarınızı derhal çekin. Sosyal maliyet oluşturmayın. Bu tasarruf değil, toplumsal maliyet üretmektedir. Toplu sözleşme masasına da masanın taraflarına da zarar vermeyin. Büyük mücadele ile masada aldığımız kazanımlarımızın uygulanması aşamasında sorun çıkarmayın, sorun çıkaranlar hakkında gerekli işlemi yapın” şeklinde konuştu.

maliyeeylem4Sorunun çözülene kadar eylemliliklerine devam edeceklerinin altını çizen Tonbul, “Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığı tarafından; 1 Nisan şakası olarak yorumladığımız Giyecek Yardımı genelgesi yayımlandı. Toplam 38 ürün için belirlenen tutarların hepsi bu şekilde piyasada karşılığı olmayan komik rakamlardır. Biz buradan Sayın Bakana 191 lira ile alınabilecek ayakkabıyı göstermek için ayağımıza giyerek geldik. Ayağımızdaki kara lastiklerin fiyatı bile 191 liradan yüksek. Varın gerisini siz düşünün. Buradan giderken lastik ayakkabıları Bakanlığın önünde bırakarak gideceğiz ki; Kamu görevlilerine reva gördükleri ayakkabıları buyursun kendileri giysinler. Ayakkabı fiyatını 191 lira olarak gören Maliye Bakanlığı yöneticilerinin; enflasyondan, piyasadaki fiyatlardan, mağazadaki ürünlerden haberi olmadığını açıkça görüyoruz” dedi.

maliyeeylem2“1 Mayıs’ı sorunların çözüldüğü haliyle kutlamak istiyoruz”

Sözlerinin devamında 4688 sayılı kanunun evrensel ilke ve normlara göre düzenlenmesi gerektiğinin de altını çizen Tonbul, “1. dereceye 3600 ek gösterge, mühendis, teknik ve idari personelin mali haklarının iyileştirilmesi, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesi kazanımımızın ödenmesini, Mühendislik Meslek Kanununun çıkartılması, 11 Hizmet kolumuzda uygulanması engellenen 42 toplu sözleşme maddemizin eksiksiz uygulanması ve vergi adaletsizliğinin son bulmasını istiyoruz. Çalışma Hayatındaki sorunların çözüldüğü, emekçilerin mağdur edilmediği, emeklilerin geçim sıkıntılarının çözüldüğü 1 Mayıs’ı kutlayacağımıza inanıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

maliyeeylem6“Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetler sınıfına geçirilesi”
Sözlerinin devamında 4688 sayılı kanunun evrensel ilke ve normlara göre düzenlenmesi gerektiğinin de altını çizen Tonbul, “1. dereceye 3600 ek gösterge, mühendis, teknik ve idari personelin mali haklarının iyileştirilmesi, Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetler sınıfına geçirilesi, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesi kazanımımızın ödenmesini, Mühendislik Meslek Kanununun çıkartılması, 11 Hizmet kolumuzda uygulanması engellenen 42 toplu sözleşme maddemizin eksiksiz uygulanması ve vergi adaletsizliğinin son bulmasını istiyoruz. Çalışma Hayatındaki sorunların çözüldüğü, emekçilerin mağdur edilmediği, emeklilerin geçim sıkıntılarının çözüldüğü 1 Mayıs’ı kutlayacağımıza inanıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.maliyeeylem7
 

 

Görüntülenme 513

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğretici: İyi Öğretmenleri Öğrencileri İle Buluşturmanın Yolu Mülakat Olamaz!Önceki Haber

Öğretici: İyi Öğretmenleri Öğrencileri İ...

Öğretmen Atamaları İhtiyaca Göre Belirlenmeli, Atamalarda Mülakat Uygulamasına Son Verilmelidir!Sonraki Haber

Öğretmen Atamaları İhtiyaca Göre Belirle...

Yorum Yazın

Engelsiz Onarım Merkezleri
82 adet felsefi kavram sözlüğü
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
Etkileşimli Ders Kitapları
16. MEB Robot Yarışması Erzurum'da yapılacak
"Oryantiring" Eğitim Anketi
Devletin Sözü Yere Düşmez
2024-İSG/1: Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şeflerine, Planlama ve Bakım-Onarım Görevi Ek Ders Ücreti Nasıl Dağıtılır?
Kamu Görevlilerinin Sosyal Medya Kullanımında Gözetmesi Gereken Etik İlkeler Nelerdir?
Biliyor musunuz; yüzbinlerce öğretmenimizin feda edebilecekleri bir kariyeri yok!
Kadın için Teknoloji Projesi Teknoloji Okuryazarlığı Eğitimi 
Shakespeare’in eserleri podcast serisi
Google Araçları Eğitimi
Uluslararası Caribou İngilizce Matematik Yarışması Dünya Birincisi İmam Hatipten
Sürü İHA Yarışması Ön Değerlendirme Sunumu Sonuçları Açıklandı!
Türkiye Yüzyılında Kadın Emeği Çalıştayı/Paneli yapıalcak
Tüketici Fiyat Endeksi Nisan 2024
Öğretmenler Odası Buluşmalarının 10'uncusu Diyarbakır'da Gerçekleşti
Mülakat Ya Kalkacak Ya Kalkacak!