Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finalleri Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finalleri Yapıldı
Abone ol
Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda, Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü icrasında Ankara Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finalleri Genel Müdürümüz Mehmet Nezir Gül'ün katılımıyla Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı.

Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finalleri; Din Öğretimi Genel Müdürümüz Mehmet Nezir Gül, Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Vekili Dr. Ahmet İşleyen, Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Tevfik İleri'nin torunu Ömer İleri, Genel Müdürlüğümüz Daire Başkanları Mustafa Yıldız, İhsan Erkul ve Abdulhalik Baş, Bakanlık yöneticileri ve il yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Yarışmanın seçici kurulunda; Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Yıldırım Beyazıt İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Fatih Kanca ve Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı yer aldı.

"Kur'an adına, Kur'an-ı Kerimi okuma adına bir araya geldik."
Kur'an adına, Kur'an-ı Kerimi okuma adına bir araya geldiklerine değinen Genel Müdürümüz Mehmet Nezir Gül, "Kur'an- ı Kerim adına bir araya gelmenin ne kadar kıymetli olduğu apaçık ortada. Bu açıdan şu ana kadar ki aşamalarda bu çalışmalarda ve yarışmalarda görev alan, faaliyet yürüten siz gençlerimizi ve eğitimci arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim bir ömür boyu Kur'an-ı Kerime hizmet etmeyi cümlenize nasip eylesin inşallah." dedi.

"Kur'an-ı Kerim bizim için hayat kitabı."
Tüm kitapların; tek bir kitabın okunması, anlaşılması ve yaşanması için var olduğunu belirten Gül, "Hakikaten Kur'an-ı Kerim bizim için hayat kitabıdır. Hayat rehberi Kur'an-ı Kerim'e iman etmenin, hayat rehberimiz olan Kur'an-ı Kerim'in manasını kavramanın, bunun için gayret göstermenin ve Kur'an'a sahip çıkmanın ne kadar kıymetli olduğu apaçık ortada. Biz inanıyoruz ki Kur'an-ı Kerime sahip çıkan nesiller, Kur'an'a sahip çıkan milletler, Kur'an'a değer veren devletler her zaman için yücelir ve yükselir." dedi.

"İmam hatipler Allah'a hamd olsun çok yönlü olarak kendisini geliştiren bir kitle."
1951 yılında imam hatip okullarının açılmasıyla Kur'an-ı Kerime sahip çıkan, sünnet-i seniyeye sahip çıkan, Hz. Muhammed Mustafa'yı  (sav)  örnek alan bir neslin yetiştiğini ifade eden Genel Müdürümüz Mehmet Nezir Gül, "İmam hatipler Allah'a hamd olsun çok yönlü olarak kendisini geliştiren bir kitle. Türkiye'nin dört bir tarafında açılmış olan İmam hatip okullarımızın TEKNOFEST, TÜBİTAK ve üniversiteye girişteki başarıları, spor alanındaki başarıları, kültür-sanat-edebiyat alanındaki başarıları ve tüm bunların ötesinde Müslüman bir şahsiyet nasıl olur, Kur'an-ı Kerim ve sünnete tabi olan bir genç neyi okur, nasıl bir hayat sürer işte bunun örneğini siz sevgili imam hatipli gençlerde görüyoruz." dedi.

Genel Müdürümüz Mehmet Nezir Gül, Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda yarışacak tüm gençlerimize, yarışma sürecinde öğrencilerimize katkı sunan öğretmenlerimize ve yarışmacı gençlerimizin ailelerine teşekkür ve tebriklerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Harun Fatsa ve Tevfik İleri'nin ailesinden olan Ömer İleri'nin konuşmalarından sonra Hasan Özer ve Necip Karakaya yaptıkları dinletiyle katılımcılara müzik ziyafeti verdiler.

Türkiye genelinde belirlenen 10 bölgede birinci olan Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokulu öğrencileri Türkiye'nin en iyisi olabilmek için yarıştılar.

Ortaokul yarışmasının sonuçları:

  1. İsmail Berat Ağaçkaya - İstanbul Musa Efendi İHO

  2. Muhammed Furkan Yılmaz - Kocaeli İzmit Necip Fazıl Kısakürek İHO 

  3. Yasin Emir Uslu - Kütahya İHO 

Lise yarışmasının sonuçları:

  1. Abdullah Emir Altun - Samsun Şehit Ahmet Altınoğlu AİHL 

  2. Can Polat Akgün - Tekirdağ Süleyman Paşa AİHL 

  3. Mehmet Akif Kızılcaoğlu - İstanbul Bakırköy AİHL 

Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finalleri, hak eden öğrencilere ödül takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

08-05-202308-05-202308-05-202308-05-202309-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-2023

 
 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üniversitelerde örgütlenme mücadelemiz Anayasa Mahkemesi’ne taşındıÖnceki Haber

Üniversitelerde örgütlenme mücadelemiz A...

TEKNOFEST 2023'te İmam Hatip Rüzgârı EstiSonraki Haber

TEKNOFEST 2023'te İmam Hatip Rüzgârı Est...

Yorum Yazın

27 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (26 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Okul Sporları Duyuruları
Türkiye-Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı sonuçları
Türk üniversiteleri ve rektörlerden ABD’de Gazze’deki vahşeti protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddete tepki​
24 konuyu YÖK Kurum İdari Kurulu gündemine taşıdık
TEKNOFEST Montu Kazanan 10 Şanslı Kişi Belli Oldu!
İstihdama Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı
Milli Eğitim Bakanlığı, Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?
Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!
Yeni Müfredatta "Türkçe" Derslerinde "Dört Dil Becerisi" Odaklı Köklü Değişiklik
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Müfredatla "Beceri" Temelli Sadeleştirilmiş Ve Derinlemesine Öğrenme Yaklaşımı
Dersimiz Futbol Temalı Futbol Gelişim Projesi Tanıtıldı
Talip Geylan'dan Önemli Açıklamalar
Genç Öğretmenlerimizin Mücadelesini Hiç kimse İstismar Edemez!
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı, Kamuoyunun Görüşüne Açıldı
Kadın Öğretmene Yumruk Atan Öğrenci Velisi Adalete Teslim Edildi
Bu ülkede hangi mesleğin ücretlisi var?
Eğitimin taşıyıcı kolonu öğretmendir!
Türk Eğitim Sen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Ek Ödeme Oranı Alabilmesi İçin Talepte Bulundu