Genel Başkan Yalçın 41. AB-KİK Toplantısına Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genel Başkan Yalçın 41. AB-KİK Toplantısına Katıldı
Abone ol
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Belçika’nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen 41. AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) Toplantısına katıldı.

Enerji kaynakları yeşil ve dijital dönüşüm, bölgesel ve küresel istikrar, göç ve sivil toplum üst başlıklarının istişare edildiği toplantıda Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkileri ele alınarak; Türkiye’nin Avrupa Ekonomik Topluluğu’na (AET) başvurusundan bu yana 64 yıl geçtiği dile belirtildi. Türkiye tarafının bütün çaba ve gayretlerine rağmen sürecin başarı ile sonuçlanamamasından dolayı emek hareketinin de AB üyeliği gerçekleşememesinden kaynaklanan kaybının büyük olduğu belirtilirken emek hareketi ekseninden bakıldığında AB perspektifinden vazgeçmeden çalışmaların gerçekleştirildiği konusun da altı çizildi.

Sosyal diyalog mekanizması geliştirilmeli
Sosyal diyalog mekanizmasının eksiksiz işletilmesinin önemine değinilen toplantıda, Türkiye AB Karma İstişare Komitesi’nin 2 senedir toplanamamasının büyük bir eksiklik olduğu ifade edildi. Görüşmelerde benzer bir durumun vize serbestisi sürecinde de yaşandığı dile getirilirken; Türkiye’nin 72 kriterin 65’ini yerine getirdiğini, sürecin bir an önce çözüme kavuşması için elinden geleni yaptığını ancak 6 konuda anlaşmazlık olduğu öne sürülerek sürecin yarıda bırakıldığına vurgu yapıldı.

Toplantıda Avrupa’da hızla yayılan İslamofobi konusu da görüşüldü. İslamofobi, ırkçılık, ayrımcılık ve nefret söylemleri gibi olgulardan Avrupa’nın hızla kurtulması gerektiği görüşünün ön plana çıktığı toplantıda; yaşanan çifte standardın gelecekte Avrupa ülkelerine de zarar vereceği belirtildi.

abkik2“Baskı iddiaları gerçeği yansıtmıyor”
Toplantıda konuşan ve Türkiye’de sendikacılara yönelik baskı yapıldığı ve sendikaların yurtdışına sığındığı yönünde yapılan eleştirilere tepki gösteren Genel Başkan Yalçın, “Sendikacılık yaptığı için baskılanan ve yurtdışına çıkan bir kişi gösteremezsiniz. Bu ülkemize haksız eleştiri olur. Teröre müzahir faaliyetler ve ülkemize iftira niteliğindeki suçlar dolayısıyla karşılaşılan hukuki yaptırımlar çarpıtılmamalı. Bu ülkemize haksızlık olur. Bunu kabul edemeyiz” dedi.

Ülkemizi derinden sarsan ve 50 bin üzerinde vatandaşımızı kaybettiğimiz 6 Şubat depremlerinin ardından ulusal ve uluslararası emek örgütlerinde yapılan yardımların önemine değinilen görüşmelerde Karma İstişare Komitesi’nin birlikte çalışma reflekslerinin ve istişarelerin önemli olduğu ifade edildi.

abkik3Türkiye’deki emek örgütleri olarak sivil toplum alanında hazırlanan raporların istişare edildiği toplantıda sosyal diyalog mekanizmalarının geliştirilmesi ve sorunların çözümü noktasında uzlaşı sağlanması fikri ön plana çıktı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında eğitim alanında iş birliği protokolü imzalandıÖnceki Haber

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet...

Yusuf Tekin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki temasları kapsamında KKTC Başbakanı Ünal Üstel'i ziyaret etti.Sonraki Haber

Yusuf Tekin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriye...

Yorum Yazın

2. Dönem 2. Yazılı Sınavlara İlişkin Örnek Soru Kitapçıkları Yayımlandı
Görevde Yükselme Suretiyle Ataması Yapılan Personelin İl İçi Mazeretleri Dikkate Alınmalıdır
Bakan Tekin: ”20 bin öğretmen ataması yapılacak.”
Öğretmen Ataması İçin İstikşafi Görüşmeler Devam Ediyor
YKS Kampı videoları ve soru bankası OGM Materyal'de
”Hayatın İçinde Kadın” konulu uzaktan hizmet içi eğitim
Sorular ve Cevaplarla Strateji Geliştirme Başkanlığı
Oku-Yorum,  Yazı-Yorum projesi değerlendirme sonuçları
Epale - 2024 Halk Eğitimi Merkezleri Kısa Film Yarışması
Dikey İnişli Roket Yarışması Kritik Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin E-Sınav Randevu Alma İşlemleri Başladı
Ortaöğretimde Geliştirme Ve İzleme Sistemi (OGİS) Kapsamında Araştırma Gerçekleştirilecek
2024-EKPSS Kura İçin Başvurular Başladı
e-YDS 2024/7 (Almanca/Fransızca) Başvuruları Başladı
Kefilsiz İkraz Başvuruları E-Devlet Üzerinden Alınmaya Başlanmıştır
Yurt Dışında Görevlendirilecek Okutman Ve Öğretmenlerin 13 - 21 Mayıs 2024 Tarihleri Arasında Yapılacak Temsil Yeteneği Sınavı Bilgileri
Okul Sporları Duyuruları
İşte haftanın yalan haberleri
Proje Okullarına Yönetici Ve Öğretmen Atama Da, Özel Protokoller Uygulanmayacak
Tasarım Odaklı Düşünme Farkındalık Eğitimi