Genel Başkan Yalçın Konya'da Teşkilatla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genel Başkan Yalçın Konya'da Teşkilatla Buluştu
Abone ol
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Konya İl Divanında üyelerle bir araya geldi. Yalçın, önümüzdeki sürecin ülke ve teşkilat için önemini vurguladı.

Konya İl Temsilciliği tarafından düzenlenen il divan programına Genel Başkan Yalçın'ın yanı sıra Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, şube başkanları, üyeler ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Ali Yalçın, 1 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Memur-Sen Genel Kurulu'nu gerçekleştireceklerini ifade ederek, "Önümüzde oldukça kritik tarihler var. Bunların ilkini 1 Mayıs'ta gerçekleştireceğiz. Sendikal alanda kamu görevlilerinin sesi olan Memur-Senimiz, önümüzdeki süreçte de erdemli yürüyüşünü sürdüreceği bir adım daha atacak. Yeni dönemde de kamu görevlilerinin sesi olmaya sürdüreceğiz" diye konuştu.

Yalçın: Memurun alım gücü artırılmalıdır

Memur-Sen Genel Kurulu'nun ardından 14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerine değinen Yalçın, Memur-Sen’in dün olduğu gibi yarın da üzerine düşeni yapacağının altını çizdi. Yalçın, " Ülkemizin nereden nereye geldiğinin bilincindeyiz. Memur-Sen Ülkesine Sevdalı, İyiliklere Karşı Vefalı Bir Teşkilattır Türkiye son 20 yılda demokratik açıdan büyük, ciddi kazanımlar elde etti. Yasaklar, yıldırmalar, ikna odaları, kılık kıyafet dayatmaları gitti. Üniversiteler kışladan kampüse dönüştü. Askeri vesayeten, bürokratik vesayetten, antidemokratik zeminlerden bugünlere gelindi. Sendikal açıdan mücadelemizle yıllar içinde çok ciddi kazanımlar elde ettik. Bazı öfkelerimiz, kızgınlıklarımız olabilir. Bu doğaldır. Kimse de yadırgamamalı. Ama biz Memur-Sen ailesi olarak durduğumuz yeri biliyoruz. Fanteziye, maceraya yelken açmak, yol almak gibi bir saçmalığın içine girmeyiz. Çünkü diğerlerinin kurduğu cümlenin de farkındayız. Bir sendikacı olarak bir kamu görevlisi olarak genel başkanınız olarak diyorum ki; bakın ufak dargınlıklara, ufak kızgınlıklara, sakın ha sakın pirim verip yarın ah vah demenin girdabına sıkışmayalım. Bunları bilerek, herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Ülkemizin en güçlü emek hareketi olarak; memleketimizin, ülkemizin derdinde, ekmeğimizin, emeğimizin peşindeyiz. Olup biteni de görüyoruz" dedi.

Yalçın, 15 Mayıs mutabakat sürecine de değinerek, sendikal alanda tescil niteliği taşıyan bu günün bilinciyle teşkilat temsilcilerinin çalışmalarını sürdüreceğini söyleyerek, “ Kazanımlarımıza bir yenisini daha ekleyerek kamu görevlilerinin refah seviyesini artırmak için son viraja girmiş bulunmaktayız. Kazanımlarımız kadar kazanıma dönüşmesi gereken mücadelemiz de var. Kamu çalışanları arasında gelir adaleti yok. Gelir dağılımında adalet sağlanmak zorunda; hizmetlinin, memurun, şefin, şube müdürünün, mühendisin, amirin, akademisyenin ve genel itibarıyla çalışanın hepsini baz alıp aşağıdan yukarıya sıraladığınızda, yanına işçi maaşlarını da koyduğunuzda fotoğraf gelir dağılımında adalet için neden mücadele ettiğimizin kanıtı olur. İşçi-memur tartışmasına yeniden dönülmemesi için ter akıtıyoruz. Memur kesimi olarak gelir dağılımında adalet sağlanmalı, seyyanen zam verilmeli, unvan ve sorumluluğa uygun maaş skalası yeniden gözden geçirilmeli demeye devam edeceğiz. Çünkü biz alnımızın terini, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Biz kamu emekçisiyiz. Başkasının hakkı bize verilsin demiyoruz ama bize verilmesi gereken de bir an önce verilsin diyoruz.

"Toplu sözleşmeye daha güçlü gireceğiz"

Programda bir konuşma gerçekleştiren Nazif Karlıer ise üye çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Memur-Sen ailemizi daha da büyüterek 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecine daha güçlü gireceğimize inancımız tam. Sahada ve masada varlığını her zaman hissettiğimiz üyelerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı Sonuçları Açıklandı.Önceki Haber

Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sına...

Atatürk Havalimanı'nda TEKNOFEST Rüzgarı!Sonraki Haber

Atatürk Havalimanı'nda TEKNOFEST Rüzgarı...

Yorum Yazın

2024 Eğitim Öğretim Sınıfı Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişiklikleri Duyurusu
Halk Eğitimi Merkezlerinin Kapasitesinin Artırılması Projesi Komisyon İzleme Ve Değerlendirme Süreci Başladı
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri E-Sınav Sonuçları Açıklandı!
Öğretici: Emekliler Açlığa, Çalışanlar Yoksulluğa Mahkûm Edildi!
İstifanın E- Devlet Üzerinden Yapılması Hususunda Talebimizi Bakanlığa İlettik
Lisansüstü Öğrenimde Artırımlı Ek Ders Ücreti Ödenmesi Gerektiği Mahkeme Kararı Kesinleşti
Devlet Memurlarına Eşit Promosyon Hakkı Verilsin!
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
Okul Sporları Duyuruları
Down Sendromlu Bireylerin Özel Gereksinimleri Ve Güçlü Yönleri Hakkında Bilgiler İçeren Bülten Yayımlandı
Bakan Tekin, A Haber Canlı Yayınında Eğitim Gündemini Değerlendirdi
Proje Okullarına Öğretmen Atama Kılavuzu Yayımlandı
EBA'da kitap okumak şimdi daha keyifli!
*Yapay Zekâ ile Eğitimin Geleceği* Öğretimde Yapay Zekâ İstemleri:Etkili Prompt Oluşturmanın Püf Noktaları
İşte 1 Mayısta Türkiye Kamu Sen'in Talepleri
İşte 1 Mayısta Memur Sen'in Talepleri
Öğretmenimizin öğrencisi tarafından yapılan bıçaklı saldırıda yaralanmasının üzüntüsünü yaşıyorum
Çağ Değişiyor, Eğitim Dönüşüyor
YKS Hazırlık Sayfası
Anket, Her Nesil Öğretmenlik Eğitimi Başvurusu