Genel Başkan Yardımcılarımız Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Malatya’da Depremzedelerimizin Yanındaydı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genel Başkan Yardımcılarımız Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Malatya’da Depremzedelerimizin Yanındaydı.
Abone ol
Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Haydar Urfalı ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük, 13-16 Şubat 2023 tarihlerinde Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Malatya’da afetzedeler ile bir araya gelerek, onların acılarını paylaştı.

Genel Merkez Yöneticilerinin Kahramanmaraş temaslarında TURKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz da bulundu. Heyet ilk olarak Kahramanmaraş Merkez, Göksun, Elbistan ve Afşin İlçelerini ziyaret etti. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Tıp Fakültesi Dekanı,  TÜRKAV Şube Başkanı ve Tıp Fakültesi Acil Servis Sorumlusu Doç. Dr. Hakan Hakkoymaz, Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanı Ziya Yenipınar ile Kahramanmaraş 2 No’lu Şube Başkanı Bayram Doğan’ı ziyaret eden heyet, vefat eden vatandaşlarımız ve yakınları için baş sağlığı ve sabır dileklerini iletti.

Genel Sekreter Haydar Urfalı ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük, depremin etkilediği Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adıyaman’ı da ziyaret ederek, Şanlıurfa Şube Başkanı Hikmet Karakuş, Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Bürhan, Adıyaman Şube Başkanı Şemseddin Ağar ile görüştü. Genel Merkez Yöneticileri ayrıca Kahta ve Gölbaşı İlçe Temsilcilerini de ziyaret etti.

Genel Merkez Yöneticileri, Malatya’da da incelemelerde bulundu. Urfalı ve Kütük, AFAD gönüllüsü olan Elazığ Şube üyelerimizin Malatya’daki çalışmalarını yerinde gördü.

Urfalı ve Kütük, Malatya Valisi Hulisi Şahin ile MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, MHP İl Başkanı Gökhan Gök ve MHP MYK üyesi Eyüp Gönültaş’a geçmiş olsun dileklerini bildirdi.

Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileyen Genel Sekreter Haydar Urfalı ve Genel Başkan Yarımcısı Orhan Kütük, “Bu büyük acının üstesinden bir ve beraber olarak geleceğiz” dedi.

Urfalı ve Kütük deprem bölgesindeki izlenimlerini de anlatarak, şunları kaydetti: “Deprem bölgesinde şube başkanlarımızın afet koordinasyonu içerisinde özverili çalışmalarına şahit olduk. Diyarbakır Öğretmenevi Müdürümüzün gayretleri ile günlük 100 bin yemek pişirme kapasitesi olan bir tesis kuruldu. Halk Eğitim Merkezimiz battaniye üretimine başladı. Bir meslek lisemiz günlük 40 bin ekmek üretme kapasitesi ile afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Eğitim çalışanlarımız büyük bir özveriyle depremzedelerimizin yanında, onlara destek oluyor. Böylesi bir afete dünyanın hiç bir ülkesi dayanamaz, ama bu necip millet bu afetin de yaralarını sarmayı başaracaktır. Birlik ve beraberlik ruhuyla bununda üstesinden gelebilecek geçmişe, tarihsel derinliğe sahiptir.  Ancak artık ders almalıyız, hataları, eksikleri düzeltmeliyiz. Kontrol, denetim mekanizmasını hayatın her alanına yerleştirmeliyiz.  İnsanımızı, 7’den 70’e eğitmeliyiz. Vicdan sahibi olmanın, para sahibi olmaktan çok daha önemli olduğunu her vatandaşımıza kavratmalıyız.”

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genel Başkan Yardımcısı Bayram, Deprem Şehidi Öğretmen Merve Görüş’ün Cenazesine KatıldıÖnceki Haber

Genel Başkan Yardımcısı Bayram, Deprem Ş...

Türkiye Ekonomisinde Haftalık Gelişmeler ve Genel Görünüm 17 Şubat 2023Sonraki Haber

Türkiye Ekonomisinde Haftalık Gelişmeler...

Yorum Yazın

EBA'da kitap okumak şimdi daha keyifli!
*Yapay Zekâ ile Eğitimin Geleceği* Öğretimde Yapay Zekâ İstemleri:Etkili Prompt Oluşturmanın Püf Noktaları
İşte 1 Mayısta Türkiye Kamu Sen'in Talepleri
İşte 1 Mayısta Memur Sen'in Talepleri
Öğretmenimizin öğrencisi tarafından yapılan bıçaklı saldırıda yaralanmasının üzüntüsünü yaşıyorum
Çağ Değişiyor, Eğitim Dönüşüyor
YKS Hazırlık Sayfası
Anket, Her Nesil Öğretmenlik Eğitimi Başvurusu
Akıllı Mama Kabı Projesi
Teftişin Kalemi E-Dergisi 3. Sayısı Yayımlandı
Mayıs Ayı E-Bültenimiz Yayında
Laik Ve Bilimsel Eğitime Sahip Çıkmak İçin Hep Birlikte Harekete Geçelim
Ucube Mülakat Uygulaması Kaldırılmalı Eğitimde Adalet Sağlanmalıdır
"BİLSEM'ler Arası Eğitsel Dijital Oyun Geliştirme Yarışması"na Başvuru Süresi Uzatıldı
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
İşte haftanın yalan haberleri
"IDEAGENÇ'24 Senin Merkezin, Senin Hayalin” Ideathon yarışması başvuru sonuçları açıklandı! 
Türk-İş Nisan 2024 Açlık Ve Yoksulluk Sınırı
Okul Sporları Duyuruları