İTÜ Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, Halikarnassos Surları’nda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İTÜ Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, Halikarnassos Surları’nda
Abone ol
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileri, dönem boyunca arkeo-peyzaj alanında çalışacakları Bodrum’a, teknik gezi gerçekleştirdi.

 

 

Bodrum Belediyesi destekleriyle İTÜ Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileri, yürütücülüğünü Prof. Dr. Gülşen Aytaç ve Doç. Dr. Elif Kutay Karaçor, asistanlığını Araş. Gör. Lâl Dalay ve Araş. Gör. Ezgi Beyen’in yaptığı bitirme projesi kapsamında dönem boyunca arkeo-peyzaj alanında çalışacakları Bodrum’a, teknik gezi gerçekleştirdiler.

 

 

Üniversite öğrencileri, Arkeologlar Derneği Genel Başkan Yrd. ve Muğla Şubesi Başkanı Selim Yiğit ile birlikte diploma projesi kapsamında çalışacakları Halikarnassos Surları’nı incelediler. Surlar ve Bodrum’un genel arkeolojik geçmişi hakkında bilgiler veren Yiğit, alan incelemesinden sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

 

Saha çalışmasında mimari fotoğrafçı ve video sanatçısı Emre Dörter ve dron operatörü, hava fotografçısı ve video sanatçısı Mustafa Erkatırcı tarafından öğrencilerin çalışma alanlarının dron fotoğraf çekimleri ve üç boyutlu haritalamaları yapıldı.

 

 

Öğrencilerin 2023-2024 Bahar Döneminde çalışacağı bitirme projesi, tarihi, kültürel ve mimari açıdan eşsiz bir öneme sahip olan Halikarnassos’un görünen ve görünmeyen katmanlarını ve gizil doğasını ortaya çıkarmaya ve günümüz Bodrum’una kazandırmaya odaklanıyor. Proje kapsamında, kentin arkeolojik geçmişi araştırılacak, kentsel dokunun doğal topografyaya nasıl entegre olduğu ve savunma sisteminin nasıl şekillendiği keşfedilecek. Öğrenciler, bu kapsamda Karia bölgesinin mimari üslubuna ışık tutan ve askeri mühendisliğin şaheserlerinden biri olan surları da ele alarak kent sistemlerini inceleyecekler.

 

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İstanbul Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencilerinin Bodrum’a gerçekleştirdiği teknik gezi ve arkeo-peyzaj çalışmalarını desteklemekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederken, “Öğrencilerimizin Bodrum’un kültürel ve tarihi mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma çabalarını takdirle karşılıyorum. Aynı zamanda bu tür akademik iş birliklerinin kentimizin sürdürülebilir gelişimine katkı sağladığını düşünüyorum. Eşsiz doğal ve tarihi zenginliklerimizin korunması ve turizm ile uyumlu şekilde kullanılması için yapılan bu tür projelerin öneminin bilincindeyiz” diye konuştu.

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Küçükçekmece’de pencereye çıkan 4 yaşındaki çocuk 5’nci kattan düştüÖnceki Haber

Küçükçekmece’de pencereye çıkan 4 yaşınd...

İstanbul merkezli 13 ilde sahte denklik belgesi operasyonu: 30 gözaltıSonraki Haber

İstanbul merkezli 13 ilde sahte denklik...

Yorum Yazın

#ÖMKmeclise Hashtag’i İle Eğitim Çalışanlarının Sesi Olduk.
İşte kalem kalem tasarruf tedbirleri
Öğretmenlik Meslek Kanunu Bu Defa Beklentiyi Karşılamalıdır
Ortaöğretim derslerine yönelik 9, 10, 11 ve 12. sınıflar düzeyinde konu özetleri
Dijital Öğrenme Köprüsü
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
Banka Promosyon Anlaşmasının Merkezi(Cumhurbaşkanlığınca) Yapılması İle İlgili Resmî Yazımızı Cumhurbaşkanlığı Makamı’na Gönderdik
Eğitim: 2024 Yılı “eTwinning Kalite Etiketi” Başvuru Süreci
“21. Yüzyılda Türkiye’nin Kültür Seferberliği” kitabı yayında
2024 yılı Gençlik Kampları Ulusal Kamp Dönemi Başvuruları Başladı!
İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirmelerde Belirtilen Görev Süresinin 31 Aralık Olarak Değiştirilmesini Talep Ettik
Ankara 6. İdare Mahkemesi: “%2 Düzenlemesi Nedeniyle Ödenmeyen Toplu Sözleşme İkramiyelerinin, Geçmişe Dönük Olarak Ödenmesi Gerekir.”
İşte Yıl Sonu Faaliyet Haftası Planı ve Sunusu
Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları E-Kılavuzunu Yayınladı
İkinci Görev Kapsamında İdareciliğe Atananlar, İl Dışı Tayin İsteyememe Tehdidi Altında Kalmıştır
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
Okul Sporları Duyuruları
Ortaokul Öğrencileri İçin İlk Kez "Zanaat Okulu" Açılacak
Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM’ye Geliyor! Kanunda yer almasını istediğimiz taleplerimiz için Twitter’dan haykırıyoruz.
‘Mevcut uygulamada MÜLAKAT %100 etkili, yeni düzenlemeyle mülakatın etkisini %50’ye indiriyoruz’ söylemi bir manipülasyondur.