Kalkınma yolu için güç birliği sürecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kalkınma yolu için güç birliği sürecek
Abone ol
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Yatırım Bakanı Mohammed Bin Hassan Al Suwaidi ile İstanbul'da yaptıkları görüşmede Kalkınma Yolu Projesi'ni ve iki ülke arasındaki işbirliklerini ele aldıklarını belirterek, güç birliklerini sürdüreceklerini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Yatırım Bakanı Mohammed Bin Hassan Al Suwaidi ile İstanbul'da yaptıkları görüşmede Kalkınma Yolu Projesi'ni ve iki ülke arasındaki işbirliklerini ele aldıklarını belirterek, güç birliklerini sürdüreceklerini söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Yatırım Bakanı Mohamed Bin Hassan Al Suwaidi ile İstanbul’'da bir araya geldi.

Yapılan görüşmede, Kalkınma Yolu ve iki ülke arasındaki iş birliğine dair atılacak adımları ele aldıklarını belirten Bakan Uraloğlu, "“Birleşik Arap Emirlikleri Yatırım Bakanı Mohamed Bin Hassan Al Suwaidi ile Kalkınma Yolu Projesi’ni verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’'ın himayelerinde gerçekleştirdiğimiz Irak ziyaretinde imzaladığımız dörtlü mutabakatın ardından BAEli mevkidaşım ile bir araya gelerek Kalkınma Yolu konusunda ülkelerimizin yapacağı çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

Türkiye’'nin ve Birleşik Arap Emirlikleri’'nin stratejik konumları gereği bu projeden daha üst seviyede verim elde etmesi için yapılacak çalışmaları değerlendirdiklerinin altını çizen Bakan Uraloğlu, “Birleşik Arap Emirlikleri de Kalkınma Yolu Projesi’ni çok önemsiyor. Bu proje Avrupa ve Asya pazarları ile bağlantıyı sağlayacak en ekonomik, en güvenli ve en verimli yol” ifadelerini kullandı.

DÖRTLÜ BAKANLAR ZİRVESİ YAPACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde geçtiğimiz günlerde Irak’ta Kalkınma Yolu projesine yönelik Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve İran ile birlikte 4'lü mutabakat imzaladıklarını anımsatan Bakan Uraloğlu, "“Irak ile birlikte uzun zamandır proje ile ilgili görüşüyorduk. İmzaladığımız mutabakat ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar da bu işin içerisine dahil oldu. Birleşik Arap Emirlikleri de hem bu projenin finansmanı hem yük temini hem de işletilmesi konusunda büyük katkılar sağlayacak. Bu anlamda mevkidaşım ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve Katarlı mevkidaşlarım ile birlikte 4'lü bakanlar zirvesi yapacağız. Kalkınma Yolu projesinde güç birliğimizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Görüşmede ayrıca Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ulaştırma alanındaki işbirliklerini ve yeni iş imkanlarını ele aldıklarını da ifade eden Bakan Uraloğlu, iki ülke arasında ekonomik ve ticari anlamda atılacak adımları, karşılıklı ticaretin çeşitlendirilmesi ve potansiyel iş birliklerini etraflıca ele aldık”larını söyledi.

 

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye-Bosna Hersek arasında eğitimde iş birliğiÖnceki Haber

Türkiye-Bosna Hersek arasında eğitimde i...

Kilitli Kalkan Tatbikatı tamamlandıSonraki Haber

Kilitli Kalkan Tatbikatı tamamlandı

Yorum Yazın

Öğretmen adaylarımızın haklarının gasp edilmesine kayıtsız kalmayacağız!
Verilen Sözün Daha Yaşı Kurumadı, Ne Çabuk Unutuldu?
Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Ve Mülakatla Değişiklik Yapıldı
Mesleki okullar ile tüm okullarda Veli, Öğrenci, Öğretmen ve Okul yöneticileri Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını Değerlendirme Anketi
YÖK 2024 Yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı Duyurusu
Milli Eğitim Bakanlığını Milli Ayrımcılık Bakanlığı Haline Getirmeyin.
İşte haftanın yalan haberleri
Öğretici: Merkez Bankası Enflasyon Beklentisini Yükseltti! Yükselmeyen Tek Şey Sabit Gelirlilerin Artışları Oldu
Öğretici: Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM’ye Gelmeden Paydaşlarla Birlikte Ele Alınmalıdır
Okul Sporları Duyuruları
"Branş Rehberliği ve Stratejileri" eğitim seminerleri
 Eğitim: PictoBlox ile Yapay Zekâ Uygulamaları
İsraf Önlensin, İstihdam Öncelensin
Mülakat Kamu İsrafıdır
Türkçe Becerilerini Ölçen İzleme Araştırması Tamamlandı
Kamuda Tasarruf Paketi Olumludur Ancak Memurların Hakları Geriye Gitmemelidir
İyi Ki Türk Eğitim-Sen Var
2024 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvurusu yayımlandı
Türkiye'nin İlk Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu Ve Ortaokuluna Başvurular Başladı
Öğretmenlere Şiddetin Engellenmesine Yönelik Kanun Taslağına İlişkin Açıklama