Kanatlı hobisi koleksiyoner yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kanatlı hobisi koleksiyoner yaptı
Abone ol
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde çiftliğinde hobi amaçlı sülün yetiştiren bir işadamı kanatlı hayvan merakını pul koleksiyonuyla genişleterek 144 ülkeye ait 2 bine yakın pulu bir araya getirdi. Pul koleksiyonunu tek bir kitapta toplayan işadamı Salim Yavaş, turizm sektörüne de katkı sağlamayı hedefliyor.

 

 

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde hobi olarak kurduğu çiftliğinde canlı sülün koleksiyonu yapmaya başlayan Manisalı iş adamı Salim Yavaş, dünyadaki 50’ye yakın sülün cinsinin tamamına yakın bir kısmını yetiştirmenin yanında, 144 ülkeye ait 2 bine yakın pul koleksiyonunu da bir kitapta topladı. İnşaat Mühendisi olduğunu ve müteahhit olarak özel ve resmi kurumlara bir çok işler yaptığını kaydeden iş adamı Yavaş, 1990 yılından itibaren turizm sektöründe çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

 

 

Çocukluk yaşlarından itibaren doğa ve hayvanları sevdiğini anlatan Yavaş, başlangıçta Şehzadeler ilçesinde hobi olarak kurduğu çiftliğinde canlı sülün koleksiyonu yapmaya başladığını belirterek, “Zaman içerisinde dünyadaki 50’ye yakın sülün cinsinin tamamına yakın bir kısmını elde ederek ’Dünya Sülün Üreticileri Birliği’ne üyeliği kabul edildim. Çiftliğimde farklı türde tavus kuşları, süs tavukları, güvercinler gibi değişik tür ve ırkta kanatlı hayvan da yetiştiriyorum. Çocukluğumdan bu yana devam eden pul koleksiyonumu çok sevdiğim kuşlarla bir araya getirmeyi düşündüm.” dedi.

 

 

Yurtdışı seyahatlerinde vaktini pul toplamaya ayırdığını söyleyen Yavaş, “Pul biriktirme hevesim sadece dükkanımıza ve evimize gelen mektup zarfları ve kartpostallar üzerindeki pulları itina ile çıkarıp ilk edindiğim pul defterime özenle yerleştirmekten ibaretti. Zamanla yurt dışından gelen mektuplardaki pulları da biriktirmeye başladım. Sonraları yurt dışı seyahatlerinde de zamanımın büyük kısmını bu işlere ayırdım. Osmanlı pulları, Cumhuriyet dönemi pulları, Kızılay pulları, Hatay Devleti pulları, USA posta pullarının tamamını koleksiyonuma dahil ettim. Dünya’da Atatürk ile ilgili çıkan pullar biriktiriyorum” diye konuştu.

 

 

Hobi olarak başlayan bu tutkunun filatelik bir koleksiyon olmakla birlikte bilimsel bir boyuta da ulaştığını ifade eden Yavaş, koleksiyonerin paylaşımcı olması düşüncesiyle keyif alınacağını düşünerek ‘Pullara konan kuşlar’ adlı kitapta hepsini bir araya getirdiğini belirtti.

 

 

Kitabı hazırlarken 2 bine yakın pul ve zarfın taranarak, ülkelere göre ayırdığını anlatan Yavaş, “Kitabımdaki pulları toplamda 144 ülkeyi de bulundukları kıtalara göre sıraladım. Türkiye’nin pullarında yer alan bütün kuşlarla ilgili kısa bilgiler verdim. Ülke pullarında ise bazı kuşların adlarını yazdım. Doğamızı süsleyen kuşlar tarihte diğer hayvanlara göre önemli bir yerde olmuşlardır. Güvercin ve zeytin barış sembolü olarak filatelide çokça kullanılmıştır. Birçok ülke çıkardıkları pullarda gagasında zeytindalı taşıyan güvercinleri resmetmişlerdir. Geride kalan yüzyıllarda güvercinler posta işlerinde de kullanılmışlardır. Posta güvercinleri haberleşmede önemli bir yer tutmuştur. PTT, logo olarak stilize edilmiş bir güvercin motifi kullanmaktadır” dedi.

 

Kanatlı hobisi koleksiyoner yaptı

Kanatlı hobisi koleksiyoner yaptı

Kanatlı hobisi koleksiyoner yaptı

Kanatlı hobisi koleksiyoner yaptı

Kanatlı hobisi koleksiyoner yaptı

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursa’da iki grup arasında çıkan kavgada bıçaklar konuştu: 2 yaralıÖnceki Haber

Bursa’da iki grup arasında çıkan kavgada...

Kıbrıs Türkü’nün milli kahramanları Antalya’da anıldıSonraki Haber

Kıbrıs Türkü’nün milli kahramanları Anta...

Yorum Yazın

18 Mayıs Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (17 Mayıs 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
İradesini Ve İmzasını İnkâr Eden Bürokratlar O Gün Hepiniz Oradaydınız
Kamuda Tasarruf Ve Verimlilik Paketi Gözden Geçirilmelidir
Beceri Temelli Kitaplar
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları
OGM Materyal Yabancı Dil İçerikleri
Beceri ve Hayallerini Keşfetmen İçin "Zanaat Atölyeleri" Seni Bekliyor 
Öğretmenlerin Ekonomik Durumu Anketi Sonuçlandı
Okul Sporları Duyuruları
 Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim gören özel yetenekli öğrencilere yönelik "Resfebe Yarışması" başvuruları başladı.
Çocuk Kitapları ve Okuma Alışkanlığı Kursu
Millî Eğitim Bakanlığı Kurumsal Yönetişim Anketi
Emek Ve Alınterine Yapılan Ödemeler İsraf Değildir
20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Başvuru Duyurusu Yayımlandı
Türk Eğitim-Sen Öğretmenlerin Taleplerini Karşılayan Bir Meslek Kanunu İçin 81 İlden Mektup Gönderdi
Bursluluk Sınavı Sonucu Açıklandı
Öğretmenlik Meslek Kanunu önümüzdeki günlerde TBMM gündemine geliyor.
#ÖMKmeclise Hashtag’i İle Eğitim Çalışanlarının Sesi Olduk.
İşte kalem kalem tasarruf tedbirleri