Manisa ’Bir Kitap da Benden’ diyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisa ’Bir Kitap da Benden’ diyor
Abone ol
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi deprem bölgesinde çadır ve konteyner kentlerde yaşayan çocuklar, gençler ve erişkin depremzedeler için "Bir Kitap da Benden Kampanyası" başlattı.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi deprem bölgesinde çadır ve konteyner kentlerde yaşayan çocuklar, gençler ve erişkin depremzedeler için "Bir Kitap da Benden Kampanyası" başlattı.

 - Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği  Manisa Şube Başkanı Dr. Muzaffer Yurttaş, "Bir Kitap da Benden Kampanyası" ile ilgili açıklama yaptı.

6  Şubat'ta meydana gelen 'asrın felaketi' olarak nitelenen depremlerde 11 şehirde hayatların alt üst olduğunu ve on binlerce insanın yaşamını yitirdiğini ifade eden Yurttaş, "Şu anda çadır ve konteyner kentlerde yaşayan çocuklar, gençler ve erişkin depremzedelerimizin kütüphaneye ve kitaba daha kolay erişimini sağlamak için Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği olarak Bir Kitap da Benden Kampanyası başlatmış bulunuyoruz.  Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği genel merkezi ve 22 şubesi ile birlikte bu proje kapsamında iki adet mobil kütüphane ile depremzede çocuklara ve gençlere ulaşmayı hedeflemektedir" dedi.

İlk aşamada mobil olarak başlatılan bu kütüphane hareketi, şehirlerde kalıcı binalarda yaşam başladığında kalıcı kütüphanelere dönüşeceğini ifade eden Yurttaş, "Kurulacak kalıcı kütüphanelere Kahramanmaraş’ı Yedi Güzel Adam’ı ile hatırlamak adına Yedi Güzel Adam olarak bilinen edebiyatçılarımızın adı verilecektir. Mobil kütüphaneler 11 depremzede ilin ilçelerini ve mahallelerini gezerek bölgedeki çocukların kitaba erişimini sağlayacaktır. Mobil kütüphanelerde görev alacak kütüphaneci, pedagog, şoför ve rehber personel sürecin hassasiyetine en üst seviyede uyarak projenin uygulanmasını sağlayacaktır. Çocuklar mobil kütüphanede kitapları inceleyebilecek, mobil araç önüne kurulacak portatif alanlarda okuyabilecek, yine bu alanlara yerleştirilecek satranç, mangala gibi oyunları oynayabileceklerdir. Bu alanda vakit geçiren çocuklara küçük ikramlıklar ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin yaşlarına uygun olan dergilerinden verilecektir. Çocukların gezici kütüphanelerden almak istedikleri kitaplar kendilerine hediye edilecektir" diye konuştu.

 

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kamuda liyakat ve ehliyet temelli bir nizam inşa etmek Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşmanın ön koşullarından birisidirÖnceki Haber

Kamuda liyakat ve ehliyet temelli bir ni...

Orman muhafaza memurlarına adli soruşturma eğitimiSonraki Haber

Orman muhafaza memurlarına adli soruştur...

Yorum Yazın

Öğretmen Ataması İçin İstikşafi Görüşmeler Devam Ediyor
YKS Kampı videoları ve soru bankası OGM Materyal'de
”Hayatın İçinde Kadın” konulu uzaktan hizmet içi eğitim
Sorular ve Cevaplarla Strateji Geliştirme Başkanlığı
Oku-Yorum,  Yazı-Yorum projesi değerlendirme sonuçları
Epale - 2024 Halk Eğitimi Merkezleri Kısa Film Yarışması
Dikey İnişli Roket Yarışması Kritik Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin E-Sınav Randevu Alma İşlemleri Başladı
Ortaöğretimde Geliştirme Ve İzleme Sistemi (OGİS) Kapsamında Araştırma Gerçekleştirilecek
2024-EKPSS Kura İçin Başvurular Başladı
e-YDS 2024/7 (Almanca/Fransızca) Başvuruları Başladı
Kefilsiz İkraz Başvuruları E-Devlet Üzerinden Alınmaya Başlanmıştır
Yurt Dışında Görevlendirilecek Okutman Ve Öğretmenlerin 13 - 21 Mayıs 2024 Tarihleri Arasında Yapılacak Temsil Yeteneği Sınavı Bilgileri
Okul Sporları Duyuruları
İşte haftanın yalan haberleri
Proje Okullarına Yönetici Ve Öğretmen Atama Da, Özel Protokoller Uygulanmayacak
Tasarım Odaklı Düşünme Farkındalık Eğitimi
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
Türkiye Kamu-Sen’in Düzenlediği Anneme Mektup Yazma Yarışması Sonuçları Açıklandı
AES Öğretmenlerin Ekonomik Durumları Anketi