Manisa’ya gelen yabancı öğrenciler, Ebru sanatına hayran kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisa’ya gelen yabancı öğrenciler, Ebru sanatına hayran kaldı
Abone ol
Erasmus Projesi dahilinde Manisa’ya gelen Romanya ve Polonyalı öğrenciler, tarihi Kurşunlu Han Medresesi’nde bin yıllık geçmişi olan Ebru Sanatı atölyesini gezerek hem Ebru sanatını tanımış oldu hem de kendilerine fular yaptı.

 

 

Manisa’da Yunusemre Güzel Sanatlar Lisesi’nin de proje ortağı olduğu Erasmus Sanat Köprüleri Projesi dahilinde Polonya ve Romanya’dan öğretmenleriyle birlikte Manisa’ya gelen yaklaşık 20 kişilik heyet, tarihi Kurşunlu Han Medresesinde Ebru Sanatı atölyesini ziyaret etti.

 

 

Yunusemre Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinden Burcu Meral Tezeren, Süleyman Akçe, Selda Adıgüzel ve Ayşe Aşkun ile Romanya ve Polonya’dan öğretmenleri ile gelen 8’er öğrenciye bin yıllık geçmişi olan Ebru Sanatı atölyesini gezdirdi.

 

 

Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde eğitim verilen atölyede kurs eğitmeni Sibel Gürcü tarafından yabancı heyete bilgiler verildi. Ebru sanatının yaklaşık bin yıllık bir geçmişi olduğunu ve artık unutulmaya yüz tuttuğunu aktaran Gürcü, Şehzadeler Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden hizmete giren Kurşunlu Han’da bu sanatı yaşatmaya çalıştıklarını belirtti.

 

 

Öğrencilere wokshop yaparak mesleği tanıtan Gürcü, “Yaklaşık bin yıllık geçmişe sahip olan ve unutulmaya yüz tutmuş olan Ebru sanatını Şehzadeler Halk Eğitimi merkezi bünyesinde açtığımız kurslarla bu atölyede yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Yurt dışlından gelen öğrencilere tanıtılıyor. Kurşunlu Han, yabancı heyetlerin unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatıldığı merkez olarak isim yapmaya başladı. Elimizden geldiği kadar mesleği yaşatmaya ve öğretmeye çalışıyoruz” dedi.

 

 

Öğrenciler uygulamalı olarak izledikleri kısa eğitim sonrasında kurs eğitmeni Gürcü ile birlikte kendilerine önce kağıt üzerine ardından da kumaş üzerinde ebru sanatıyla fular yaptı.

 

 

 

 

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrencilere 112 Acil çağrı merkezi tanıtıldıÖnceki Haber

Öğrencilere 112 Acil çağrı merkezi tanıt...

Diyarbakır çadır kentte yağışa karşı tedbirler alındıSonraki Haber

Diyarbakır çadır kentte yağışa karşı ted...

Yorum Yazın

Uzman Öğretmenlik Ve Başöğretmenlik Yazılı Sınav Başvuruları İle Sınavdan Muafiyet Başvuruları Başladı
Aralık İlçe Milli Eğitim Müdüründen Açıklama
Sınav Yerine, Biçimlendirici Değerlendirmeye Yönelik Örnek Ölçme Araçları Yayımlandı
Ali Kıran Baş Kesen Müdür İstemiyoruz!!!
Enflasyon Farkı Zam Değil, Geriden Gelen Gelir Kaybının Telafisi Ve Tazminidir!
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı Başvurusu Başladı
TEKNOFEST İzmir'e Nasıl Gidilir?
TEKNOFEST İzmir Etkinlik Haritası Yayınlandı!
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
26 Eylül Salı önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün
Yurt Time Spor Projesi’ne başvurular başladı
Diller için Avrupa Ortak Başvuru Metni (D-AOBM) Eğitimleri Başladı
4688 sayılı kanunda kamu çalışanlarının beklentilerini karşılayacak değişiklikler yapmanın zamanı gelmiştir
25.09.2023 tarihli yurt yedek yerleştirme sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı Kaynak Kitaplar Konusunda Öğretmenleri Uyardı
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavından ücret alınmayacak
Deprem bölgesindeki konteyner kentlerin denetimi, iş ve işlemleri için personel istihdam edilmelidir
Köy Çocuklarına Türkiye Yüzyılı Planetaryum Gösterisi
Kabine yarın toplanacak: Emekli maaşlarına düzenleme gündemde