MEB İle Türk Havacılık Uzay Sanayii Arasında "Geleceğin Yetenekleri Programı" Kapsamında İş Birliği Protokolü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MEB İle Türk Havacılık Uzay Sanayii Arasında "Geleceğin Yetenekleri Programı" Kapsamında İş Birliği Protokolü
Abone ol
Bakanlığımız İle Türk Havacılık Uzay Sanayii (Tusaş) Arasında "Geleceğin Yetenekleri Programı" Kapsamında İş Birliği Protokolü İmzalandı. Bakanlığımızca öğrencilerimizde deneyimlere dayalı kalıcı öğrenmeyi sağlamak, onlara hızla gelişen ve değişen dünyada kendilerini tanıma yeteneklerini keşfetme ortamı sunmak, öğrencilerimizi başarılı ve mutlu olacakları iş hayatına hazırlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülmektedir.

Geleceğin yeteneklerine havacılık tutkusu aşılayacak, uzay ve mühendislik alanlarında farkındalık oluşturacak, pratik odaklı uygulamalar ile mühendisliği keşfetmelerini sağlayacak "Geleceğin Yetenekleri Programı" kapsamında iş birliği protokolü imzalanarak hayata geçirildi.

Bakanlığımız ile Türk Havacılık Uzay Sanayii arasında Kahramankazan TUSAŞ tesislerinde Genel Müdürümüz Halil İbrahim TOPÇU ile TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL tarafından imzalanan iş birliği protokolü ile ortaöğretimde öğrenim gören öğrencilerimiz için mesleki rehberlik çalışmaları ve TUSAŞ tesislerine yapılacak kapsamlı teknik gezi programları gerçekleştirilecek.

Bakanlığımız ile Türk Havacılık Uzay Sanayii arasında imzalanan iş birliği protokolü ile öğrencilerimizin ilgi alanlarını keşfetmelerine destek sağlamak, hayal güçlerini ve vizyonlarını geliştirmelerine yardımcı olmak, doğru meslek seçimlerinde rehberlik etmek hedefleniyor.

Bakanlığımız ile Türk Havacılık Uzay Sanayii'nin "Geleceğin Yetenekleri Programı" kapsamında imzalanan iş birliği protokolü ile Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda öğrenim gören 12. sınıf öğrencilerine TUSAŞ mühendisleri tarafından mesleki rehberlik çerçevesinde meslek tanıtımına yönelik rehberlik çalışmaları yürütülerek okullarda mühendislik seminerleri gerçekleştirilecek.

İş birliği kapsamında YKS'de mühendislik bölümlerini tercih edecek öğrenciler için Türk Havacılık Uzay Sanayii tesislerinin ziyareti programı yürütülecek. Ziyaret programı ile mühendis adayı öğrenciler; işe alım süreçleri, staj programları, mühendislik mesleği ve çalışma alanları hakkında bilgi alabilecek, TUSAŞ mühendisleriyle birlikte özgün hava araçlarını yakından inceleyebilecekler. Mühendis adayları ayrıca TUSAŞ tarafından geliştirilerek üretimi yapılan ürünleri yakından inceleyebilme ve yetenek programları hakkında yetkililerden bilgi alma fırsatı bulacaklar.

Bakanlığımız ile Türk Havacılık Uzay Sanayii arasında imzalanan iş birliği protokolü "Geleceğin Yetenekleri Programı" ile Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda öğrenimine devam eden öğrencilerimiz için de çeşitli faaliyetler yürütülecek. Gerçekleştirilecek seminer, gezi ve etkinliklerle vizyon sahibi nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi için önemli bir adım atılmış olacak.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fettahoğlu, 81 ilimizin Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu yöneticileri ile çevrim içi toplantı yaptıÖnceki Haber

Fettahoğlu, 81 ilimizin Hayat Boyu Öğren...

Afet Bölgesinde Açılan Halk Eğitimi Kurslarından 102 Bin 29 Vatandaş YararlandıSonraki Haber

Afet Bölgesinde Açılan Halk Eğitimi Kurs...

Yorum Yazın

27 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (26 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Okul Sporları Duyuruları
Türkiye-Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı sonuçları
Türk üniversiteleri ve rektörlerden ABD’de Gazze’deki vahşeti protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddete tepki​
24 konuyu YÖK Kurum İdari Kurulu gündemine taşıdık
TEKNOFEST Montu Kazanan 10 Şanslı Kişi Belli Oldu!
İstihdama Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı
Milli Eğitim Bakanlığı, Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?
Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!
Yeni Müfredatta "Türkçe" Derslerinde "Dört Dil Becerisi" Odaklı Köklü Değişiklik
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Müfredatla "Beceri" Temelli Sadeleştirilmiş Ve Derinlemesine Öğrenme Yaklaşımı
Dersimiz Futbol Temalı Futbol Gelişim Projesi Tanıtıldı
Talip Geylan'dan Önemli Açıklamalar
Genç Öğretmenlerimizin Mücadelesini Hiç kimse İstismar Edemez!
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı, Kamuoyunun Görüşüne Açıldı
Kadın Öğretmene Yumruk Atan Öğrenci Velisi Adalete Teslim Edildi
Bu ülkede hangi mesleğin ücretlisi var?
Eğitimin taşıyıcı kolonu öğretmendir!
Türk Eğitim Sen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Ek Ödeme Oranı Alabilmesi İçin Talepte Bulundu