Memur-Sen’den ‘Sözde Gazeteciler’e Suç Duyurusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memur-Sen’den ‘Sözde Gazeteciler’e Suç Duyurusu
Abone ol
Memur-Sen, 24 Aralık tarihinde gerçekleştirilen Büyük Gazze Yürüyüşüne katılanlara yönelik hakaret içerikli ifadeler kullanan “Sözde Gazeteci” Fatih Altaylı’ya ve Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın babası Mehmet Aslan'a kullandığı çirkin ifadeler nedeniyle Can Ataklı’ya suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi önünde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Av. Sabri Hafif, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar ile birlikte birçok STK temsilcisinin katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Burada konuşan Genel Başkan Yalçın, Fatih Altaylı ve Can Ataklı’nın büyük gaflet bir içinde bulunduğunu belirterek, “Şehitlerimiz ve Filistin’de yaşananlar üzerinden bu kirli söylemleri gerçekleştirenlerin hangi karaktere sahip olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik eden Fatih Altaylı’nın 28 Şubat sürecinde takındığı tutumu da unutmuş değiliz. Bizler gerek ülkemizdeki gerekse dünyadaki zulme karşı sesimizi yükseltmeyi sürdüreceğiz. Böylesine hassas konularda vatandaşlarımıza kurulan cümleleri de sineye çekecek değiliz. Altaylı’nın sarf ettiği çirkin sözler nedeniyle o gün Tandoğan’a gelen vatandaşlarımıza özür borcu var. Eğer beklenen özür samimi bir şekilde gelmezse bu kampanyamızı büyüterek devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

sucduyurusu2

sucduyurusu1Gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından Ali Yalçın başta olmak üzere diğer STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Fatih Altaylı ve Can Ataklı hakkında suç duyurusuna bulundu.

‘Alçak’ , ‘Aşağılık’ ve ‘Şerefsiz’e Suç Duyurusunda Bulunduk! Memur-Sen’in de dâhil olduğu Sivil Toplum Kuruluşları tarafından geçtiğimiz Pazar günü Ankara'da düzenlenen Büyük Gazze Yürüyüşü'ne katılan on binlerce insanımıza "ULAN ALÇAKLAR, ULAN ŞEREFSİZLER, ULAN AŞAĞILIK HERİFLER" diyerek onurlu Türk Milletini ve onun inanç değerlerini alenen aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden sözde gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ay Yıldızlı bayraklarıyla Anadolu meydanına akın eden vatandaşlarımızın "Şehitler ölmez vatan bölünmez!", "Kahrolsun İsrail, kahrolsun PKK!", Türkiye'de Gazze'de teröriste geçit yok!" sloganlarına kulaklarını tıkayan, eylemin amacını bile anlayamayan, Gazetecilik Mesleki İlkelerinden bi haber olan bu şahıs büyük bir gaflet içindedir. Miting sonunda yapılan basın açıklamasında yer alan; “Kuzey ırak ve Pençe Kilit Harekât bölgesinde hayatını kaybeden şühedamız için, yarım asırdır topraklarını savunan Filistin’li şehitler için yürüdük, bu meydanda toplandık, çünkü işgalci İsrail'i eğiten ve donatan ABD aynı zamanda bu melun örgüt olan PKK'yı da eğitiyor, donatıyor ve cesaretlendiriyor. Ama biz asla ve asla topraklarımızı yalnız bırakmayacağız." ifadeleri bu şahıs ve eşrafı için en büyük cevaptır. Ankara Adliyesi önünde bir araya gelip STK’lar olarak basın açıklaması yapıp, Fatih Altaylı hakkında savcılığa yüzlerce suç duyurusunda bulunduk.

Resim

Resim

Resim

Resim

ŞEHİT BABASINA KİN KUSAN GAZETECİ MÜSVEDDESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK Şehidimiz Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın babası Mehmet Aslan'ın “Kavala'ya ve Öcalan'a özgürlük isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz' açıklamasına karşılık, “Kimsin lan kimsin? Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın mı var?" şeklinde nefret ve kin söylemlerinde bulunan, baş tacımız şehit babasını alenen aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden gazeteci müsveddesi Can Ataklı hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ülkemizin birlik ve beraberliğini, bağımsızlığını tehdit eden, güvenliğine kasteden teröristlerin sevicisi gazeteci müsveddesinin şehit ailelerini adeta azarlarcasına alçaltan kin dolu söylemlerine duyarsız kalınmaz, kalınamaz! İnanıyoruz ki; Gazetecilik adı altında hainlik yapanların cezasını yargı organlarımız verecektir.

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Açık Öğretim Okulları 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Sınavları Soru Ve Cevap AnahtarlarıÖnceki Haber

Açık Öğretim Okulları 2023-2024 Eğitim Ö...

Sözleşmeli ve sözleşmelilikten kadroya geçen öğretmenlere yer değişikliği hakkı verilmelidirSonraki Haber

Sözleşmeli ve sözleşmelilikten kadroya g...

Yorum Yazın

BİLSEM'lerden Büyük Başarı!
81 ilimizde yarın Gençlik ve Spor Festivalleri düzenlenecek
Harezmi Eğitim Modeli Sempozyumu
2024 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı
Öğretmenler, Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programına İstedikleri İllerde Katılabilecek
İradesini Ve İmzasını İnkâr Eden Bürokratlar O Gün Hepiniz Oradaydınız
Kamuda Tasarruf Ve Verimlilik Paketi Gözden Geçirilmelidir
Beceri Temelli Kitaplar
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları
OGM Materyal Yabancı Dil İçerikleri
Beceri ve Hayallerini Keşfetmen İçin "Zanaat Atölyeleri" Seni Bekliyor 
Öğretmenlerin Ekonomik Durumu Anketi Sonuçlandı
Okul Sporları Duyuruları
 Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim gören özel yetenekli öğrencilere yönelik "Resfebe Yarışması" başvuruları başladı.
Çocuk Kitapları ve Okuma Alışkanlığı Kursu
Millî Eğitim Bakanlığı Kurumsal Yönetişim Anketi
Emek Ve Alınterine Yapılan Ödemeler İsraf Değildir
20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Başvuru Duyurusu Yayımlandı
Türk Eğitim-Sen Öğretmenlerin Taleplerini Karşılayan Bir Meslek Kanunu İçin 81 İlden Mektup Gönderdi
Bursluluk Sınavı Sonucu Açıklandı