Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Türkiye birinciliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Türkiye birinciliği
Abone ol
Türkiye’nin turizm alanında ilk AR-GE merkezi okullarından biri olan Muğla Menteşe Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi “Gelenekten Geleceğe Kültür Soframız” adlı projesi ile Türkiye birinciliği elde etti.

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün uluslararası projelerinden biri olan Avrupa Yetişkin Öğrenimi Elektronik Platformu (EPALE) çerçevesinde düzenlenen Epale-4 projesi yarışmasında, Menteşe Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin yürütücülüğünü yaptığı “Gelenekten Geleceğe Kültür Soframız” adlı çalışma, Muğla’ya birincilik getirdi.

 

 

 

 

Türkiye’de hayat boyu öğrenmeye ve yetişkin eğitimine ilişkin farkındalığı artırmak, bireylerin yaşadıkları iyi uygulama örneklerini tanıtmak ve anlatmak amacıyla 3 farklı temada düzenlenen Epale-4 blog yarışmasında, Menteşe Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin “Gelenekten Geleceğe Kültür Soframız” adlı projesi, “Yetişkin Eğitimi Yoluyla Bireyler Arasında Etkileşimi Sağlamak” kategorisinde iyi uygulama örnekleri arasında yer aldı. Türkiye’den resmi ve özel okullardan 100’ü aşkın projenin blog formatında tanıtımının yapıldığı yarışmada, “Gelenekten Geleceğe Kültür Soframız” adlı proje, EPALE akademisyenlerinden oluşan 8 jüri üyesi tarafından, Türkiye birinciliği ödülüne layık görüldü.

 

 

 

 

Menteşe Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından geliştirilen “Gelenekten Geleceğe Kültür Soframız” adlı projenin hedef kitlesi Z kuşağı olarak adlandırılan meslek liseli öğrenciler ile en az lise mezunu 60 yaş üstü insanlara hizmet veren Muğla Sıtkı Koçman Tazelenme Üniversitesi’nin öğrencileri olarak belirlendi. Proje çerçevesinde kültür, sanat aktiviteleri ve mutfak kursu (yöresel meze yapımı) etkinlikleri gerçekleştirildi. 60 yaş üzeri paydaşlarla iş birliği içinde düzenlenen yemek atölyeleri, eğitim, kültür ve sanat aktiviteleri vesilesiyle hayat boyu öğrenme bilinci, kuşaklar arası etkileşim ve iletişim noktasında kazanımlar elde edinilerek kuşaklar arası öğrenme ve hoşgörü ile ilgili bütünsel bir farkındalık oluşturulmuş oldu.

 

 

 

 

Antalya’da düzenlenen 8 Avrupa ülkesinin (Belçika, Kuzey Makedonya, Bosna ve Hersek, Finlandiya, Yunanistan, Sırbistan, Polanya, Karadağ) EPALE temsilcileri, EPALE bölge akademisyenleri, Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü temsilcileri ve proje ekibi, il millî eğitim müdürlüklerinin AR-GE birimlerinde görevli EPALE temsilcileri, paydaş kurumların temsilcileri, halk eğitimi merkezi yöneticileri ve eğiticilerin katıldığı EPALE 2024 Uluslararası Konferansı’nda ödüller sahiplerini buldu.

 

 

 

 

Menteşe Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yiyecek içecek hizmetleri alanı öğretmeni Hasret Yılmaz Kahleoğulları, EPALE 2024 Uluslararası Konferansına katılım göstererek okulu temsilen birincilik ödülünü MEB Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Eren Ökten’den aldı.

 

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niğde’de kar kütlesi altında kalan dağcının cesedi helikopterle alındıÖnceki Haber

Niğde’de kar kütlesi altında kalan dağcı...

Bakan Kacır: “Hayali cumhurbaşkanı yardımcısı olarak miting yaparken İstanbul’un deprem sorununa yönelik bir çalışma mı yürütüyordu”Sonraki Haber

Bakan Kacır: “Hayali cumhurbaşkanı yardı...

Yorum Yazın

Bursluluk Sınavı Sonucu Açıklandı
Öğretmenlik Meslek Kanunu önümüzdeki günlerde TBMM gündemine geliyor.
#ÖMKmeclise Hashtag’i İle Eğitim Çalışanlarının Sesi Olduk.
İşte kalem kalem tasarruf tedbirleri
Öğretmenlik Meslek Kanunu Bu Defa Beklentiyi Karşılamalıdır
Ortaöğretim derslerine yönelik 9, 10, 11 ve 12. sınıflar düzeyinde konu özetleri
Dijital Öğrenme Köprüsü
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
Banka Promosyon Anlaşmasının Merkezi(Cumhurbaşkanlığınca) Yapılması İle İlgili Resmî Yazımızı Cumhurbaşkanlığı Makamı’na Gönderdik
Eğitim: 2024 Yılı “eTwinning Kalite Etiketi” Başvuru Süreci
“21. Yüzyılda Türkiye’nin Kültür Seferberliği” kitabı yayında
2024 yılı Gençlik Kampları Ulusal Kamp Dönemi Başvuruları Başladı!
İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirmelerde Belirtilen Görev Süresinin 31 Aralık Olarak Değiştirilmesini Talep Ettik
Ankara 6. İdare Mahkemesi: “%2 Düzenlemesi Nedeniyle Ödenmeyen Toplu Sözleşme İkramiyelerinin, Geçmişe Dönük Olarak Ödenmesi Gerekir.”
İşte Yıl Sonu Faaliyet Haftası Planı ve Sunusu
Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları E-Kılavuzunu Yayınladı
İkinci Görev Kapsamında İdareciliğe Atananlar, İl Dışı Tayin İsteyememe Tehdidi Altında Kalmıştır
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
Okul Sporları Duyuruları
Ortaokul Öğrencileri İçin İlk Kez "Zanaat Okulu" Açılacak