Meslek Lisesi AFAD’ın Dikey Kurtarma Cihazlarına Lityum Fosfat Demir Bataryası Geliştirerek Üretime Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meslek Lisesi AFAD’ın Dikey Kurtarma Cihazlarına Lityum Fosfat Demir Bataryası Geliştirerek Üretime Başladı
Abone ol
Mesleki eğitimde gerçekleştirilen devrimle, meslek lisesi öğrencileri bir taraftan eğitim alırken ülkemize katma değer katmaya devam etmektedir.

Ülkemizde yaşanabilecek muhtemel afet ve acil durumlarda gerekli desteğin sağlanması, hizmetlerin etkinliğinin artırılması ve sürekliliğinin sağlanması adına sivil savunma uzmanları koordinesinde, 81 İlde " Arama ve Kurtarma Birimi Ekipleri" (AKUB Ekipleri) faaliyetlerini sürdürmektedir. Okul ve kurumlarda muhtemel afet ve acil durumlar için önleyici ve sınırlandırıcı tedbirlerin alınması, afet ve acil durum planlarına uygun bir biçimde süreçlerin hassasiyetle yönetilmesi gerekli görülmektedir.

AFAD tarafından Afet ve acil durum hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için gerekli önlemler alınmaktadır. Afet ve acil durumların meydana gelmesinden önce; zararları azaltma, hazırlık, olay sırasında yapılacak müdahale ve olay sonrasında gerçekleştirilecek iyileştirmeler ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. BAFAD kurtarma ekipleri tarafından kurtarma sırasında “Dikey Kurtarma Cihazı” kullanmaktadır. Bu kapsamda cihazın kullanımı sırasında bataryasıyla ilgili sorunlar tespit edilmiştir. Meslekî ve Teknik Eğitim Ar-Ge okullarından Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi cihazdaki yazılım kısıtlamalarına karşın özgün kart tasarımı ve yazılımlarını geliştirilerek yeni batarya blok tasarımları ve denemeleri başarı ile gerçekleştirmiştir. Sahada cihazı kullanan AFAD personelinin teknik istemleri doğrultusunda batarya bloğuna akü enerjisinin bitmesi durumunda sesli uyarı özelliği eklenmiştir. Saha kullanımlar için gerektiğinde AC şebekeden çalışma bağlantı özelliği eklenmiş, batarya bloğu enerji izleme analizör uygulama yazılımı hazırlanıp cep telefonu üzerinden Akülü Liberatör cihazın batarya bloğuna bluetooth ile bağlanarak operatöre batarya durumu hakkında detaylı raporlama yapması sağlanmaktadır.

Bu sayede sahaya giden AFAD personelinin cihazı kullanmadan önce cihaz hakkında teknik verilere sahip olması amaçlanmıştır. Bu özellikleri ile mevcut batarya bloklarında olmayan birçok özellikler eklenmiş, böylelikle cihazların sahada daha yoğun ve sürekli kullanılması amaçlanmıştır. Cihazlarımızın AFAD, Türk Silahlı Kuvvetleri, İtfaiye gibi özel kurumlarımızda kullanılan standart ürün olmaları ve bu cihazların askeri ürün kategorilerinde olması nedeniyle olası ithalat kısıtlamalarına karşın gerçekleştirdiğimiz bu yerlileştirme hamlesi ile ülkemize katma değeri yüksek yeni ürün sunulmakta olması, tamamen ithal oluyla karşılanan ihtiyacın Ülkemizde ve okulumuzda üretilmesi, mali olarak da 1/3 daha ucuza mal edilmesi sağlanmıştır. Cihaz Kurtarma Ekipleri, İtfaiyeciler, Özel Operasyon Timleri, Askeri Uygulamalar, Telekom Çalışanları, Halatla Çalışanlar, Dağ ve Mağara Kurtarma Ekipleri vb. kullanım alanları bulunmaktadır.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2022 YLSY - Kurum Kontenjanlarına Yerleşmeye Hak Kazanan Adayların Belge Teslimi Hakkında DuyuruÖnceki Haber

2022 YLSY - Kurum Kontenjanlarına Yerleş...

Özel Okul Öğretmenlerinin Özlük ve Mali Hakları İyileştirilmelidirSonraki Haber

Özel Okul Öğretmenlerinin Özlük ve Mali...

Yorum Yazın

Dersimiz Futbol Temalı Futbol Gelişim Projesi Tanıtıldı
Talip Geylan'dan Önemli Açıklamalar
Genç Öğretmenlerimizin Mücadelesini Hiç kimse İstismar Edemez!
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı, Kamuoyunun Görüşüne Açıldı
Kadın Öğretmene Yumruk Atan Öğrenci Velisi Adalete Teslim Edildi
Bu ülkede hangi mesleğin ücretlisi var?
Eğitimin taşıyıcı kolonu öğretmendir!
Türk Eğitim Sen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Ek Ödeme Oranı Alabilmesi İçin Talepte Bulundu
Türk Eğitim Sen Okul ve Kurumlarda Güvenlik Kameralarının Mevzuata Uygun Kullanımı İçin Talepte Bulundu
Bakan Tekin: ”Öğretmene şiddet hadiselerine yönelik idari ve adli süreçlerin takipçisi olacağız”
“Öğretim Programlarının Değerler Yönünden İncelenmesi: Tespit ve Öneriler” raporumuzu kamuoyuyla paylaştık
Dilimizde tüy bitti; Öğretmenle birlikte kaybettiğimiz, toplumun geleceğidir
Öğretmene yapılan bu zorbalığın hesabını soracağız
Müfredatta Ortak Akıl önerilerinizi bekliyoruz
42 farklı ilde, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri tarafından düzenlenen Eğitmenlik Başvuru Alım Süreci Başladı!
3 Adım Soru Bankası
Boğazlardan Mostar’a 
Öğretmen Atamaları İhtiyaca Göre Belirlenmeli, Atamalarda Mülakat Uygulamasına Son Verilmelidir!
Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı Protesto Etti
Öğretici: İyi Öğretmenleri Öğrencileri İle Buluşturmanın Yolu Mülakat Olamaz!