"Özel Eğitimde Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi" Kapsamında Kurulan "Mesleki Özel Eğitim Mükemmeliyet Merkezi" Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Özel Eğitimde Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi" Kapsamında Kurulan "Mesleki Özel Eğitim Mükemmeliyet Merkezi" Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Abone ol

Mesleki Özel Eğitim Mükemmeliyet Merkezleri Koordine Toplantısının İlki Online Olarak 03 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

UNICEF'in finansal desteği ve Genel Müdürlüğümüzün koordinesinde ortaöğretim kademesinde mesleki eğitim veren özel eğitim okullarının kurumsal kapasitesini geliştirerek, özel eğitim hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla "Özel Eğitimde Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi" yürütülmektedir.

Proje kapsamında ilgili kurum ve kuruluşların işbirliğiyle ortaöğretim kademesinde mesleki eğitim veren özel eğitim okullarının kurumsal kapasitelerini artırmak ve okul sektör işbirliğini desteklemek amacıyla "Mesleki Özel Eğitim Mükemmeliyet Merkezleri (MÖZEM)" bölgesel olarak 7 ilde 7 özel eğitim meslek okulu bünyesinde kurulmuştur. Erasmus+ Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezleri standartlarına uygun olarak geliştirilen "Mesleki Özel Eğitim Mükemmeliyet Merkezi Modeli" ülkemizde özel eğitim alanında ilk defa uygulanmaktadır. Akademisyenler tarafından kapsamlı bir araştırma ile hazırlanan model ile bu merkezlerin oluşumu, yapılanması ve işlevleri tanımlanarak somutlaştırılmıştır.

Dokuz bileşenden oluşan model ile özel eğitim meslek okullarımızda tüm meslek alanlarında daha nitelikli mesleki eğitim ve staj, daha yüksek oranlarda ve nitelikli istihdam, öğretmen yeterliklerinin artırılması, daha kapsamlı okul-sektör işbirliği, daha yüksek toplumsal farkındalık sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu modelde özel eğitim meslek okullarında sunulan eğitim ile ilgili var olan problemlerin çözümüne, hedeflenen istihdam oranlarının yakalanmasına ve kalıcı istihdamın artırılmasına katkı sağlayacak tüm faaliyetlerin eş zamanlı ve il/bölge ihtiyaçlarına uygun olarak yürütülmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda, MÖZEM'lerin hem kendi bölgelerindeki özel eğitim meslek okullarında sunulan eğitimin etkili ve yenilikçi öğretim uygulamaları, öğretmen eğitimleri, değerlendirme/izleme ve veriye dayalı karar alma süreçleri ile güçlendirilmesi hem de öğrencilerin iş başı eğitim ve istihdamı için yereldeki güçlü sektörlerin ve iş kollarının analiz edilmesi, okullardaki mesleki alanların ve içeriklerinin buna göre revize edilmesi, sektörle işbirliklerinin artırılması, ortak projeler yürütülmesi, toplumsal farkındalığın artırılması, yereldeki problemlerin belirlenerek yerel ve merkezi kurumlarla işbirliği içerisinde hızlı çözümler üretilmesi, etkili ve yenilikçi uygulamalar oluşturmak için Ar-Ge faaliyetleri yürütülmesi ve öğrencilerin mezuniyet sonrası mesleki eğitimlerini desteklemek üzere yerel işbirlikleri başlatılması gibi çok sayıda faaliyeti yürütmesi beklenmektedir.

          Bu kapsamda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla Mükemmeliyet merkezi müdürleri ile 03.05.2024 tarihinde genel bir değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir. Online olarak gerçekleştirilen toplantıya Genel Müdürlüğümüzden AR-GE ve Projeler Daire Başkanımız Sayın M. Ramazan BARIN, Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanımız Sayın Fatih PAÇA, proje yürütme ekibi ve özel eğitim mükemmeliyet merkezi müdürleri ile özel eğitim mükemmeliyet merkezlerinin bulunduğu illerin il millî eğitim müdürlüklerinde görev yapan özel eğitimden sorumlu şube müdürleri katılmıştır. Toplantıda MÖZEM'ler hakkında genel değerlendirmekler yapılarak bundan sonra yapılacaklar hakkında görüşlere yer verilmiştir.

 
 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABİDE 2024 Araştırması Saha Uygulamaları 36 İlimizde Daha TamamlandıÖnceki Haber

ABİDE 2024 Araştırması Saha Uygulamaları...

Mardin Kızıltepe Özel Eğitim Anaokulu "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Kapsamında Masallar İle BuluştuSonraki Haber

Mardin Kızıltepe Özel Eğitim Anaokulu "D...

Yorum Yazın

İradesini Ve İmzasını İnkâr Eden Bürokratlar O Gün Hepiniz Oradaydınız
Kamuda Tasarruf Ve Verimlilik Paketi Gözden Geçirilmelidir
Beceri Temelli Kitaplar
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları
OGM Materyal Yabancı Dil İçerikleri
Beceri ve Hayallerini Keşfetmen İçin "Zanaat Atölyeleri" Seni Bekliyor 
Öğretmenlerin Ekonomik Durumu Anketi Sonuçlandı
Okul Sporları Duyuruları
 Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim gören özel yetenekli öğrencilere yönelik "Resfebe Yarışması" başvuruları başladı.
Çocuk Kitapları ve Okuma Alışkanlığı Kursu
Millî Eğitim Bakanlığı Kurumsal Yönetişim Anketi
Emek Ve Alınterine Yapılan Ödemeler İsraf Değildir
20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Başvuru Duyurusu Yayımlandı
Türk Eğitim-Sen Öğretmenlerin Taleplerini Karşılayan Bir Meslek Kanunu İçin 81 İlden Mektup Gönderdi
Bursluluk Sınavı Sonucu Açıklandı
Öğretmenlik Meslek Kanunu önümüzdeki günlerde TBMM gündemine geliyor.
#ÖMKmeclise Hashtag’i İle Eğitim Çalışanlarının Sesi Olduk.
İşte kalem kalem tasarruf tedbirleri
Öğretmenlik Meslek Kanunu Bu Defa Beklentiyi Karşılamalıdır
Ortaöğretim derslerine yönelik 9, 10, 11 ve 12. sınıflar düzeyinde konu özetleri