TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bakan Tekin Ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bakan Tekin Ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti
Abone ol
BMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kabul etti. Kurtulmuş, koltuğunu Altındağ Güneşevler Şehit Hasan Cevher Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan'a devretti.

Kurtulmuş, TBMM Başkanlığı Divan Salonu'nda, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile çeşitli okullardan gelen öğrenci ve öğretmenleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında kabul etti.

 

Çocukları TBMM'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Kurtulmuş, dün TBMM Genel Kurulu'nda koltuğunu 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan'a devrettiğini ve Meclis'i çok iyi yönettiğini anımsattı. Katip üyeler ve geleceğin milletvekillerinin de güzel bir oturum gerçekleştirdiğini vurgulayan Kurtulmuş, çocukları tebrik etti.

 

23 Nisan'ın dünyada örneği olmayan büyük bayramlardan birisi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayram olduğunu belirtti. Kurtulmuş, "Bu bayramın, çocuk bayramı olarak genişletilmesinin önemli gerekçelerinden birisi de sadece bugünü ve geçmişi hatırlayıp konuşmak değil, aynı zamanda geleceğe de güçlü şekilde hazırlanmaktır. Sizler, Türkiye'nin, dünyanın geleceğisiniz. Hepinizin büyük bir özgüvenle, büyük birikimle, iyi eğitimle, çevrenize, sevdiklerinize, millete ve vatana faydalı insanlar olarak, insanlık ailesinin çok saygın birer ferdi olarak gelişmenizi temenni ediyoruz." diye konuştu.

 

"Türkiye'nin geleceği için umut dolu adımlarla ilerlemeye devam edelim"

Aysima Arslan da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılının sevinçle, coşkuyla ve gururla kutlandığını dile getirerek bu anlamlı günün Türk milletine, insanlığa iyilik ve esenlik getirmesini diledi.

 

Bugünün, TBMM'nin açılış tarihiyle birlikte egemenliğin millete verildiği mutlu bir gün olduğunu kaydeden Arslan, "Bugün millî egemenliğin bayramıdır, kutlu olsun. Dün ve bugün, vatan için canını feda etmiş, başta Cumhuriyetimizin kurucusu olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla ve saygıyla anıyorum. Onlar, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar ve onun aziz Meclisinin, gök kubbemiz altında açılışına şahit olanlardır. Bugün, onların mirasına layık olmak ve gelecek nesillere daha güzel bir Türkiye bırakmak için çalışmak, her Türk evladının görevidir." ifadesini kullandı.

 

Böylesine anlamlı bir günde, Türkiye Yüzyılı'nda, Türkiye Yüzyılı'na yakışan gurur dolu bir adım atıldığını ifade eden Arslan, devletin aldığı sağlam kararlar ve milletin güçlü desteğiyle insanlı ilk uzay yolculuğunun gerçekleştiğini hatırlattı. Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu fırsatı bize sunan herkese, ülkemin tüm çocukları adına minnettarım. Bu girişimin ilk olduğunun farkında olduğum kadar son olmadığına olan inancım da tamdır. Türkiye'nin geleceği için umut dolu adımlarla ilerlemeye devam edelim. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm milletimize ve insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini diliyor, bu anlamlı günü bir kez daha kutluyorum."

 

Yeni başkanın ilk icraatı

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Kurtulmuş, makamını Arslan'a bıraktı. Meclis Başkanı olduktan sonra ilk icraatının ne olacağının sorulması üzerine Arslan, "İlk icraat olarak çocukların mutlu, huzurlu bir Türkiye'de yaşaması için en iyi şekilde çalışırdım. Türkiye'deki herkesin mutlu, huzurlu, her zaman yüzlerinden gülücük saçmasını isterdim." dedi.

 

"Çocukların daha iyi eğitim aldığı okullar, sınıflar, kulüpler düzenlerdim." diyen Arslan, yardıma muhtaç, ihtiyacı olan çocuklara da yardımda bulunacağını dile getirdi.

 

Konuşmaların ardında Kurtulmuş, yeni başkan Arslan'dan müsaade isteyerek salondan ayrıldı.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Tekin, 23 Nisan'da Koltuğunu 11 Yaşındaki Irmak'a DevrettiÖnceki Haber

Bakan Tekin, 23 Nisan'da Koltuğunu 11 Ya...

Erdoğan’dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecekSonraki Haber

Erdoğan’dan tasarruf mesajı... İhtiyaç d...

Yorum Yazın

4 Mayıs Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (03 Mayıs 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Bosna Hersek’e gitmeye hak kazananlar açıklandı
Kamp Liderliği Başvuru Sonuçları açıklandı
Üniversite daire başkanlarına makam tazminatı ödenmelidir
‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ yeni müfredat taslağı değerlendirmemizi tamamladık
Öğretici: Memur Ve Emekliler Enflasyona Yenik Düştü
Temmuzda memurlara yüzde kaç zam bekliyorsunuz?
Fahiş Fiyat Ve Stokçuluk Cezalarının Artırılmasını Da İçeren Kanun Teklifi TBMM’de
Öğretmenlerin Deprem Öncesinde Görev Yaptıkları İllere İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvurusu Açıldı
2018 Yılından İtibaren Sınavsız Ataması Yapılan Tüm Şube Müdürlüğü Atamalarını İptal Ettirdik
Sosyal Becerileri Geliştirme Eğitimi
Dijital Medya Okuryazarlığı Eğitimleri
Solve For Tomorrow Projesi Çevrim İçi Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi
Okul Sporları Duyuruları
2024 KPSS başvuru kılavuzu yayımlandı
Kariyer Mi Önemli? Sayın Cumhurbaşkanının Sözünün Havada Kalması Mı Önemli?
Ekonomiye Emekçi Gözüyle Bakış Şarttır
Alım Gücünü Artırmak İçin Refah Payı Verilmesi Şarttır
Memurlar Temmuzda Ne Kadar Zam Alacak?