TDV deprem bölgelerinde lojistik merkezleriyle faaliyet gösteriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TDV deprem bölgelerinde lojistik merkezleriyle faaliyet gösteriyor
Abone ol
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), afet bölgelerinde kurduğu 8 adet depo ve lojistik merkezlerinde görevli ve gönüllülerce tasnif edilen yardım malzemelerini depremzedelere ulaştırıyor.

 

 

TDV, Kahramanmaraş merkezli büyük depremin hemen ardından 7 bölgede depo ve lojistik merkezleri kurdu. Ayrıca Vakıf depremin etkilemediği 71 ilde bulunan şubelerini yardım toplama merkezi olarak kullanıyor.

 

 

Türkiye’nin dört bir yanından tır ve kamyonetlerle gönderilen insani yardım malzemeleri Kahramanmaraş, Adana, Hatay Antakya/ Reyhanlı, Malatya, Kilis, Adıyaman ve Gaziantep’teki depo ile lojistik merkezlerinde toplanıyor.

 

 

Söz konusu lojistik merkezlere gelen insani yardım malzemeleri, görevli ve gönüllülerin yardımıyla tasnif edildikten sonra ihtiyaç duyulan bölgelere araçlarla köylere varıncaya kadar ulaştırılmaya çalışılıyor.

 

 

Depo ve lojistik merkezlerinde yardım malzemelerinin tasnifi yapılması ile ürünlerin zayi olması önleniyor.

 

 

Tasnif işlemleri sırasında yardım kolilerinden duygulandıran notlar ve paralar çıkıyor. Ekseeriyeti çocuklar tarafından kaleme alınan “geçmiş olsun, sizi çok seviyorum” yazılı resimli notlar görenleri duygulandırıyor.

 

 

 

Lojistik merkezlerde yoğun mesai

 

 

 

Kahramanmaraş’taki lojistik merkezinde görevli İsa Yılmaz, ülkenin dört bir yanından gelen yardım malzemelerini görevli ve gönüllülerle el ele vererek tasnif edip depremzedelere ulaştırdıklarını söyledi.

 

 

Yılmaz, “Kahramanmaraş’taki depremzede kardeşlerimize TDV aracılığıyla ayni yardımlarımızı ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Buradan günlük olarak tırlarımız geliyor, biz de muhtelif yerlerden gelen malzemeleri, tırlardan indiriyoruz. İmamlarımız bize ihtiyaç listesi gönderiyor, bizler de o listeyi hazırlayarak kolilerimizi hazırlıyoruz, ihtiyaç sahiplerine gönderiyoruz. En ücra köşedeki yerlere kadar ulaşıyoruz” dedi.

 

 

 

“En ücra köşeye dahi yardımlar ulaştırılıyor”

 

 

 

Cuma Akçakaya ise 24 saat esasıyla depo ve lojistik merkezlerinde çalışmaların sürdürdüğünü kaydederek şunları aktardı:

 

 

“Depremin ilk gününden itibaren sahadayız, depremde hayatını kaybeden arkadaşlarımız da var, hasarlı evleri olan arkadaşlarımız da var. Buna rağmen bizler Diyanet ekipleri olarak bütün hemşerilerimizin yanındayız. Elimizden geldiği kadar gecemizi gündüzümüze katıyoruz ve herkesin ihtiyacına koşuyoruz. Karın, soğuğun, çamurun olduğu hiçbir gıdanın gitmediği yerlere biz TDV aracılığıyla yardımlarımızı ulaştırdık. Oradaki insanların dualarını aldık. Hepsi Diyanet’ten razı olduklarını bizlere ifade ettiler. Hepsi Diyanet İşleri Başkanlığımıza, TDV’ye teşekkür ettiler."

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FETÖ’nün ’KPSS çalışma evlerine’ operasyon: 11 şüpheli yakalandıÖnceki Haber

FETÖ’nün ’KPSS çalışma evlerine’ operasy...

Buz tutan menderesler çözülmeye başladıSonraki Haber

Buz tutan menderesler çözülmeye başladı

Yorum Yazın

Üniversite Kapısında Yığılma Nasıl Önlenir?
Şube müdürlerimizin yetki ve sorumluluklarıyla mütenasip özlük ve ekonomik hakları bir an önce sağlanmalıdır
Deprem bölgesinde 27 Martta eğitim öğretime başlayacak il ve ilçeler açıklandı
1. Dereceye gelen kamu görevlilerinin tamamının ek göstergeleri 3600 olarak belirlenmelidir
Kamu mühendislerinin, görevlerinin getirdiği risk, yetki ve sorumluluklarına mütenasip şekilde özlük, ekonomik ve sosyal koşullarının iyileştirilmesi kaçınılmazdır
Okul idarecilerimizin muhakkiklik görevi angarya olmaktan çıkarılmalıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremin 45. gününde kaydedilen gelişmeler!
Kamu Çalışanlarına Seyyanen Artış İstiyoruz
45 Bin Atama Yetmez!
TEKNOFEST 2023 Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 Tarımsal İKA Yarışması Kritik Tasarım Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 Savaşan İHA Yarışması Kritik Tasarım Raporu Sonuçları Açıklandı!
Dersler Cepte, Uygulama Marketleri Eğitim Kategorisinde En Çok İndirilen Uygulamalar Arasında Yerini Aldı
2022 Yılı Eğitim, Koordinasyon ve Proje Faaliyet Raporu Yayımlandı!
Depremzede Öğrenciler, LGS ve YKS'ye "Yüzen Okul"da Hazırlanacak
Lisansüstü Öğrenim Gören İdarecilerin Artırımlı Ek Ders Ücreti Mağduriyeti İçin Dava Açtık
İşte Depremle ilgili yalan haberler ve gerçekler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Emekli aylığı açıklaması!