TES: Türk Milleti Yine Çağ Kapatıp Çağ Açacak ve 21. Yüzyılı Türk Asrı Kılacaktır!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TES: Türk Milleti Yine Çağ Kapatıp Çağ Açacak ve 21. Yüzyılı Türk Asrı Kılacaktır!
Abone ol
Türkiye Kamu-Sen Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Şanlı tarihimizin en büyük ve görkemli kuşatmalarından biri olan İstanbul’un Fethi’nin 570’inci yıl dönümünü kutlayan Geylan, “Dünyanın göz bebeği İstanbul’u fethederek, Türklerin kurduğu hayalin gerçeğe dönüşmesini sağlayan şah-ı cihan Fatih Sultan Mehmet ve kahraman ecdadımızla gurur duyuyoruz” dedi. Geylan açıklamasında şunları kaydetti:

“1453; yıkılmaz sanılan duvarların paramparça olduğu, aşılması imkânsız görülen surlarda Türk ecdadının destan yazdığı tarihtir.

1453; “Kostantiniye’nin benim tarafımdan fetholunması takdir edilmiş ise burçları taş ve topraktan değil, demirden olsa, ateşi hışmı kahr ile eritip, mum gibi yumuşak eylerim” diyen II. Mehmet’in, ustaca hazırladığı fetih planının, azim ve kararlılığının, çelikleşmiş ülküsünün, olağanüstü zekâ ve anlayış kabiliyetinin, ileri görüşlülüğünün, yenilmez iradesinin mükâfatıdır.

1453; Fatih Sultan Mehmet’in, bin yıllık Bizans İmparatorluğu’nu alt ederek, bizlere daimi kalacak şehrinin tapusunu verdiği mukaddesimizdir.

1453; Düşman oklarıyla vurulmasına rağmen sancağı elinden bırakmayan, Bizans surlarına Türk sancağını diken Ulubatlı Hasan’dır, kutlu fethe büyük katkı sağlayan ve Fatih’i her daim yüreklendiren Akşemsettin’dir.

Büyük Hakan henüz 21 yaşında bin yıllık Bizans egemenliğini yıkarken, garp bugün dahi kaybetmenin acısını içinden atamamıştır. İşte böylesine kudret yüklü bir zaferin mührünü tarihe kazıyan Fatih Sultan Mehmet, aynı zamanda nizam-ı âlemin anahtarını da Türklere vermiştir. Üç hilalin dalgalanmasını sağlayan Fatih, peygamberimizin muştusunu gerçeğe dönüştürmüştür.

Türk milleti olarak bu kadar güzel bir şehre sahip olmak ne kadar övünsek azdır. İki kıtayı birbirine bağlayan, tarihi zenginliği ile tüm dünyanın ilgisini çeken İstanbul’un tarihi ve kültürel dokusunu korumak hepimizin görevidir.

Bu minvalde, fethin ruhunu her zaman hissetmeli, bu şanlı zaferin nasıl kazanıldığını çok iyi idrak etmeli, Fatih’in inancını, tutkusunu, cesaretini kılavuzumuz yapmalıyız. Bugün de Fatih’in izinden giden Türk milleti bilmelidir ki; tarihimizde kolay kazanılan hiçbir zafer yoktur. İşte tam da bu gerçekten hareketle vatanımıza, bayrağımıza, milli hasletlerimize daha çok sahip çıkmalıyız ki, gelecek kuşaklara bu güzel emanetleri teslim edebilelim.

Yürekten inanıyoruz ki, aynen 1453’te olduğu gibi Fatih’in torunları yine yeni bir çağın kapılarını aralayacak ve 21. yüz yılı Türk Asrı kılacaktır. Büyük Atatürk’ün dediği gibi, ‘Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacak.’ olan nesillerimiz büyük fethin ruhunu ilelebet yaşatacaktır.”

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bahçeli: Her kesim saygı duymalıdırÖnceki Haber

Bahçeli: Her kesim saygı duymalıdır

Yurt Dışında Görevlendirilecek Okutman ve Öğretmenlerin 16 Mayıs - 06 Haziran 2023 Tarihleri Arasında Yapılacak Temsil Yeteneği Sınav BilgileriSonraki Haber

Yurt Dışında Görevlendirilecek Okutman v...

Yorum Yazın

Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şeflerine, Planlama ve Bakım-Onarım Görevi Ek Ders Ücreti Nasıl Dağıtılır?
Kamu Görevlilerinin Sosyal Medya Kullanımında Gözetmesi Gereken Etik İlkeler Nelerdir?
Biliyor musunuz; yüzbinlerce öğretmenimizin feda edebilecekleri bir kariyeri yok!
Kadın için Teknoloji Projesi Teknoloji Okuryazarlığı Eğitimi 
Shakespeare’in eserleri podcast serisi
Google Araçları Eğitimi
Uluslararası Caribou İngilizce Matematik Yarışması Dünya Birincisi İmam Hatipten
Sürü İHA Yarışması Ön Değerlendirme Sunumu Sonuçları Açıklandı!
Türkiye Yüzyılında Kadın Emeği Çalıştayı/Paneli yapıalcak
Tüketici Fiyat Endeksi Nisan 2024
Öğretmenler Odası Buluşmalarının 10'uncusu Diyarbakır'da Gerçekleşti
Mülakat Ya Kalkacak Ya Kalkacak!
Bosna Hersek’e gitmeye hak kazananlar açıklandı
Kamp Liderliği Başvuru Sonuçları açıklandı
Üniversite daire başkanlarına makam tazminatı ödenmelidir
‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ yeni müfredat taslağı değerlendirmemizi tamamladık
Öğretici: Memur Ve Emekliler Enflasyona Yenik Düştü
Temmuzda memurlara yüzde kaç zam bekliyorsunuz?
Fahiş Fiyat Ve Stokçuluk Cezalarının Artırılmasını Da İçeren Kanun Teklifi TBMM’de
Öğretmenlerin Deprem Öncesinde Görev Yaptıkları İllere İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvurusu Açıldı