Türkiye Maarif Vakfı Kolombiya'da Türkiye Haftası'nın Açılışını Gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Maarif Vakfı Kolombiya'da Türkiye Haftası'nın Açılışını Gerçekleştirdi
Abone ol
Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya’da 2022’de faaliyetlerine başlayan Türkiye Maarif Vakfı, Santo Tomas Üniversitesi iş birliğiyle Türkiye Haftası düzenledi. Başkent Bogota’da gerçekleştirilen etkinliğin açılışına, Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, Santo Tomas Üniversitesi Rektörü Fray Jose Gabriel Mesa, Kolombiya'nın eski Ankara Büyükelçisi Fernando Panesso, Türkiye Maarif Vakfı Kolombiya Temsilcisi Doç. Dr. Öner Buçukcu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Sun etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Açılışı sayın rektörle yaptık. Santo Tomas Üniversitesinde çok sıcak karşılandık. Burası Kolombiya'nın en eski üniversitesi olma özelliğine sahip.” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında bu tarz etkinliklere devam edeceklerini aktaran Sun, Türkiye Maarif Vakfına ve Santo Tomas Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür etti.

Sun, üniversitenin konferans salonunda, uluslararası öğrencilerin katılımıyla “Yeni Dönemde Türk Dış Politikası” başlıklı sunum gerçekleştirerek, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Rektör Mesa da Türkiye'yi üniversitede misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üniversite ile yakın iş birliği içinde olan Maarif Vakfı ekibi ve Sayın Büyükelçi'nin katılımıyla birkaç gün sürecek bir açılış yaptık. Eğitim, kültür ve gastronomide deneyimleri paylaşmak bizim için büyük onurdur. Üniversitemizde bulundukları için Türkiye Maarif Vakfına minnettarız.” diye konuştu.

“Kolombiya’da Türkiye hakkında daha nitelikli bilginin oluşmasını istiyoruz”

Doç. Dr. Buçukcu ise Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kapsamında Türkiye Haftası’nın ilkini Santo Tomas Üniversitesinde gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu faaliyetlerle amacımız, genel olarak Latin Amerika'da, özel de de Kolombiya'da Türkiye'ye yönelik oluşan ilginin sağlıklı bir biçim almasını sağlamaktır.” dedi.

Türkiye'nin Latin Amerika ile siyasi ve sosyal ilişkisinin 100 yıldan daha uzun süreye dayandığını hatırlatan Buçukcu, “Buna rağmen Türkiye ilgisinin oldukça dağınık, odaksız olduğunu söylemek mümkün. Türk dizileri ya da hızlı tüketilen internet haberciliğinin büyük ölçüde biçimlendirdiği bir ilgi söz konusu.” değerlendirmesinde bulundu.

Buçukcu, Vakıf olarak akademik düzeyde sağlıklı bilgiye odaklandıklarını vurgulayarak, “Türkiye haftaları ile gerçekleştirdiğimiz çok sayıda panel, konferans ve sempozyum ile öğrencileri ve akademisyenleri Türkiye hakkında daha nitelikli bilgi ile tanıştırmak istiyoruz. Eğitim merkezimizde bu kapsamda sayısı 25’e ulaşan yüksek lisans, doktora öğrencilerinden oluşan bir ihtisas grubu oluşturmayı başardık.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Sun’a destekleri için teşekkür eden Buçukcu, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ün desteğiyle Kolombiya’da ciddi mesafe katettiklerini söyledi.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme SınavıÖnceki Haber

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenc...

TEKNOFEST 2023 Tarımsal İKA Yarışması Kritik Tasarım Raporu Sonuçları Açıklandı!Sonraki Haber

TEKNOFEST 2023 Tarımsal İKA Yarışması Kr...

Yorum Yazın

27 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (26 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Okul Sporları Duyuruları
Türkiye-Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı sonuçları
Türk üniversiteleri ve rektörlerden ABD’de Gazze’deki vahşeti protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddete tepki​
24 konuyu YÖK Kurum İdari Kurulu gündemine taşıdık
TEKNOFEST Montu Kazanan 10 Şanslı Kişi Belli Oldu!
İstihdama Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı
Milli Eğitim Bakanlığı, Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?
Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!
Yeni Müfredatta "Türkçe" Derslerinde "Dört Dil Becerisi" Odaklı Köklü Değişiklik
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Müfredatla "Beceri" Temelli Sadeleştirilmiş Ve Derinlemesine Öğrenme Yaklaşımı
Dersimiz Futbol Temalı Futbol Gelişim Projesi Tanıtıldı
Talip Geylan'dan Önemli Açıklamalar
Genç Öğretmenlerimizin Mücadelesini Hiç kimse İstismar Edemez!
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı, Kamuoyunun Görüşüne Açıldı
Kadın Öğretmene Yumruk Atan Öğrenci Velisi Adalete Teslim Edildi
Bu ülkede hangi mesleğin ücretlisi var?
Eğitimin taşıyıcı kolonu öğretmendir!
Türk Eğitim Sen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Ek Ödeme Oranı Alabilmesi İçin Talepte Bulundu