Türkiye’de Japon tekniği ile inşaat dönemini başlatıyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’de Japon tekniği ile inşaat dönemini başlatıyorlar
Abone ol
Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki ve iş adamı-müteahhit Fecri Koça, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve on binlerce can kaybına yol açan depremler sonrası harekete geçerek, müteahhitlere eğitim ve denetim desteği verecek, inşaatlarda uygulama hatalarının önüne geçecek Türkiye İnşaat Müteahhit Uygulama Kontrol Birliğini (TİMUKON Platformu) kurdu. “Türkiye’de Japon tekniği ile inşaat dönemini başlatacağız” diyen Koça, “Deprem ülkemizin bir gerçeği ve tehlikeli olanın deprem değil, depreme dayanıksız ve zemin planı iyi yapılmamış binalar olduğunu unutmayalım” dedi.

 

 

Kahramanmaraş merkezli büyük yıkama neden olan depremlerin ardından, binaların sağlamlığı konusu gündemdeki yerini koruyor. Tartışmaların odağında müteahhitler yer alırken, Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki ve iş adamı-müteahhit Fecri Koça, önemli bir çalışmanın düğmesine bastı. Koça, müteahhitlere eğitim ve denetim desteği verecek olan Türkiye İnşaat Müteahhit Uygulama Kontrol Birliği’nin (TİMUKON Platformu) kurulduğunu bildirdi.

 

 

 

Belediye yapı kontrol müdürleri ile yapı denetim firma sahipleri aynı çatı altında

 

 

 

TİMUKON’un asıl amacının; inşaatlardaki uygulama hatalarının önüne geçilmesi, bu sayede Japon yapıları gibi depreme dayanıklı inşaatların yapılmasının hedeflendiği bildirildi. Müteahhitler ile görüşmelerin sağlandığını, ilk başta 900 müteahhidi platforma çatısı altında birleştirdiklerini ifade eden FGM Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fecri Koça, platformun tüm müteahhitlere açık olduğunu söyledi.

 

 

Müteahhitlerin yanı sıra tüm Türkiye’deki belediyelerde bulunan yapı kontrol müdürlerini ve yapı denetim firmalarını da bu platformda buluşturduklarını ifade eden Koça, hedeflerinin 300 bin müteahhide ulaşmak olduğunu söyledi.

 

 

 

Japon uzman bilgilerini paylaşacak: “Japon yapıları gibi sağlam yapılara kavuşması sağlanacak”

 

 

 

Fecri Koça, "Deprem ülkemizin bir gerçeği ve tehlikeli olanın deprem değil, depreme dayanıksız ve zemin planı iyi yapılmamış binalar olduğunu unutmayalım. Kahramanmaraş merkezli tam 10 ilimizi etkileyen deprem felaketinin neden olduğu yıkımın etkisiyle tüm Türkiye için uzmanlığımızı ortaya koyacağımız bir platformun kurulması gerektiğine inandık" dedi.

 

 

Fecri Koça, şöyle devam etti:

 

 

"900 müteahhidi, belediye yapı kontrol müdürlerini ve yapı denetim firma sahiplerini aynı çatı altında topladığımız TİMUKON platformuyla amacımız; inşaatlardaki uygulama hatalarının önüne geçmek, bu sayede ülkemizde Japon yapıları gibi depreme dayanıklı inşaatların yapılmasını sağlamak. TİMUKON üyeleriyle uygulama hatalarını yok etmek ve pratik uygulama standartlarını belirlemek adına düzenli çalıştaylar gerçekleştireceğiz, bu noktada tecrübeli Türk müteahhitlerimiz ile birlikte Yoshinori Moriwaki kıymetli bilgilerini tüm grup ile paylaşarak ülkemizin tıpkı Japon yapıları gibi sağlam yapılara kavuşması sağlanacak. Daha sağlıklı yapılar için kurulan bu grup aynı zamanda imar değişikliği ve yönetmelikte olan değişikliklerle ilgili görüşleri paylaşılacak. Böylece ortak akıl ile çok daha hızlı ilerleme kat edilecek."

 

Türkiye’de Japon tekniği ile inşaat dönemini başlatıyorlar

Türkiye’de Japon tekniği ile inşaat dönemini başlatıyorlar

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dokuz Eylül’de ’profesörlük’ heyecanıÖnceki Haber

Dokuz Eylül’de ’profesörlük’ heyecanı

Kadınların ürettiği yöresel ürünler dünya pazarına açılıyorSonraki Haber

Kadınların ürettiği yöresel ürünler düny...

Yorum Yazın

27 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (26 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Okul Sporları Duyuruları
Türkiye-Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı sonuçları
Türk üniversiteleri ve rektörlerden ABD’de Gazze’deki vahşeti protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddete tepki​
24 konuyu YÖK Kurum İdari Kurulu gündemine taşıdık
TEKNOFEST Montu Kazanan 10 Şanslı Kişi Belli Oldu!
İstihdama Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı
Milli Eğitim Bakanlığı, Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?
Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!
Yeni Müfredatta "Türkçe" Derslerinde "Dört Dil Becerisi" Odaklı Köklü Değişiklik
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Müfredatla "Beceri" Temelli Sadeleştirilmiş Ve Derinlemesine Öğrenme Yaklaşımı
Dersimiz Futbol Temalı Futbol Gelişim Projesi Tanıtıldı
Talip Geylan'dan Önemli Açıklamalar
Genç Öğretmenlerimizin Mücadelesini Hiç kimse İstismar Edemez!
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Yeni Müfredat Taslağı, Kamuoyunun Görüşüne Açıldı
Kadın Öğretmene Yumruk Atan Öğrenci Velisi Adalete Teslim Edildi
Bu ülkede hangi mesleğin ücretlisi var?
Eğitimin taşıyıcı kolonu öğretmendir!
Türk Eğitim Sen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Ek Ödeme Oranı Alabilmesi İçin Talepte Bulundu