Yetki ve sorumluluk dengesini gözeten bir personel sistemi kurulmalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yetki ve sorumluluk dengesini gözeten bir personel sistemi kurulmalıdır
Abone ol
Yetki ve sorumluluk dengesini gözeten bir personel sistemi kurulmalıdır

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Akademik personelin, öğretmenin, mühendisin, sağlık personelinin, idari personelin ve diğer kamu görevlilerinin ünvan, görev, yetki ve sorumluluklarıyla uyumlu personel rejiminin bir bütün olarak ele alınması, geniş ve kapsamlı olarak değerlendirilmesi ve hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul 4 No’lu Şube ‘Teşkilat Buluşması’nda konuşan Ali Yalçın, hak, emek ve adaletin, daha güçlü bir Türkiye’nin mücadelesini verdiklerini belirterek, “İçimize, işimize, dışımıza yolculuğumuzu’ sürdürüyoruz. Bu yolculuk, bu hak ve özgürlük yürüyüşü, insandan, emekten, gelir dağılımında, vergide, ücrette adaletten, insan onuruna yaraşır bir çalışma hayatından yanadır” dedi.

Eğitimde, kamu personel sisteminde yaşanan aksaklıklara, devam eden sorunlara değinen Yalçın, geçici müdahalelerin sorunları çözemediğini hatta yeni sorunlara yol açtığını kaydederek, “İhtiyacımız olan şey, tamir değil, kalıcı tedbirlerdir. Eğitim sisteminin imara ihtiyacı var. Yıllardır, daha verimli ve nitelikli bir eğitim sistemi için eleştirilerimizi yapıyor, çözüm önerilerimizi dile getiriyoruz. Eğitim mevzuatının gözden geçirilmesini, müfredatın ülkenin sadece eğitime bakışını değil, aynı zamanda zihniyetini, nasıl bir fert ve toplum istediğinin yol haritasını da ortaya koyacak şekilde yenilenmesini istiyoruz. Ders kitaplarının zihniyet, nitelik, içerik olarak revize edilmesini, okulların fiziki kapasitesinin artırılması çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Kamu görevlilerinin ünvan, görev, yetki ve sorumluluklarıyla uyumlu bir personel sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ünvan, yetki, sorumluluk, ücret ve istihdam türü olmak üzere tüm boyutlarıyla kamu personel sistemini masaya yatıracağız. Kamuda hizmetlerin sunulması bakımından verimli, personel rejimi açısından etkili ve kamu görevlilerinin beklentilerine cevap verebilmesi açısından yeterli bir kamu personel sistemi için akıl teri dökecek ve kapsamlı bir öneri setini ortaya çıkaracağız. Kamu personel sisteminde; toplu sözleşme masası dışında yapılan tekil düzenlemeler; ünvan, yetki, maaş/ücret ve sorumluluk dengesini bozmuş, toplu sözleşme masasında sistemin düzeltilmesine yönelik teklifler ise karşılıksız kalmıştır. Söylenmek değil, söylemek için harekete geçiyor, ses ile birlikte sözü de yükseltmeyi seçiyoruz.”

Kamu personel sisteminin, büyük ve güçlü Türkiye vizyonuyla uyumlu olarak düzenlenmesini istediklerini vurgulayan Yalçın, “Akademik personel, öğretmen, mühendis, sağlık personeli, idari personel ve diğer kamu görevlilerinin ünvan, görev, yetki ve sorumluluklarıyla uyumlu personel rejiminin bir bütün olarak ele alınması, geniş ve kapsamlı olarak değerlendirilmesi ve hayata geçirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Toplantıda, Şube Başkanı Bilal Duran, Memur-Sen İl Temsilcisi Cesur Öztürk, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da birer konuşma yaptılar.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta kafeteryada okey oynayan gruba kurşun yağmuru: 1 ölüÖnceki Haber

Esenyurt’ta kafeteryada okey oynayan gru...

   "Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı Olan Türkiye Yüzyılı'nda Eğitim ve Öğretimde Öğretmenin Rolü ve Gelişimi" adlı raporuSonraki Haber

   "Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı Olan Tür...

Yorum Yazın

5 Mayıs Pazar önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (04 Mayıs 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Biliyor musunuz; yüzbinlerce öğretmenimizin feda edebilecekleri bir kariyeri yok!
Kadın için Teknoloji Projesi Teknoloji Okuryazarlığı Eğitimi 
Shakespeare’in eserleri podcast serisi
Google Araçları Eğitimi
Uluslararası Caribou İngilizce Matematik Yarışması Dünya Birincisi İmam Hatipten
Sürü İHA Yarışması Ön Değerlendirme Sunumu Sonuçları Açıklandı!
Türkiye Yüzyılında Kadın Emeği Çalıştayı/Paneli yapıalcak
Tüketici Fiyat Endeksi Nisan 2024
Öğretmenler Odası Buluşmalarının 10'uncusu Diyarbakır'da Gerçekleşti
Mülakat Ya Kalkacak Ya Kalkacak!
Bosna Hersek’e gitmeye hak kazananlar açıklandı
Kamp Liderliği Başvuru Sonuçları açıklandı
Üniversite daire başkanlarına makam tazminatı ödenmelidir
‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ yeni müfredat taslağı değerlendirmemizi tamamladık
Öğretici: Memur Ve Emekliler Enflasyona Yenik Düştü
Temmuzda memurlara yüzde kaç zam bekliyorsunuz?
Fahiş Fiyat Ve Stokçuluk Cezalarının Artırılmasını Da İçeren Kanun Teklifi TBMM’de
Öğretmenlerin Deprem Öncesinde Görev Yaptıkları İllere İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvurusu Açıldı