Yönetici Ve Öğretmenlere Yönelik "Akran Arabuluculuğu" Konulu Çevrim İçi Eğitim Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yönetici Ve Öğretmenlere Yönelik "Akran Arabuluculuğu" Konulu Çevrim İçi Eğitim Yapıldı
Abone ol
Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenlere yönelik  "Akran Arabuluculuğu" konusunda uzaktan hizmet içi eğitim yapıldı.

Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenlere yönelik  "Akran Arabuluculuğu" konusunda uzaktan hizmet içi eğitim yapıldı.

8 Aralık 2023 Cuma günü 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen "Akran Arabuluculuğu" konulu eğitime konuşmacı olarak Dokuz Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Abbas TÜRNÜKLÜ katıldı.

Prof. Dr. Abbas TÜRNÜKLÜ tarafından gerçekleştirilen eğitimde yönetici ve öğretmenlerle arabuluculuk konusunda genel bilgi paylaşımında bulunuldu.

Sunumu yapılan konu başlıklarında aşağıdaki hususlara yönelik değerlendirmeler yapıldı.

1. Arabuluculuk, bir "anlaşmazlığa" düşmüş iki ya da daha fazla sayıda öğrencinin, aynı yaşta "üçüncü" bir öğrencinin kolaylaştırıcılığında, "masada" bir araya gelip, ortak sorunlarını yüz-yüze "müzakere" ederek her iki tarafın da yararına ve kazancına bir çözüm bulmaya çalışmasıdır.

2. Akran arabuluculuk bir "diplomasi eğitimidir" Öğrencilere "masada" ortak sorunlarını ve anlaşmazlıklarını, yüz yüze müzakere ederek yönetmeleri sağlanmaktadır. 

3. Birbirleriyle anlaşmazlık yaşayan öğrencilerin, yine ''aynı yaşta'' akran arabuluculuk (diplomasi) eğitimi almış bir arkadaşlarının kolaylaştırıcılığında ve liderliğinde ortak sorunlarını ve anlaşmazlıklarını, konuşmaları, müzakere etmeleri ve tartışmaları hedeflenmektedir.

4. Öğrenciler arası anlaşmazlıklar; akran görüşleriyle belirlenen, arabulucu öğrencilerin kolaylaştırıcılığında, öğrencilerin birbirleriyle yapıcı ve barışçıl diyalog kurarak yönetebilecekleri ve müzakere becerilerini geliştirecekleri birer fırsat ve araç haline getirilmektedir.

5. Öğrencilere, okul ortamında her gün yaşadıkları basit anlaşmazlıklar üzerinden, yüz-yüze müzakere, diyalog, empati, dinleme, kendini ifade etme, duygularını ifade etme, öfke yönetimi, sorun çözme, barıştırma, arabuluculuk (diplomasi) vb. beceriler uygulamalı olarak geliştirilerek geleceğe hazırlanmaktadır.

6.Akran arabuluculuk (diplomasi) ve barış yapıcılık bir iyilik projesidir. Arabulucu öğrenciler, araları bozulmuş, kalpleri kırılmış, anlaşmazlık yaşayan birbirini incitmiş arkadaşlarını barıştırarak hem iyilik yapmaktadırlar hem de insanlığa katkı vermektedirler. İyilik yapmadan iyi insan olunmaz. Bizler öğrencilerimizi iyi bir insan ve iyilik yapan bir insan olarak yaşama hazırlamaktayız.

Genel Müdürlüğümüzce yönetici ve öğretmenlere yönelik olarak farklı alanlarda ve konularda planlanan çevrim içi eğitimler haftalık olarak gerçekleştiriliyor.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cezayir' Den Gelen Akademisyen Ve Öğretmenlere Yönelik "Hârezmî Lider Öğretmen Eğitimi" Çalışmaları YürütülüyorÖnceki Haber

Cezayir' Den Gelen Akademisyen Ve Öğretm...

İlave Ek Ödeme (8.077 Tl) Memur Emekli Maaşına Yansıtılmalıdır. Aksi Halde 65 Yaşından Önce Hiç Bir Memur Emekli OlamazSonraki Haber

İlave Ek Ödeme (8.077 Tl) Memur Emekli M...

Yorum Yazın

Türk Eğitim-Sen Öğretmenlerin Taleplerini Karşılayan Bir Meslek Kanunu İçin 81 İlden Mektup Gönderdi
Bursluluk Sınavı Sonucu Açıklandı
Öğretmenlik Meslek Kanunu önümüzdeki günlerde TBMM gündemine geliyor.
#ÖMKmeclise Hashtag’i İle Eğitim Çalışanlarının Sesi Olduk.
İşte kalem kalem tasarruf tedbirleri
Öğretmenlik Meslek Kanunu Bu Defa Beklentiyi Karşılamalıdır
Ortaöğretim derslerine yönelik 9, 10, 11 ve 12. sınıflar düzeyinde konu özetleri
Dijital Öğrenme Köprüsü
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
Banka Promosyon Anlaşmasının Merkezi(Cumhurbaşkanlığınca) Yapılması İle İlgili Resmî Yazımızı Cumhurbaşkanlığı Makamı’na Gönderdik
Eğitim: 2024 Yılı “eTwinning Kalite Etiketi” Başvuru Süreci
“21. Yüzyılda Türkiye’nin Kültür Seferberliği” kitabı yayında
2024 yılı Gençlik Kampları Ulusal Kamp Dönemi Başvuruları Başladı!
İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirmelerde Belirtilen Görev Süresinin 31 Aralık Olarak Değiştirilmesini Talep Ettik
Ankara 6. İdare Mahkemesi: “%2 Düzenlemesi Nedeniyle Ödenmeyen Toplu Sözleşme İkramiyelerinin, Geçmişe Dönük Olarak Ödenmesi Gerekir.”
İşte Yıl Sonu Faaliyet Haftası Planı ve Sunusu
Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları E-Kılavuzunu Yayınladı
İkinci Görev Kapsamında İdareciliğe Atananlar, İl Dışı Tayin İsteyememe Tehdidi Altında Kalmıştır
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
Okul Sporları Duyuruları