Yükseköğretim Kurulu 3 üniversiteyi daha Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamına aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yükseköğretim Kurulu 3 üniversiteyi daha Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamına aldı
Abone ol
Yükseköğretim Kurulu 3 üniversiteyi daha Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamına aldı

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, Bitlis Eren Üniversitesinin “Turizm”, Çankırı Karatekin Üniversitesinin “Sektörel Tuz ve Tuz Temelli Stratejik Ürünler” ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin “Yenilenebilir Enerji ve Batarya Teknolojileri” alanında “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı”na dahil edildiğini açıkladı

Özvar, Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen törenle 3 üniversitenin rektörüne beratlarını takdim etti

Erol Özvar: “Bu proje bir birlikte çalışma projesidir. Projenin başarıya ulaşmasında milletvekillerimizin, valilerimizin, belediye başkanlarımızın, rektörlerimizin, öğretim üyelerimizin, bölgesel ve yerel kalkınma ajanslarının ve sivil toplum kuruluşlarının uyum içinde çalışmasının çok ciddi önemi ve katkısı olacaktır.”

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Bitlis Eren Üniversitesinin “Turizm”, Çankırı Karatekin Üniversitesinin “Sektörel Tuz ve Tuz Temelli Stratejik Ürünler” ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin “Yenilenebilir Enerji ve Batarya Teknolojileri” alanında “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı” kapsamına alındığı açıklayarak, rektörlerine beratlarını takdim etti. Böylece Yükseköğretim Kurulunca 3 üniversitenin daha programa dahil edilmesiyle Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’na alınan toplam üniversite sayısı 25’e yükseldi.

Bitlis Eren, Çankırı Karatekin ve Osmaniye Korkut Ata üniversitelerinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’na dahil edilmesi dolayısıyla Yükseköğretim Kurulunda tören düzenlendi. Törende programa dahil edilen üç ilin valileri ve milletvekilleri de hazır bulundu.

Törene Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Naci Gündoğan, Erol Arcaklıoğlu, Kemal Şenocak ve Mahmut Ak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Genel Müdür Yardımcısı Tolga Balcı, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ile bakanlıkların temsilcileri katıldı.

Erol Özvar, törende yaptığı konuşmada, Yükseköğretim Kurulu olarak 11. Kalkınma Planı’nda da yer alan “yükseköğretimde çeşitliliğinin artırılması” hedefi doğrultusunda, yükseköğretimin tüm süreçlerinde “çeşitlilik, farklılaşma ve bölgesel gelişme odaklı” bir planlama anlayışını önemsediklerini belirtti.

Yapısal değişim niteliğindeki en önemli girişimlerinden biri olan üniversitelerin misyon farklılaşması odaklı ihtisaslaşmasına yönelik çalışmaları da bu kapsamda değerlendirdiklerini söyleyen Özvar, bu alandaki faaliyetleri, üniversiteler ve tüm paydaşlarla birlikte bundan sonra da güçlendirerek devam ettireceklerini vurguladı.

Halihazırda Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’nin 22 üniversiteyle yürütüldüğünü kaydeden Özvar, 5. Çağrı Dönemi’nde başvuru yapan 15 üniversite arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenen 3 yeni üniversitenin daha bu projeye katılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Özvar, Bitlis Eren Üniversitesinin “Turizm”, Çankırı Karatekin Üniversitesinin “Sektörel Tuz ve Tuz Temelli Stratejik Ürünler”, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin de “Yenilenebilir Enerji ve Batarya Teknolojileri” alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’na alındığını açıkladı.

“Öncü, yönlendirici ve aktif bir rol oynamaları hedefliyoruz”

Böylece Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında yer alan üniversite sayısını 25’e çıkardıklarını ifade eden Özvar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’yle üniversitelerimizin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme gibi birincil faaliyetlerinin yanı sıra bulundukları ilin ve bölgenin doğal, ekonomik, ticari, sınai ve sosyal potansiyelinin etkin olarak kullanılması; yerel ekonomik hayatın geliştirilmesine katkı sağlanması; bölgenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje ile üniversitelerin bulundukları bölgelerin ihtiyaçları, sahip oldukları potansiyel ve kapasiteyi göz önüne alarak bölgesel kalkınmanın sağlanmasında öncü, yönlendirici ve aktif bir rol oynamaları hedeflenmiştir. Yine bu proje ile üniversitelerin bölgesel kalkınmayı sağlamak üzere kendi hedeflerini ve stratejilerini bölgeleriyle ilişki kurarak yeniden tanımlamaları, vizyon ve misyonlarını bölgenin ihtiyaçları kapsamında farklılaştırmaları beklenmektedir. Üniversitelerin kendi aralarında farklılaşması yükseköğretim kurulunun temel stratejisidir.”

-“Projenin başarıya ulaşmasında destek ve katkı çok önemli”

Erol Özvar, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’nin etkin yürütülmesi ve hedeflenen bölgesel çıktılara ulaşılabilmesi için Bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun yanı sıra valilikler, belediyeler, Kalkınma Ajansları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının da üniversitelere bu süreçteki destek ve katkılarının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Özvar, “Bu nedenle projenin başarıya ulaşmasında siz sayın milletvekillerimizin, valilerimizin, belediye başkanlarımızın, rektörlerimizin, öğretim üyelerimizin, bölgesel ve yerel kalkınma ajanslarının ve de sivil toplum kuruluşlarının uyum içinde çalışmasının çok ciddi önemi ve katkısı olacaktır. Özetle bu proje bir birlikte çalışma projesidir.” ifadelerini kullandı.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’na dahil olan 3 yeni üniversitenin rektörlerini kutlayan Özvar, başarılar diledi.

Özvar, konuşmasının ardından Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’a beratlarını takdim etti.

Rektörlerin teşekkür konuşması yaptığı törende, valiler, milletvekilleri ve kurumların temsilcileri de üniversitelere katkı ve destek sunmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

-Proje kapsamındaki 25 üniversite

Yeni katılan 3 üniversiteyle birlikte Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında bulunan üniversiteler ve ihtisas alanları şöyle:

  • Bingöl Üniversitesi; Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma
  • Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi; Hayvancılık
  • Düzce Üniversitesi; Sağlık ve Çevre
  • Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi; Tarım ve Jeotermal
  • Uşak Üniversitesi; Tekstil, Dericilik ve Seramik
  • Aksaray Üniversitesi; Sağlık ve Spor
  • Kastamonu Üniversitesi; Tabiat Turizmi ve Ormancılık
  • Muş Alpaslan Üniversitesi; Hayvancılık
  • Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi; Çay
  • Siirt Üniversitesi; Tarım ve Hayvancılık
  • Artvin Çoruh Üniversitesi; Tıbbi Aromatik Bitkiler
  • Bartın Üniversitesi Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları
  • Hitit Üniversitesi; Makine ve İmalat Teknolojileri
  • Kırklareli Üniversitesi; Gıda
  • Yozgat Bozok Üniversitesi; Endüstriyel Kenevir
  • Giresun Üniversitesi; Fındık
  • Iğdır Üniversitesi; Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler
  • Munzur Üniversitesi; Stratejik Hammaddeler ve İleri Teknoloji Uygulamaları
  • Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi; Doğal ve Kültürel Miras Turizmi
  • Batman Üniversitesi; Enerji
  • Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi; Hassas Tarım Uygulamaları ve Yenilikçi İşleme Teknolojileri
  • Gümüşhane Üniversitesi; Madencilik
  • Bitlis Eren Üniversitesi; Turizm
  • Çankırı Karatekin Üniversitesi; Sektörel Tuz ve Tuz Temelli Stratejik Ürünler
  • Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi; Yenilenebilir Enerji ve Batarya Teknolojileri

 

Microsoft Silverlight'ı Edinin

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
15 Mart 2023 Tarihli ve 32133 Sayılı Resmî Gazete’de Yayımlanan Sözleşmeli Personel Alımı Yedek Aday DuyurusuÖnceki Haber

15 Mart 2023 Tarihli ve 32133 Sayılı Res...

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik YapıldıSonraki Haber

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumla...

Yorum Yazın

İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
Minik Eller Kod Yazıyor Projesi Scratch Eğitimi
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
MEB, 28,500 Adet Bilgisayar Alım İşi için ihaleye çıktı
Okul Sporları Duyuruları
Uluslararası İki Dillilere Türkçe Öğretimi Çalıştayı 22-23 Mayısta Düzenlenecek
Ulusal Staj Programı Stajyer Havuzu İşverenlerin Erişimine Açıldı
Yönetici ve öğretmenlerimizin mesleki gelişimine yönelik 26 başlıkta kitaplar ve videolar
İl MEM Kurumsal Yönetişim Anketi
Müzede Yaratıcı Drama İle Tarihe Yolculuk Etkinliği Anketi
2024 Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu ve Ortaokulu Başvuru İşlemleri Başladı
Sizde OGM Materyal İçerik Geliştirme Komisyonlarında Görev Alabilirsiniz
Öğretmene şiddetin ceza yaptırımları ÖMK kanunu içine konulacak
MEB’e Bağlı İnternet Sitelerinde Saat Karmaşası
Yarın akşam sosyal medyadan ses veriyoruz: ŞİDDETE HAYIR!
Memur ve memur emeklileri, verilen sözlerin hayata geçirilmesini, sorunlarının çözülmesini istiyor.
Şiddeti Protesto İçin Perşembe Günü İlk Derse Girmiyoruz! Cuma Günü de İş Bırakıyoruz!
“Kınama Yetmez Şiddet Yasası İstiyoruz” diye haykıracağız
Artık Yeter, Yaşamak İstiyoruz
Eğitim Çalışanlarına Şiddete Dur Demek İçin 10 Mayıs’ta İş Bırakıyoruz.