Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar Ankara Üniversitesi Ödülleri Törenine katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar Ankara Üniversitesi Ödülleri Törenine katıldı
Abone ol
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar Ankara Üniversitesi Ödülleri Törenine katıldı

Özvar: “Kendini sürekli yenileyen ve geliştiren, nitelikli bilimsel araştırmalara ve yayınlara imza atan, ulusal ve küresel sorunlara duyarlı öğretim elemanlarımız çalışmalarımıza her anlamda güç katacaktır"

“Üretken ve başarılı akademisyenlerimizin ödüllendirilmesi bundan sonraki çalışmalar için de büyük bir motivasyon kaynağı olacaktır."

 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, kendini yenileyen, geliştiren, nitelikli bilimsel araştırmalara ve yayınlara imza atan, ulusal ve küresel sorunlara duyarlı öğretim elemanlarının yükseköğretim alanındaki çalışmalara güç kattığını ifade etti.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, ATO Congresium'da gerçekleştirilen Ankara Üniversitesi Ödülleri Törenine katıldı. Ankara Üniversitesinin fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında öğretim elemanlarının 2022 yılı akademik performanslarına göre yaptığı değerlendirmeler sonucunda farklı kategorilerde ilk 3'e giren bilim insanları ödüllendirildi.

Özvar törende yaptığı konuşmada, Ankara Üniversitesinin ülkenin en köklü üniversitelerinden olduğunu belirterek, bu yıl ilki gerçekleştirilen “Ankara Üniversitesi Ödülleri"nin gelenek haline geleceğine inandığını söyledi.

Özvar, Yükseköğretim Kurulu olarak akademisyenlerin etki değeri yüksek, nitelikli bilimsel yayınlarının ve projelerinin sayısını artırmayı, Ar-Ge faaliyetlerini teşvik etmeyi, üniversitelerin uluslararası alanda saygınlığını ve görünürlüğünü yükseltmeyi ve ülkenin her alanda ihtiyaç duyduğu nitelikli beşerî sermayeyi artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yükseköğretim sistemini, zamanın rekabetçi ve yenilikçi karakterine uygun bir yapıya kavuşturmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Özvar, “Bu bakımdan, küresel gelişmeleri çok yakından takip ediyor ve ülkemizin yapısına ve dinamiklerine uygun düzenlemeleri gerçekleştiriyoruz." dedi.

Bu kapsamda son zamanlarda yapay zekâ ve dijital teknolojiler üzerine yoğunlaştıklarını söyleyen Özvar, bu sektörlere nitelikli insan gücü yetiştirilmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Yakın zamanda Bilgi Teknolojileri Kurumu ve Savunma Sanayii Başkanlığı gibi kurumlarla imzalanan protokoller çerçevesinde bu kurumlar tarafından verilen bazı derslerin üniversitelerde seçmeli ders olarak kredilendirilebilmesinin önünü açtıklarını belirten Özvar, bunun, üniversite dışı kazanımların kredilendirilmesine yönelik çalışmaların somut bir uygulaması olduğunu ifade etti.

“Çalışmalarımızın başarıya ulaşması nitelikli akademik kadrolarla mümkün"​

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, şöyle konuştu:

“Bütün bu çalışmalarımızın gerçek anlamda başarıya ulaşabilmesi nihayetinde nitelikli akademik kadroların varlığıyla mümkün olabilir. Kendini sürekli yenileyen ve geliştiren, nitelikli bilimsel araştırmalara ve yayınlara imza atan, ulusal ve küresel sorunlara duyarlı öğretim elemanlarımız çalışmalarımıza her anlamda güç katacaktır. Bugünkü ödül töreni de bu bakımdan son derece anlamlıdır. Üretken ve başarılı akademisyenlerimizin ödüllendirilmesi bundan sonraki çalışmalar için de büyük bir motivasyon kaynağı olacaktır.  Zira bilim takdir edildiği yere gelir, tekdir edildiği yerden gider. Ödüller, üyelikler ve tanınırlık, bilimsel ve mesleki etkinlikler, eğitim etkinlikleri ve yönetimsel faaliyetler gibi ölçütler dikkate alınarak belirlenen ve dereceye giren öğretim elemanlarımıza ödüllerini takdim etmek bizler için de büyük bir mutluluk vesilesi olacaktır."

Özvar, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında dereceye giren öğretim elemanlarını başarılarından ve gayretlerinden dolayı kutlayarak ödüllerini takdim etti.

“Genç Bilim İnsanı" kategorisinde Fen Bilimleri alanında Doç. Dr. Ahmet Karatay, Sağlık Bilimleri alanında Doç. Dr. Sevinç Kurbanoğlu ve Sosyal Bilimler alanında Doç. Dr. Raci Karayiğit ödül aldı.

Törene, Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve diğer bazı üniversitelerin rektörleri ile öğretim elemanları katıldı.

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
1832 ve 1833 Çağrılarının Kapanış Tarihi Uzatılmıştır!Önceki Haber

1832 ve 1833 Çağrılarının Kapanış Tarihi...

Yükseköğretim Kurulu üniversite hastanelerindeki yan dal uzmanları ve yan dal asistan-araştırma görevlilerinin ek ödemelerini artırdıSonraki Haber

Yükseköğretim Kurulu üniversite hastanel...

Yorum Yazın

EBA'da kitap okumak şimdi daha keyifli!
*Yapay Zekâ ile Eğitimin Geleceği* Öğretimde Yapay Zekâ İstemleri:Etkili Prompt Oluşturmanın Püf Noktaları
İşte 1 Mayısta Türkiye Kamu Sen'in Talepleri
İşte 1 Mayısta Memur Sen'in Talepleri
Öğretmenimizin öğrencisi tarafından yapılan bıçaklı saldırıda yaralanmasının üzüntüsünü yaşıyorum
Çağ Değişiyor, Eğitim Dönüşüyor
YKS Hazırlık Sayfası
Anket, Her Nesil Öğretmenlik Eğitimi Başvurusu
Akıllı Mama Kabı Projesi
Teftişin Kalemi E-Dergisi 3. Sayısı Yayımlandı
Mayıs Ayı E-Bültenimiz Yayında
Laik Ve Bilimsel Eğitime Sahip Çıkmak İçin Hep Birlikte Harekete Geçelim
Ucube Mülakat Uygulaması Kaldırılmalı Eğitimde Adalet Sağlanmalıdır
"BİLSEM'ler Arası Eğitsel Dijital Oyun Geliştirme Yarışması"na Başvuru Süresi Uzatıldı
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
İşte haftanın yalan haberleri
"IDEAGENÇ'24 Senin Merkezin, Senin Hayalin” Ideathon yarışması başvuru sonuçları açıklandı! 
Türk-İş Nisan 2024 Açlık Ve Yoksulluk Sınırı
Okul Sporları Duyuruları