Bakan Işıkhan'dan Çalışma Meclisi Öncesi Memur-Sen'e Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Işıkhan'dan Çalışma Meclisi Öncesi Memur-Sen'e Ziyaret
Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 29-30 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan 13. Çalışma Meclisi öncesi Memur-Sen'i ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarete; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Bakan Işıkhan'ın yanı sıra Memur-Sen Yönetim Kurulu, Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Çalışma Genel Müdürü Dr. Mehmet Baş ve bürokratlar katıldı.

isikhanziyaret1_1Görüşmede Bakan Işıkhan’a kamu görevlilerinin talep ve beklentilerini aktaran Genel Başkan Yalçın, “Çalışma Meclisi öncesi sorunların geniş perspektiften değerlendirilmesi, emekçilerin daha güçlü ve adil temsili için sendikal örgütlenmenin güçlendirilmesi, değişen sistem içerisinde emeğin daha korunaklı hale getirilmesi ve emeğin güçlendirilmesi adına bu ziyareti oldukça değerli buluyoruz. Bu noktada; Toplu Sözleşme sistematiğini belirleyen 4688 sayılı kanundaki eksikliklerin giderilmesi, 1. Dereceye yükselen kamu görevlilerine 3600 ek göstergenin verilmesi, emekliler ile çalışanlar arasındaki makasın daraltılması konusu da bizler için büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında; 11 hizmet kolundaki 42 toplu sözleşme maddesinin eksiksiz uygulanması, vergi adaletsizliğinin son bulması ve koruyucu giyim yardımının önündeki engellerin kaldırılması taleplerine vurgu yapan Yalçın, Toplu Sözleşme İkramiyesi konusunun da bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini belirterek, “Bu güne kadar kamu görevlilerinin sorunlarını çözme noktasında Toplu Sözleşme ve bürokrasi ile Bakanlık ile uyumlu bir çalışma yürüttük. Bundan sonraki süreçte de belirttiğimiz sorunların çözümü için aynı hassasiyetin süreceğine inanıyorum. 1 Mayıs’ı çalışanların gerek maddi gerek özlük hakları noktasında taleplerinin karşılandığı şekilde kutlamak hepimizin hayali. Bu hayali gerçekleştirmek için teşkilat olarak var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

isikhanziyaret2“Sendikalar önemli bir rol üstleniyor”
Bakan Vedat Işıkhan ise 13. Çalışma Meclisi öncesi sosyal paydaşlarla yapılan istişarelerin sorunların çözümü açısından büyük öneme sahip olduğunu söyleyerek, “Memur-Sen ile gerçekleştirdiğimiz Toplu Sözleşme sonucunda bağıtlanan maddelerinin hayata geçirilmesi ve çalışanların taleplerinin çözüme kavuşturulması bizim en büyük önceliğimiz. Gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde bizlere ulaşan her talebi önemsiyor, yol haritası belirliyor ve çözüme kavuşturmak için ilgili birimlerimizle çalışmalar sürdürüyoruz. Bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımız ve kamu personelimizin refahı için projelerimiz devam edecek. Memur-Sen başta olmak üzere; taleplerin toplanması ve bizlere iletilmesi noktasında önemli bir rol üstlenen sendikalarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye İle Bosna Hersek Arasında Eğitimde İş BirliğiÖnceki Haber

Türkiye İle Bosna Hersek Arasında Eğitim...

e-YDS 2024/4 (İngilizce): Sonuçları AçıklandıSonraki Haber

e-YDS 2024/4 (İngilizce): Sonuçları Açık...

Yorum Yazın

Hayatta kalmak ve her gün hizmet edebilmek için bir gün iş bıraktık! imza kampanyası başlattık
81 İlde İş Bıraktık!İl Milli Eğitim Müdürlükleri Önünde Şiddeti Protesto Ettik!
!Bu Son İkaz Olsun!
Daha Fazla Canlarımız Gitmesin!
Türk Eğitim-Sen #ÖğretmenTekYürek Hashtag’i ile Türkiye Gündeminde İlk Sırada Yer Aldı
YKS'ye yönelik hazırlanan konu anlatım videoları
DENEYAP Türkiye Öğrenci Seçme Sınavı 2. Aşama Süreçleri Belirlendi!
23 Nisan Resim Yarışması Sonuçları Açıklandı!
DENEYAP Kart - Elle Kontrol Araba Projesi
Öğretmen Atamaları İktidarın “Kemer Sıkma” Programına Feda Edilmemeli, 20 Bin Değil, Gerçek Öğretmen İhtiyacı Kadar Atama Yapılmalıdır!
İş Bırakma Eylemine İlişkin Sorular Ve Yanıtlar
Siyah Kokart/Kurdelelerimizle Bugün İlk Derse Girmedik, Yarın İş Bırakıyoruz!
Okul Sporları Duyuruları
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Duyurusu Yayımlandı
Öğretmene Verdiğimiz Kıymet Aslında Çocuklarımıza Verdiğimiz Değerdir!
İşte öğretmene şiddet kanun taslağının detayları
Artık Kınama Değil, Şiddet Yasası İstiyoruz.
Bakan Tekin, Öğretmenlere Yönelecek Hiçbir Baskı Ve Şiddeti Asla Kabul Etmeyeceğiz
Minik Eller Kod Yazıyor Projesi Scratch Eğitimi