Eğitimciler şiddet mağduru olmaktan çıkarılmalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitimciler şiddet mağduru olmaktan çıkarılmalıdır
Abone ol

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, şiddet olaylarının her geçen gün artarak devam ettiğine dikkat çekerek, “Başta eğitim çalışanları, kamu görevlileri olmak üzere toplumu huzursuz eden, bazıları ölümle sonuçlanan darp ve yaralama hadiseleri, şiddet kangrene dönüşmeden gereken önlemler acilen alınmalı, caydırıcı yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir” dedi.

Nevşehir Şubesi’nin genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Mesut Öner, kin, korku, öfke, nefret, düşmanlık, hırs, kıskançlık ve şiddet dilinin başta gençler olmak üzere toplumda gittikçe yaygınlaştığını kaydederek, “Günümüz kapitalist düzende insanlığın vardığı yerde; her şeye bir fiyat biçiliyor, insani ilişkiler yerine net kâr konuyor, aile bağları parçalanıyor, maddi açıdan zenginleşme ahlaki sorumlulukların önüne geçiyor, insanlığın binlerce yılda oluşturduğu değerler ve bağlar yok ediliyor, şiddet ve yüksek suç oranı vakayı adiyeden sayılıyor. Bu gidişata ‘dur’ demesini, ‘iyi insan yetiştirme’ noktasında değerler eğitimi ile karakter eğitiminin eğitim sistemi içinde yer almasını sağlamak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştiren eğitimcilerin şiddete maruz kalması, ne toplumsal ahlakı ne de meslek ahlakı ile bağdaşmaktadır” diyen Öner, eğitim çalışanlarının mesleğine ilişkin hak ettiği maddi ve manevi destekten yoksun oluşunun, tarihsel süreç içerisindeki saygınlığını zaafa uğrattığını söyledi.

Şiddet konusunda eğitimcilerin sahipsizlik duygusuna, korkuya kapıldıklarını vurgulayan Öner, “Eğitimciler mesleklerini yapamaz hâle getirilmiştir. Yetkililer, toplumun ortak sorunu olan şiddet konusunda adım atmalı; şiddetin faillerinin cesaretini kıracak bir kararlılık ortaya koymalıdır. Eğitimcileri koruyacak, faili caydıracak, adaleti tesis edecek yasal düzenleme ivedilikle hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu.

Birçok sorunun çözümünü sağladıklarını, mevcut sorunların çözülmesi için çalışıp çabaladıklarını belirten Öner, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun beklentileri karşılayacak şekilde düzenlenmesi, görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavlarının periyodik olarak yapılması, akademisyen, mühendis, müfettiş yardımcısı, şube müdürü gibi mesleklerde/görevlerde unvan, yetki ve sorumluluk boyutuyla ücret dengesizliklerinin giderilmesi, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak bu sınıftaki personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi başta olmak üzere çözüm bekleyen pek çok sorun bulunmaktadır. Eğitim çalışanlarının taleplerinin, beklentilerinin karşılanmasının, sorunlarına çözüm bulunmasının takipçisiyiz” diye konuştu.

Mesut Öner, programın düzenlenmesinde emeği geçen Şube Başkanı Harun Öcal’a, yönetimine ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Öner, programı kapsamında Nevşehir Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’yı ziyaret etti.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk Hedefimiz toplu sözleşme masasına oturmaktırÖnceki Haber

İlk Hedefimiz toplu sözleşme masasına ot...

Üniversitelerde ek ders ve fazla çalışma ücreti sorununa çözüm bulunmalıdırSonraki Haber

Üniversitelerde ek ders ve fazla çalışma...

Yorum Yazın

7 Mayıs Salı önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (06 Mayıs 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Öğretmen Ataması İçin İstikşafi Görüşmeler Devam Ediyor
YKS Kampı videoları ve soru bankası OGM Materyal'de
”Hayatın İçinde Kadın” konulu uzaktan hizmet içi eğitim
Sorular ve Cevaplarla Strateji Geliştirme Başkanlığı
Oku-Yorum,  Yazı-Yorum projesi değerlendirme sonuçları
Epale - 2024 Halk Eğitimi Merkezleri Kısa Film Yarışması
Dikey İnişli Roket Yarışması Kritik Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin E-Sınav Randevu Alma İşlemleri Başladı
Ortaöğretimde Geliştirme Ve İzleme Sistemi (OGİS) Kapsamında Araştırma Gerçekleştirilecek
2024-EKPSS Kura İçin Başvurular Başladı
e-YDS 2024/7 (Almanca/Fransızca) Başvuruları Başladı
Kefilsiz İkraz Başvuruları E-Devlet Üzerinden Alınmaya Başlanmıştır
Yurt Dışında Görevlendirilecek Okutman Ve Öğretmenlerin 13 - 21 Mayıs 2024 Tarihleri Arasında Yapılacak Temsil Yeteneği Sınavı Bilgileri
Okul Sporları Duyuruları
İşte haftanın yalan haberleri
Proje Okullarına Yönetici Ve Öğretmen Atama Da, Özel Protokoller Uygulanmayacak
Tasarım Odaklı Düşünme Farkındalık Eğitimi
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler