Engellilerden Şehitlerimize ve Filistin’e Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engellilerden Şehitlerimize ve Filistin’e Destek
Abone ol
Memur-Sen Engelliler Komisyonu, beraberindeki konfederasyonlarla birlikte katil terör örgütünü ve Siyonist İsrail’i protesto etmek amacıyla ABD Büyükelçiliği önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ankara’da Tuğba Altınok Camii önünden başlayan korteje; Memur-Sen Engelliler Komisyonu, Hak-İŞ Engelliler Komitesi, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Özel Eğitim Konfederasyonu, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Anadolu Kardeşlik Teşkilatı üyeleri, birçok engelli vatandaş ve davetliler katıldı.

Katil terör örgütünü ve Siyonist İsrail’i lanetleyen sloganlarla ABD Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalık işaret diliyle İstiklal Marşı okudu. Ardından bir konuşma gerçekleştiren Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Ahmet Dönmez, vicdansızlık hat safhaya çıktığı bir dönem yaşadıklarını belirterek, terör örgütlerini, İsrail'i ve ABD'yi lanetledi. Dönmez, "Dünyadaki sağlık örgütü, insan hakları dernekleri kör sağır dilsiz olsa da Anadolu'nun körleri, sağırları, dilsizleri ve topalları burada. Bunları o değerlere atfedip sevindirmememiz lazım. Onların yaptığı tamamen hainlik, vicdansızlık. Her ne kadar kulaklarını tıkasalar da buradan kulakları tıkalı olan arkadaşların, konuşamayan arkadaşların sessiz çığlığını işitmek üzere buradayız. Onun için gerek PKK'nın anası İsrail'e gerek babası ABD'ye gerekse yandaşlarına PKK'ya ve siyasi uzantılarına haykırmak için buradayız" açıklamasında bulundu.

engellieylem4“ABD’yi lanetliyoruz”

Programda konuşan, Hak-İş Engelli Komitesi Başkan Yardımcısı Hanifi Karadağ, şehitlerimize rahmet okuyarak “İlk günden itibaren Gazze’de yapılan soykırıma susmadık, susmayacağız. Cumhuriyetimiz 100 yıl önce hainlere karşı nasıl karşı koyduysa bugün de Filistinli kardeşlerimiz aynı ruhla mücadele ediyorlar. Ekim ayından bugüne 23 bini aşkın kardeşimiz şehit oldu, hayatta kalan kardeşlerimizin çoğu da sakat olarak hayatlarına devam edecekler. İsrail’i PKK’yı destekleyen ABD’yi lanetliyoruz. ABD Ortadoğu’dan defolup gitsin. Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

engellieylem5Daha sonra söz alan Konfederasyon temsilcileri dünyada 1 milyara yakın engelli olduğunu belirterek, “Filistin’de 90 gündür çocuklar kadınlar öldürülüyorlar. Bunlar BM’nin silahları ile yapılıyor. Lanet olsun ABD’ye BM’ye. İnsan haklarından bahsedenler ilk önce insan olmalılar. Dost denilen ABD, PKK’ya İsrail’e destek vermeye devam ediyor. PKK bir gün yandaşlarının başına bela olacak. ABD ve İsrail farkında değil. Bu silahlar bir gün dönecek ve namlusu onlara dönecek. Kahrolsun İsrail, kahrolsun PKK. İnşallah bu toplantıdan çıkan sesler dünyada yankı bulur ve insanlığın kurtuluşunda bir katkı sağlar” ifadelerini kullandılar.

engellieylem6Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Memur-Sen tarafından hazırlanan İsrail’e karşı suç duyurusu dilekçeleri katılan tüm engelli bireylerce imzalandı ve dilekçeler Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gönderilmek üzere Ankara 2 No’lu Baro avukatlarına teslim edildi. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalçın, Sabır ve Mücadele Temalı 28 Şubat Paneline KatıldıÖnceki Haber

Yalçın, Sabır ve Mücadele Temalı 28 Şuba...

İnternet Ortamındaki Yayınlara ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Düzenlemeler İçeren Kanun’da Değişiklikler Öngören Bazı Kuralların İptaliSonraki Haber

İnternet Ortamındaki Yayınlara ve Bu Yay...

Yorum Yazın

Kaliteli Kamu Hizmetinin Yolu, Kamu Görevlilerinin Sorunlarını Çözmekten Geçmektedir
“Türkiye Münazara Ligi” yarışması başlıyor
Tarafsız Habercilik Bu Mu??
Öğretmene şiddete cezalarla ilgili düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz
Erdoğan: Öğretmene şiddette cezalar yarı oranında artırılacak
2024 Yılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Ataması Sonuçları
“3 Adım Rehberlik Kitabı" OGM Materyal'de!
YKS Puan Hesaplama Motoru
2024 Mayıs Ayı Tebliğler Dergisi Yayımlandı
TEKNOFEST Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması Başvuruları Başladı
TEKNOFEST TravelX Ideathon Yarışması İçin Başvurular Devam Ediyor!
Yapay Zeka Yıldızları Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!
2024 Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) Başvuruları Alınıyor
Yeni Müfredat Taslağına 67 Binin Üzerinde Görüş Ve Öneri Geldi
Can Korkusu İle Eğitim Olmaz Diye Hep Birlikte Haykırdık
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
Okul Sporları Duyuruları
Hayatta kalmak ve her gün hizmet edebilmek için bir gün iş bıraktık! imza kampanyası başlattık
81 İlde İş Bıraktık!İl Milli Eğitim Müdürlükleri Önünde Şiddeti Protesto Ettik!
!Bu Son İkaz Olsun!