eTwinning Projemiz - Birlikte Daha Güçlüyüz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
eTwinning Projemiz - Birlikte Daha Güçlüyüz
Abone ol
MERSİN / MEZİTLİ - Mersin Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi, eTwinning Projemiz - Birlikte Daha Güçlüyüz

eTwinning Projemiz - Birlikte Daha Güçlüyüz

eTwinning Projemiz - Birlikte Daha Güçlüyüz

MERSİN/MEZİTLİ YUSUF KALKAVAN ANADOLU LİSESİ VE GAZİANTEP/NİZİP OSMAN SAYIN ANADOLU LİSESİ OKUL ORTAKLIĞI "BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ" ETWINNING PROJESİ

09-01-2023

 

 

MERSİN/MEZİTLİ YUSUF KALKAVAN ANADOLU LİSESİ VE GAZİANTEP/NİZİP OSMAN SAYIN ANADOLU LİSESİ OKUL ORTAKLIĞI "BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ" ETWINNING PROJESİ

09-01-2023

2022-2023 eğitim-öğretim yılında Millî Eğitim Bakanlığınca okullar arasındaki farklılıkların azaltılarak fırsat eşitliğinin sağlanması kapsamında okullar arasındaki iş birliği ve destekle eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek, öğrenciler arasında bilgi, kültür, sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma gibi konuları paylaşmak ve geliştirmek amacıyla BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ diyerek Okul Ortaklığı Programı eTwinning Projemizi başlattık.

Ortak okul projemiz ile farklı eğitim tecrübelerine ve kaynaklara sahip okulların bu tecrübelerini ortak okuluyla paylaşarak ortak öğrenme ve öğretme süreçleri planlama, ortak eğitimler düzenleme, ortak sosyal faaliyetler gerçekleştirme gibi eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmeleri hedeflenmektedir. Ayrıca çevre ve iklim değişikliği konusunda ortak faaliyetlerle deneyimlerin paylaşılması, olumlu örneklerin hayata kazandırılması ve öğrenme topluluklarının oluşturulması amaçlanmaktadır. Ortak okul projesiyle öğrenci ve öğretmenlerde eğitim geleneği, tecrübeleri, bilgi, deneyim, kurum kültürü ve değer paylaşımların karşılıklı olarak aktarılmasının yanısıra bu ortaklığın en önemli amaçları arasında projemize konu olan çevre ve iklim değişikliğinin öğrencilerimizde oluşturacak farkındalık çalışmaları ve sürdürülebilir bir dünya için bu farkındalıkla gerçekleşecek kalıcı olumlu davranış değişiklikleri de yer almaktadır.

 09-01-2023

 

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Anadolu liselerinden Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi ve Osman Sayın Anadolu Lisesi kuruculuğunda bu iki okulun öğretmenleri, öğrencileri ve velilerinin yer alacağı projede eğitim öğretimde yapılan uygulamaların paylaşılması, işbirliğine dayalı ortak çalışmaların(toplum hizmeti ve sosyal sorumluluk çalışmaları) yürütülmesi planlanmakta olup projemiz kapsamında yapılacak ortak ve işbirlikçi çalışmalarla bilişim teknolojilerinden de yararlanılarak grupla iletişim halinde çok daha etkin bir şekilde öğrenme hedeflenmektedir. Aynı zamanda bu faaliyetler kapsamında web 2.0 araçları da kullanılarak öğrenciler grupla etkileşim sağlamayı öğrenerek ve kendi bireysel özelliklerini tanıyarak çevresine karşı güven duygusunu da kazanabilecekler, empati becerilerini ve gözlem yeteneklerini geliştirerek çevrelerinde olup bitenleri kavrayabileceklerdir. Çevrim içi ya da yüz yüze toplantılar ve buluşmalar gerçekleştirilerek akademik, sosyal, kültürel, sanatsal alanlarda başarılı uygulama örnekleri ile yazılı, görsel ve dijital materyal kaynakları paylaşılacaktır. eTwinning Projemiz ile "Birlikte Daha Güçlüyüz" sloganından hareketle işbirliği içinde hareket eden okullar, çevre ve iklim değişikliği temalı çalışmalarla çevreye daha duyarlı, daha sürdürülebilir bir dünya için ekolojik farkındalık kazanan bireyler yetiştirmiş olacaktır.

Proje 14-18 yaş grubu öğrencileri hedefliyor. Çalışma dili Türkçe olup proje süresi üç aydır.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Anadolu liselerinden Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi ve Osman Sayın Anadolu Lisesi kuruculuğunda gerçekleşecek projemiz kapsamında bu iki okulun öğretmenleri, öğrencileri ve velileri arasında yapılacak ortak ve işbirlikçi çalışmalarla bilişim teknolojilerinden de yararlanılarak grupla iletişim halinde çok daha etkin bir şekilde öğrenme sağlanacaktır. Öğrenciler projemiz ile kendi bireysel özelliklerini tanıyarak çevresine karşı güven duygusunu da kazanabilecekler, empati becerilerini ve gözlem yeteneklerini geliştirerek, çevrelerinde olup bitenleri kavrayabileceklerdir. Böylelikle çevresini araştırarak problemleri çözebilme yeteneği de kazanacaklardır. eTwinning Projemiz ile "Birlikte Daha Güçlüyüz" sloganından hareketle işbirliği içinde hareket eden okullar, çevre ve iklim değişikliği temalı çalışmalarla çevreye daha duyarlı, doğaya daha saygılı ve bilinçli bireylerin yetişmesi ve böylelikle gelecek nesillerin daha sürdürülebilir bir dünya için ekolojik farkındalık kazanması beklenen sonuçlar arasındadır. 

 

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teknofest 2023 İstanbul finallerindeyizÖnceki Haber

Teknofest 2023 İstanbul finallerindeyiz

Yapay Zekâ ve Sanat EtkinliğiSonraki Haber

Yapay Zekâ ve Sanat Etkinliği

Yorum Yazın

Bakan Tekin: ”Öğretmene şiddet hadiselerine yönelik idari ve adli süreçlerin takipçisi olacağız”
26 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (25 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
“Öğretim Programlarının Değerler Yönünden İncelenmesi: Tespit ve Öneriler” raporumuzu kamuoyuyla paylaştık
Dilimizde tüy bitti; Öğretmenle birlikte kaybettiğimiz, toplumun geleceğidir
Öğretmene yapılan bu zorbalığın hesabını soracağız
Müfredatta Ortak Akıl önerilerinizi bekliyoruz
42 farklı ilde, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri tarafından düzenlenen Eğitmenlik Başvuru Alım Süreci Başladı!
3 Adım Soru Bankası
Boğazlardan Mostar’a 
Öğretmen Atamaları İhtiyaca Göre Belirlenmeli, Atamalarda Mülakat Uygulamasına Son Verilmelidir!
Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı Protesto Etti
Öğretici: İyi Öğretmenleri Öğrencileri İle Buluşturmanın Yolu Mülakat Olamaz!
Erken Çocukluk Aylık Aile Eğitim Bülteni Yayımlandı
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavların Sonuçları Açıklandı
Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Yazılı Sınav Duyurusu ile 3. Dönem e-Sınav Duyurusu
Okul Sporları Duyuruları
Üretken Yapay Zeka ile Etkili Ders Uygulamaları
Bakan Tekin, Yeni Müfredat Taslağının Yarın Askıya Çıkarılacağını Açıkladı
Öğrencilerin geliştirdiği bu proje ile binalar 8 şiddetindeki depreme dayanıyor