Genel Başkan Yalçın, Çorum, Yalova ve Kocaeli’de Teşkilatla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genel Başkan Yalçın, Çorum, Yalova ve Kocaeli’de Teşkilatla Buluştu
Abone ol
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Çorum ve Kocaeli’de Memur-Sen İl Divan Toplantılarına katıldı. Teşkilat mensupları ile bir araya gelen Yalçın, Yalova’da Memur-Sen İl Temsilciliği hizmet binasının da açılışını gerçekleştirdi.

Teşkilat buluşmaları kapsamında il ziyaretleri gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Çorum’da Memur-Sen İl Divan Toplantısı’na katıldı. Toplantıya Ali Yalçın’ın yanı sıra; 27. Dönem Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yıldız, Çorum İl Temsilcisi Fatih Okumuş, Memur-Sen ilçe teşkilatları, şube yönetimleri ve çok sayıda davetli katıldı.

kocaeliProgramda konuşan Ali Yalçın, Memur-Sen olarak 28 Şubat mağdurları bileşenleri ile birlikte “Kapanmayan Yara” 27. Yılında 28 Şubat Mağdurların Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’nı gerçekleştirdiklerini belirterek, “28 Şubat'ın yıl dönümünde geriye dönüp baktığımızda Türkiye'de ulusal alanda vesayetle mücadelede önemli yol aldık. Dün ülkemize yaşatılan korkular, kaygılar, kuşkular geride kaldı. Bariyer ve barikatlar aşıldı, Katsayı zulmünün bitirilmesine, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayanması ile toplum mühendisliği yapanların pabucunun dama atılmasına, turnikelerin sökülmesine, kamusal alan yalanı ile temel hak ve özgürlüklere getirilen sınırlamanın ortadan kaldırılması için 12 milyon 300 bin imza ile ortaya koyduğumuz iradenin bir neticesi olarak kadınların kategorize edilişine son verilmesine varana kadar pek çok adım atıldı. Şimdi sıra mağdurların hakkının tam iadesindedir. ‘27. Yılında 28 Şubat Mağdurların Sorunları ve Çözüm Önerileri’ raporumuzu örgütlü yapıların akıl terinin bir sonucu olarak ortak iradeyle açıkladık. ‘28. Yılında 28 Şubat Mağdurlarının Sorunları’ cümlesine mahal vermeyecek şekilde bir an önce gerekli adım atılmalı, hakları iade edilerek mağdurların yüreği soğutulmalıdır. İnanıyor ve ümit ediyorum ki bu yıl 28 Şubat kaynaklı bu mağduriyetler giderilir” ifadelerini kullandı.

kocaeli1Yalçın: Hedef 1 milyon 150 bin üye

Konuşmasının devamında Memur-Sen teşkilatını büyütmek için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren ve yeni kazanımların kapısını aralayan Memur-Sen teşkilatına değinen Genel Başkan Yalçın, “Kamu görevlileri adına mali ve özlük haklarını iyileştirmek, çözülemez denilen sorunları teker teker gündeme getirerek çözmek ancak büyük bir örgütlü gücün eseri olabilir. Memur-Sen olarak bizler 1 milyonu aşan örgütlü gücümüzle ve üyelerimizin bizlere olan inancıyla çözülemez denilen ne varsa çözdük bundan sonra da çözmeye devam edeceğiz. Mayıs ayında sendikaların üye sayılarının açıklandığı mutabakat dönemi var. Teşkilat olarak sahadaki sorunları daha hızlı çözüme kavuşturabilmek, örgütlü gücümüzü büyütmek ve kazanımlarımızı artırabilmek adına Mayıs ayı için hedefimizi 1 milyon 150 bin üye barajı olarak belirliyorum. Bu barajı aşmak için gayret gösteren ceplerinde üye kayıt formlarıyla gezen teşkilat başkanlarımıza da inancımı bir kez daha yinelemek istiyorum” şeklinde konuştu.

Yalçın, emekli kamu görevlilerinin sorunlarına da değinerek çalışan ile emekli arasındaki bağın koparıldığına vurgu yaptı. Emeklilerin yaşadığı maddi kaygının giderilmesi adına hızlı bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Ali Yalçın, “Çalışan ile emekli arasındaki bağ yeniden tesis edilmelidir” dedi ve konuşmasını tamamladı.

kocaeli2“Elazığ Filistin için tek yürek olacak”

Programda söz alan Ali Yıldız ise 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekti. Memur-Sen olarak sürecin en başından itibaren yardım kampanyaları, protesto ve mitinglerle Filistin’e destek olmak için çaba gösterdiklerini belirten Yıldız, “Filistin’deki Siyonist zulmüne bir kez daha dur demek ve kamuoyunun Gazze hassasiyetini tazelemek adına 4 Mart Pazartesi günü Elazığ’da bir araya geleceğiz. Ülkemizin dört bir yanından gelerek, Filistin için tek yürek olacağımız bu programda bir kez daha sesini yükseltecek olan teşkilat mensuplarımıza şimdiden şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

kavuncuKavuncu: Memur-Sen mazlumların sorunlarına parmak basıyor

Teşkilat buluşmasında söz alan Erol Kavuncu ise kamu görevlileri adına büyük kazanımlar elde eden Memur-Sen’i tebrik ederek, “Memur-Sen gerek sendikal alanda gerekse sosyal faaliyetler konusunda duyarlı bir kuruluş. Hassas konularda faaliyet gösteren ve sendikal çerçeveyi aşarak mağdurların ve mazlumların sorunlarına parmak basan Memur-Sen teşkilatını yürekten kutluyorum” dedi.

asgin“Örnek alınması gerekiyor”

Memur-Sen’in teşkilat yapısının ve birlikte hareket edebilme kabiliyetinin örnek alınması gerektiğini söyleyen Halil İbrahim Aşgın, “Mali ve özlük hakları açısından birlikte hareket edebilmenin önemini Memur-Sen teşkilatı bizlere gösteriyor. 1 milyonu aşkın üyesiyle kamu görevlilerinin sorunlarını çözme noktasında çalışmalarını sürdüren Memur-Sen teşkilatı ile Çorum ilimizin değerini artıracak çalışmalar yapmayı süreceğiz” şeklinde konuştu.

Programda teşkilata hitap eden Fatih Okumuş ise Çorum İl Temsilciliği olarak Memur-Sen teşkilatını büyütmek için çalıştıklarını belirterek, “Biliyoruz ki büyük kazanımlar büyük örgütlü güç ile elde ediliyor. Bu bilinç ile bizler de yeni arkadaşları aramıza kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu süreçte emek veren temsilcilerimize ve şube yönetimlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

yalovaacilisYalova İl Temsilciği hizmete açıldı

Çorum programının ardından Yalova’ya giden Genel Başkan Yalçın, burada Vali Dr. Hülya Kaya, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’yi ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Genel Başkan Yardımcısı Hamza Öksüz ile birlikte Memur-Sen Yalova İl Temsilciliği’nin yeni hizmet binası açılış törenine katılan Ali Yalçın; “Hizmet kollarını buluşturan yuvamız, üyelerimizi, dostları ağırladığımız ocağımız ve tavır geliştirdiğimiz mutfağımız olan hizmet binalarımızı teşkilatımızın ihtiyacını görecek kapasiteye ulaştırma gayretimiz sürüyor. Yalova’da nezih bir mekanda yeni bir ofisle kapasite artırdık. İl Temsilcimiz Halil İbrahim Özer'in şahsında emeği geçen tüm teşkilatımıza kutluyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

3600“1. Dereceye 3600 gelmeli”

Programına Kocaeli ziyaretiyle devam eden Genel Başkan Yalçın, burada Memur-Sen Kocaeli Buluşması’na katıldı. Gerçekleştirilen programa Ali Yalçın’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, İl Temsilcisi Şahin Yaşlık, şube yönetimleri ve davetliler katıldı. Programda teşkilata hitap eden Yalçın, kamu görevlilerinin sorunlarını çözüme dönüştürme kabiliyetinin Memur-Sen’in genlerinde olduğuna vurgu yaparak; “Bu güne kadar gündeme dahil getirilmeyen bir çok sorunun çözümünün altında imzamız var. Üyelerimizden aldığımız güç ile işimize ilk günkü gibi sıkı sarılıyor ve yeni kazanımların kapısını aralamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, 3600 ek gösterge konusunda büyük aşama kaydedilmesi gibi birçok önemli hususu yerine getirirken, eksik kalan noktalarda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

kocaeli3Birinci dereceye yükselen memurlara 3600 ek göstergenin bir an önce verilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın, Genel İdari Hizmetler Sınıfı’na geçirilerek beklentinin karşılanması gerektiğine de vurgu yaparak, “İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır anlayışıyla akıl ve alın teri döküyor, mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda Memur-Sen olarak bizler; Memurun görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki bağ yeniden kurulsun. Asgari ücretin altında emekli, açlık ve yoksulluk sınırı arasında ise emekçi maaşı olmasın. Görevde Yükselme Unvan Değişikliği Sınavları ihtiyarı değil, süre şartı içerecek ve tüm kurumları kapsayacak şekilde icbari olsun. Kamu personel sitemi, ünvan, yetki sorumluluk ve ücret boyutuyla elden geçirilsin. Çalışma barışını güçlendirecek şekilde yapılandırılsın. 4688 ele alınsın, İLO normları ve ülkemizdeki sendikal mevzuat uygulamaları dikkate alınarak ihtiyaca cevap verecek şekilde yenide düzenlensin diyoruz” ifadelerine yer verdi.

tahirbuyukakin“İstişarelerimiz devam edecek”

Programda davetlilere hitap eden Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise kamu görevlilerinin sesi olan Memur-Sen’in gerek sendikal gerekse sosyal alanda gerçekleştirdiği faaliyetlere değinerek, “Memur-Sen sadece bir sendika değil. Kocaeli Belediyesi olarak Memur-Sen ile birlikte birçok ortak programa imza attık. Bundan sonraki süreçte de ortak çalışmalarımız ve istişarelerimiz devam edecek. Bizler gerek kamu görevlilerimizin gerekse vatandaşlarımızın selameti açısından sosyal diyalog mekanizmasının önemli olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bu noktada her zaman yanımızda olan Memur-Sen teşkilatına da bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

usluyalovaUslu: Kazanımlarımız büyüyecek

Memur-Sen teşkilatının geçmişten bugüne istikrarlı bir büyüme kaydettiğini belirten Levent Uslu, örgütlü gücün büyüklüğü ile kazanımlar arasında güçlü bir bağ olduğuna dikkat çekerek, “Bizler ne kadar güçlü ve dirayetli bir teşkilat olursak masada da sahada da o kadar güçlü oluruz. Sorunların çözüme kavuşması noktasında ben, sayısı 1 milyonu aşan üyemizle kazanımlarımızın da büyüyeceğine inanıyorum. Bu doğrultu da Genel Başkanımızın Mayıs ayı için ortaya koyduğu 1 milyon 150 bin üye barajının aşılmasının önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Kocaeli başta olmak üzere ülkemizin her noktasında kamu görevlileriyle temas halinde olmalı ve sahadaki etkinliğimizi daha da artırarak bu hedefe ulaşmalıyız” dedi.

Toplantıda söz alan Şahin Yaşlık ise Kocaeli teşkilatı olarak kamu görevlileri lehine sonuçlanacak hiçbir konuda sorumluluktan kaçmadan elini taşın altına koyduklarını söyleyerek, “Kocaeli teşkilatımız olarak sahada var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aramıza yeni arkadaşlar kazandırarak Memur-Sen ailemizi büyütmek ve kazanımlarımıza yeni kazanımlar eklemek için sorumluk alan, gecesini gündüzüne katan ve emek veren tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kubilay’ı Katledenlere Ziyarete Götürenlerle İlgili Suç Duyurusunda BulundukÖnceki Haber

Kubilay’ı Katledenlere Ziyarete Götürenl...

Ceza İnfaz Kurumlarında Bulunan Bazı Kişilere Gelen Kitapların Teslim Edilmemesi Nedeniyle İfade Özgürlüğünün İhlal EdilmesiSonraki Haber

Ceza İnfaz Kurumlarında Bulunan Bazı Kiş...

Yorum Yazın

Proje okulları kimsenin babasının çiftliği değildir!
Kaliteli Kamu Hizmetinin Yolu, Kamu Görevlilerinin Sorunlarını Çözmekten Geçmektedir
“Türkiye Münazara Ligi” yarışması başlıyor
Tarafsız Habercilik Bu Mu??
Öğretmene şiddete cezalarla ilgili düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz
Erdoğan: Öğretmene şiddette cezalar yarı oranında artırılacak
2024 Yılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Ataması Sonuçları
“3 Adım Rehberlik Kitabı" OGM Materyal'de!
YKS Puan Hesaplama Motoru
2024 Mayıs Ayı Tebliğler Dergisi Yayımlandı
TEKNOFEST Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması Başvuruları Başladı
TEKNOFEST TravelX Ideathon Yarışması İçin Başvurular Devam Ediyor!
Yapay Zeka Yıldızları Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!
2024 Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) Başvuruları Alınıyor
Yeni Müfredat Taslağına 67 Binin Üzerinde Görüş Ve Öneri Geldi
Can Korkusu İle Eğitim Olmaz Diye Hep Birlikte Haykırdık
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
Okul Sporları Duyuruları
Hayatta kalmak ve her gün hizmet edebilmek için bir gün iş bıraktık! imza kampanyası başlattık
81 İlde İş Bıraktık!İl Milli Eğitim Müdürlükleri Önünde Şiddeti Protesto Ettik!