Hayali gerçek oldu, oğlu ile rakip oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayali gerçek oldu, oğlu ile rakip oldu
Abone ol
Rize’de farklı kulüplerde top oynayan baba-oğul aynı forma numarası ve aynı pozisyonda karşı karşıya geldi.

 

 

Rize’de yaşayan Yasin Çelik, 11 yıl önce kendisinin oynadığı maçlara beş yaşındaki oğlu Behrem Onur Çelik’i de yanında götürerek oğluna futbol sevgisi aşılamaya çalıştı. Oğlu Behrem Onur Çelik, babasının maçlarını izleyerek babasını hayran olması üzerine 5 yaşındayken futbola başladı. Behrem Onur, gün geçtikçe futbol konusunda kendisini geliştiriyor. Süper Amatör A Grubu’nda yer alan Kopuzlar Vakfı Veliköyspor’da top koşturan Yasin Çelik ile Rize Belediyespor Takımı kaptanlığını yapan oğlu Behrem Onur Çelik, rakip oldu. Baba-oğul, yanı forma numarası giyerken, aynı pozisyonda da oynadı. Maçı Kopuzlar Vakfı Veliköyspor 5-0 kazandı.

 

 

 

Yasin Çelik: "Her şeyi oğluma bıraktım ama oğlum babasını bir rol modeli olarak görüyor"

 

 

 

Baskın ve otoriter bir baba olmadan bütün kararları oğlunun almasını rağmen oğlunun kendisini örnek aldığını belirten 42 yaşındaki baba Yasin Çelik, "Yaklaşık 20 yaşından, 35 yaşıma kadar profesyonel liglerde top oynadım. Bugün oğlumla karşılıklı oynamanın gururunu yaşıyorum. İnşallah sahada hak edenin kazanacağı bir maç olacak. Evden çıkarken gerekli talimatları verdim, bizde tolerans yok. Sahaya çıkınca baba-oğul ilişkisi bitiyor, rakip oluyoruz. Aslında çok baskın bir baba değilim. Her şeyi oğluma bıraktım ama oğlum babasını bir rol modeli olarak görüyor. Futbolcu olma yolunda ilerliyor. İnşallah benden daha iyi olur. Babası olarak her zaman yanındayım. Dediğim gibi sahada rakibiz" şeklinde konuştu.

 

 

 

"Oğlum 5 yaşındayken gittiğim maçlarda elinden tutup, sahada gezdirirdim"

 

 

 

Oğlunun her zaman bir futbolcu olmasının hayalini kurduğunu ifade eden baba Çelik, "Oğlum 5 yaşındayken gittiğim maçlarda elinden tutup sahada gezdirirdim. Bunun hep hayalini kurardım. Oğlum acaba ne zaman büyüyecek, acaba futbolcu olacak mı, herhangi bir yeteneği olacak mı diye. Futbolculuğu her çocuk sevmez. 5 yaşında bir oğlum daha var ama futbolla hiçbir alakası yok. Oğlum sağ olsun, babasının izinden devam ediyor. Benden daha iyi olacağına eminim" dedi.

 

 

 

Behrem Onur Çelik: "Küçük yaşlarda babamı izledim ve onu rol modeli olarak gördüm"

 

 

 

Küçük yaşlarda babasını izleyerek örnek aldığını belirten 16 yaşındaki Behrem Onur Çelik, "5 yaşında futbola başladım. Küçük yaşlarda babamı izledim ve onu rol modeli olarak gördüm. Her zaman babamı izlerken hoşuma giderdi. Her zaman da hayalim 5 numarayı giymek ve stoper olarak babamı geçmekti. Allah’a şükür bu sene de karşı karşıya oynadık. Hedefim babamdan daha iyi olmak. Her şeyden önce babamın benden daha iyi olduğunu kabul ediyorum. Onla sahayı paylaşmaktan ötürü aşırı gururlanıyorum ve bazen gözlerim de doluyor. Bugün sahada kendisini biraz affetmeyeceğim. Uyarıda bulundum ama akşam evi var, sıkıntı oluyor. Babam kızmaz, her zaman sarılır kucaklar, sırtında taşır beni gerekirse" diye konuştu.

 

 

 

"Hem baba hem de rol modeli olduğu zaman çok değişik oluyor"

 

 

 

Behrem Onur Çelik, kimi örnek aldığın sorulduğu zaman, her zaman babasını söylediğini ifade ederek, "Küçüklükten beri örnek aldığım bir insanı birinci ve ikinci liglerde oynarken görüyordum. Çok da hoşuma giderdi. Küçük yaştan beri yerimde durmazdım. Arada sırada ben duygulanıyorum. Hem baba hem de rol modeli olduğu zaman çok değişik oluyor. Herkes rol modelim kim diye sorunca Ramos diyor, ben babam diyorum. Çok güzel de bir duygu, her zaman bu anı bekliyordum. Bu sene de sağ olsun hocalarımız karşılıklı oynama fırsatı verdi. Öncelikle bende oğluma babam gibi bir baba olmak istiyorum. Her zaman yanında olup, sırtlamak, karşılıklı da futbol oynamak istiyorum. Çocuk yaştan eğitip, beni görüp, örnek alıp, aynı sahada oynasak hoşuma gider" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuşadası’nda yeni binalara sismik izolatör zorunluluğu geliyorÖnceki Haber

Kuşadası’nda yeni binalara sismik izolat...

Deprem bölgesinde 100 bin lahmacun üretme kararı aldılarSonraki Haber

Deprem bölgesinde 100 bin lahmacun üretm...

Yorum Yazın

Türkiye'de 100 Yılda Yaklaşık Olarak Öğrenci Sayısı 53, Öğretmen Sayısı 93 Kat Arttı
Sözleşmeli Personele Re’sen Emeklilik İle İlgili Olumlu Karar
Türk Eğitim-Sen ve UAESEB, 5. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi’ni, Ziya Gökalp’in Vefatının 100. Yıl Dönümü Anısına Gerçekleştirecek.
Sınıf öğretmenliği mezunu olmadığı halde sınıf öğretmenliği alanında tezli/tezsiz yüksek lisans veya doktora yapanlar özel okullarda görevlendirilebilir mi?
O İlin MEM Müdürü Görevden Alındı
İl milli eğitim müdürlükleri belediyelerle protokol yapabilir mi?
19 Mart Pazartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
İşte Çanakkale'de şehit olan öğrencileri nedeniyle mezun veremeyen okullarımız
8 Ve 12. Sınıf Öğrencilerinin 2. Dönem 2. Yazılı Sınav Tarihlerinde Değişiklik Yapıldı
Yargı, Mesai Saatleri Dışında Yapılan Veli Toplantıları İçin Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenmesine Karar Verdi
İstihdama Yönelik Lisans Burs Programı
Öğretmen Atamaları Emekli Sayısına Göre Değil, Öğretmen İhtiyacına Göre Belirlenmelidir!
‘Üniversite İdari Personelinin Özlük Hakları Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ raporu
Yurt Yedek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
3 yeni online eğitim için başvuralar başladı
YÖK’ten uzaktan Tezsiz Yüksek Lisans Yapanlarla İlgili Önemli Karar
LGS Kapsamındaki Merkezî Sınav Başvuruları Başladı
Etkileşimli tahtaların arıza bildirimi nereye ve nasıl yapılır?
YLSY Bursiyerleri hakkında bakanlıktan uyarı