İmam Hatip Okullarından Filistin'e Anlamlı Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmam Hatip Okullarından Filistin'e Anlamlı Destek
Abone ol
İmam Hatip Okullarından Filistin'e Anlamlı Destek

İmam Hatip Okullarından Filistin'e Anlamlı Destek

Filistin'de Yaşanan Katliamın Beraberinde Getirdiği İnsani Krizin Son Bulması Amacıyla Yurdun Dört Bir Yanındaki İmam Hatip Okulları Gazze'deki Mazlumlara Yönelik Destek Faaliyetleri Gerçekleştirdi.
 
İmam Hatip Okullarından Filistin'e Anlamlı Destek
 

Toplumun her kesiminden Filistinli Müslümanlara maddi ve manevi destekler sürerken Gazze'de yaşanan zulme göz yummayan, soykırıma sessiz kalmayan Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokulları öğrencileri, dünyanın gözü önünde yaşanan bu insanlık dramına farkındalık oluşturmak için yurdun dört bir yanında etkinlikler düzenleyerek Filistin halkına destek verdi, ses oldu. 

Amasya Şeyhcui Şehit Aziz Sağlam İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Ramazan Bayramı harçlıklarını Filistin'e bağışladı. Ramazan ayında, İsrail'in saldırılarında mağdur olan Gazzeliler için topladıkları 5 bin TL'yi Amasya Müftülüğü'ne teslim eden Amasya Şeyhcui Şehit Aziz Sağlam İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, yardım kampanyasını Ramazan Bayramı'nda da devam ettirdiler. "Pamuk eller ceplere, bayram harçlıklarımız Gazzeli kardeşlerimize" sloganıyla bayram harçlıklarını birleştiren öğrenciler topladıkları yardımı okul yönetimine teslim ettiler.

Batman'da imam hatip ortaokulu ve Anadolu imam hatip lisesi öğrencileri, dikkat çeken bir etkinlikle bombardımanlarda şehit edilen Filistinli çocukların isimlerini siyah balonlara yazarak, gökyüzüne bıraktı. 

İstanbul-Başakşehir Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri150 dünya lideri ve sporcuya "Filistin" konulu mektup gönderdi. Mektuplarla, İsrail'in Filistin'de yaptığı soykırımın durdurulması çağrısında bulunan öğrenciler, postane önünde yapılan açıklamada, "Bugün Gazze'de yaşanan zulme karşı tepkimizi ortaya koymak için geldik. Dünya liderlerine mektubumuzu ileteceğiz. Biz sesimizi çıkarıyoruz, inşallah dünya liderleri de seslerini çıkarırlar bu zulme karşı. Bugün onurluyuz çünkü biz mazlumun yanında, zalimin karşısındayız." İfadelerini kullandı.

İstanbul-Kağıthane Profilo Barış İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri Gazze'de siyonist İsrail'in saldırıları sebebiyle insani yardıma ihtiyaç duyan kardeşleri için hayır kermesi düzenledi. Kermesten elde edilen yardım,  İlçe Müftülüğüne teslim edildi.

İstanbul-TOKİ Güneşparkevleri Kız AİHL Öğrencileri "Aklımızda ve Kalbimizde Filistin" konulu anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla hazırlanan"Filistin İnsanlık Dramı" konulu tiyatro, oratoryo ve şiirler yer aldı. Lise öğrencileri, Filistin'de yaşanan zulmün doğurduğu insanlık dramını tiyatro oyunuyla canlandırarak izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

İstanbul-Pendik Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesinde İsrail'in işlediği savaş suçlarına karşı tepkilerini dile getirmek isteyen öğrenciler, Filistin'e destek olmak için hep bir ağızdan "Bir sabah gelecek kardan aydınlık" ilahisini söyledi.

İstanbul-Başakşehir, M. Emin Saraç İHO öğretmen ve öğrencileri Filistin çadırını ziyaret ettiler. Başakşehir Mehmet Emin Saraç İmam Hatip Ortaokulundan 150 öğrenci, Gazze'de yaşanan insanlık dramına ilişkin farkındalığı artırmak ve Filistinlilere destek olmak amacıyla tutulan "Gazze İçin İnsanlık Nöbeti"ne katıldı. Filistinli kardeşlerini unutmayan M. Emin Saraç İHO öğrencileri, öğretmenleriyle Filistin çadırını ziyaret ederek Başakşehir Millet Bahçesi'ndeki çadırlarda nöbet tuttu ve Gazze'de yaşananlara ilişkin fotoğraf sergisini gezdi.

Balıkesir-Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesinde "Kanayan Yaramız Filistin " konulu konferans düzenlendi. Konferansta Onyedi Eylül Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Şahin ve Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bekir Gündoğmuş ile buluştu. Düzenlenen konferansta Prof. Dr. İsmail Şahin ve Doç. Dr. Bekir Gündoğmuş Filistin sorunu hakkında Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini bilgilendirdi.

Muğla-Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri zulme ve soykırıma sessiz kalmayarak kendi çabalarıyla Filistin ile ilgili bir video çekti. Ayrıca müziğin evrenselliğiyle zulme farkındalık oluşturmak adına müzik öğretmenleri öncülüğünde "Filistin" bestesi yapıldı. Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin birlikte icra ettikleri, '' Filistin '' adlı beste kamunun ve bütün insanlığın vicdanına sunuldu.

Erzurum - Aziziye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Değerler Kulübü çalışmaları kapsamında Şehitlerimizi ve Filistin'de şehit olan binlerce kardeşimizi rahmet ve saygıyla anmak için program düzenledi. Ayrıca Gazze'de yaşanan katliama sessiz kalmayan Erzurum Aziziye Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencisi Seher Keleş arkadaşlarıyla beraber hazırladığı videoda, yaşanan insanlık dramını gözler önüne sererek izleyenlerin beğenisini aldı.

Iğdır-Iğdır Kız AİHL ve Necip Fazıl Kısakürek AİHL öğrencileri yarışmadan kazandıkları ödülleri Filistin için bağışladı. Iğdır'da İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen "Hutbe Okuma ve Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma" yarışmalarında dereceye giren Onur Tigrak ve Semanur Tigrak ödüllerini Filistinliler için bağışladı. Öğrencilerin duyarlı davranışının kendilerini duygulandırdığını ifade eden İl Müftüsü Demirel, "Bu duyarlı ve örnek davranışından dolayı gençlerimizi tebrik ediyorum. Özlenen bir gençlik olan bu güzel şahsiyetleri yetiştirip toplumumuza kazandırdığı için başta anne ve babasına olmak üzere öğretmenlerine ve bu örnek bir davranış sergileyen öğrenci kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ederim." dedi.

Batman-Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Gazze'ye destek etkinliği düzenledi. Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Gazze için oluşturulan koreografi ve çeşitli ezgiler yer aldı. Ayrıca Filistinlilerin geleneksel halk oyunlarından olan "Dabke" gösterisi yapıldı. Etkinlik okunan duanın ardından sona erdi.

Yozgat-Yozgat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri "Filistin'e Uyanmak" konulu konferans düzenledi. Gerçekleştirilen etkinlikte Yozgat Lisesi, Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi ve Yozgat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Büyük Sinema Kültür Merkezinde bir araya geldi. Öğrencilere Kudüs'ün İslam coğrafyası için önemi, tarihi ve yaşanan olaylar ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Samsun-Atakum İmam Hatip Ortaokulunda "Savaşla Yaşamak, Katledilmek..." temalı karikatür sergisi açıldı. Atakum İlçe Millî Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla, Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve savaşın yarattığı acıları sanatın diliyle anlatmak için, Atakum İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri "Savaşla Yaşamak, Katledilmek" adlı karikatür sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Bursa-Osmangazi, Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Filistin için tüm dünyayı silkelenişe, yeniden dirilişe, yeniden ayağa kalkmaya davet etti. Öğrenciler İsrail zulmü karşısında sadece ve sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadele veren Filistinli kardeşlerini selamlamak ve İsrail'in Filistin'e saldırılarını kınamak amacıyla Osmangazi Türbesi önünde toplanarak Türkiye, Filistin ve kendi ülkelerinin bayraklarıyla Gazzeli mazlumlara desteklerini bildirdi.

Mardin-Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ''Dersimiz Filistin'' başlıklı basın açıklaması yaptı. Kadın, çocuk, yaşlı, bebek demeden katliam yapan siyonist işgal rejimine bir tepki de Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinden geldi. Gazze'deki katliamlar ve soykırıma maruz kalan Gazzeli çocukları anmak ve destek olmak amacıyla "Dersimiz Filistin" sloganıyla Türkçe, Arapça, İngilizce ve Kürtçe olarak basın açıklaması düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça olarak 4 dilde basın açıklaması yapan öğrenciler, Filistin ve Gazze'ye desteklerini dile getirdi.

Bitlis-Feyzullah Ensari İmam-Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Filistin'de İsrail saldırıları sonucu şehit olan öğrencilerin anısına "kısa film" çekti. Filistin'de şehit edilen çocukları anmayı amaçlayan kısa filmde 14 öğrenci ve bir öğretmen yer aldı. "Yarım Kalan Hayaller" adlı kısa film sosyal medyada yoğun ilgi görürken, izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Ayrıca Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulları Gazze'ye destek olmak amacıyla kermesler düzenledi. Düzenlenen kermeslerde öğrencilerin bir araya gelerek yaptığı yiyecek-içecekler, hazırladığı kıyafet ve el örgüleri ile çeşitli ürünlerin satışından elde edilen gelir Filistin'e bağışlandı. Öğretmen ve öğrencilerin evlerinde yaptıkları yiyecek ve içeceklerin yanı sıra minik yüreklerin Filistin halkına hitaben yazdıkları dua pusulaları için de bir "dua ağacı" oluşturuldu ve Gazzeli çocuklara Arapça olarak yazılan mektuplar Gazze'ye gönderilmek üzere yetkililere teslim edildi.

19-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202416-04-2024

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Savaşan İHA Yarışması Teknik Yeterlilik Formu Sonuçları Açıklandı!Önceki Haber

Savaşan İHA Yarışması Teknik Yeterlilik...

18 Nisan Perşembe önemli gündem başlıklarıSonraki Haber

18 Nisan Perşembe önemli gündem başlıkla...

Yorum Yazın

Akıllı Mama Kabı Projesi
Teftişin Kalemi E-Dergisi 3. Sayısı Yayımlandı
Mayıs Ayı E-Bültenimiz Yayında
Laik Ve Bilimsel Eğitime Sahip Çıkmak İçin Hep Birlikte Harekete Geçelim
Ucube Mülakat Uygulaması Kaldırılmalı Eğitimde Adalet Sağlanmalıdır
"BİLSEM'ler Arası Eğitsel Dijital Oyun Geliştirme Yarışması"na Başvuru Süresi Uzatıldı
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
İşte haftanın yalan haberleri
"IDEAGENÇ'24 Senin Merkezin, Senin Hayalin” Ideathon yarışması başvuru sonuçları açıklandı! 
Türk-İş Nisan 2024 Açlık Ve Yoksulluk Sınırı
Okul Sporları Duyuruları
Yeni Müfredatta "Tarih" Eğitiminde Köklü Değişiklik
Aksoy Hukuk Makam Sahiplerinin Silahı Değil, Mağdurların Kalkanıdır!
Grafiklerle Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli 
Öğretmenler Odası toplantımız, bu hafta Diyarbakır’da!
OGM Materyal Soru Bankası
Öğrenci Liderliği Burs Programı
Eğitim Çalışanları Arasında Oluşan Ücret Farkları, Gün Geçtikçe Kangren Haline Geliyor
2024 YÖK Üstün Başarı Ödülleri için başvurular başladı