Keyfiyete Dayalı Düzenlemeler İle Proje Okulları Ziyan Edilmemelidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Keyfiyete Dayalı Düzenlemeler İle Proje Okulları Ziyan Edilmemelidir
Abone ol
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun, 02.02.2023 tarihinde Ankara 3 No’lu Şube’nin kurum yöneticileri ile düzenlediği istişare toplantısına katıldı

Toplantıda, İLKSAN Denetleme Kurulu Başkanı İsa Barış, Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Ertekin Engin ve şube yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Geylan: Mensubiyetler üzerinden okullara yönetici atandığında sadece bazı arkadaşlarımızın hakkı yenmiş olmuyor, bunun akabinde eğitim de katlediliyor.

MEB Teşkilat Kanunu’nun değiştirilerek; 2014 yılında bir gecede ehil, bilgili, tecrübeli yöneticilerin görevden alındığını, mülakat marifeti ile on binlerce kişinin iş başına getirildiğini hatırlatan Geylan, mülakatlarda yaşanan adaletsizlikleri anlattı.  Geylan, “2014 yılında çok büyük kul hakkı ve gasplarla karşılaştık. Örneğin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 5’er kişiden oluşan 9 komisyon kuruldu. 100 tam puan alan 86 kişinin 81’i sadece bir sendikanın üyesi idi. 90 ve üzeri puan verilen aday sayısı ise 224 kişiydi ve yine bir tesadüf eseri 117 kişi  aynı sendikanın üyesiydi. O yıllarda öyle şeyler yaşandı ki;  mülakat listeleri yani torpil listeleri güncellenmediği için vefat eden adaylara dahi puan verildi. O süreç Milli Eğitim Bakanlığı’nın utanç yıllarıydı.” diye konuştu.

Genel Başkan Geylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Mensubiyetler üzerinden okullara yönetici atandığında sadece bazı arkadaşlarımızın hakkı yenmiş olmuyor, bunun akabinde ve daha da önemlisi eğitim de katlediliyor. Türk Eğitim-Sen olarak her zaman ‘Bir okul, müdürü kadar okuldur.’ deriz.  Bir okul müdürü; liyakati, donanımı, formasyonu, adabı ve üslubu ile o okulun standartları üzerinde değilse ya da liyakatli değilse, o okulda en kâmil öğretmenler de görev yapsa, eğitimden istenilen verim alınamaz.  Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama süreçlerinin ehliyet üzerinden yürütülmesi çok önemlidir.”

Yönetici atama sisteminin liyakat ve ehliyet sistemine dayalı olarak ve bir hakkaniyet zemininde yürütülmesi gerektiğini bildiren Geylan, “Mülakat süreci yönetici atama sisteminden kökten kaldırılmalıdır. Türk Eğitim-Sen olarak hem ilk atamalarda, hem görevde yükselmelerde, hem de yönetici atamalarında mülakat marifeti ile yaşanan adaletsizlikleri dile getiriyoruz.

Türk Eğitim-Sen olarak mülakattan, korktuğumuz ya da üyelerimize güvenmediğimiz için karşı çıkmıyoruz. Hatta diyoruz ki;  sendika temsilcileri mülakat komisyonlarında sadece gözlemci sıfatı ile yer alsın ya da mülakatta kamera kaydı alınsın. O zaman varız. Ama bu teklifimiz kabul görmüyor. Neden korkuluyor, ne gizlenmek isteniyor? ” dedi.

Geylan: Proje okulları yöneticileri Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği’ne tabi olmalıdır.

Akademik başarısı en yüksek olan öğrencilerimizin sınavla girdiği proje okullarına öğretmen ve yönetici seçiminde objektif hiç bir ölçüt aranmadığını belirten Geylan, “Proje okulları Uganda Eğitim Bakanlığı’na mı bağlı? Bu okullarımıza yönetici atanırken de MEB Yönetici Atama Yönetmeliği esas olmalı ve sınavla alınmalıdır. Proje okulları, adeta yandaş yönetici atama projesine dönüşmüştür. Ülkemizin geleceğini inşa edecek çocuklarımızın okuduğu göz bebeğimiz bu okullarımızı heba edemeyiz. MEB’e çağrıda bulunuyor ve sınav esaslı bir sistemle proje okullarına yönetici ve öğretmen atama düzenini getirmesini bekliyoruz.”

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Ekonomisinde Haftalık Gelişmeler ve Genel Görünüm 3 Şubat 2023Önceki Haber

Türkiye Ekonomisinde Haftalık Gelişmeler...

Mücadelemiz sonucu 50/d sorunu çözüldüSonraki Haber

Mücadelemiz sonucu 50/d sorunu çözüldü

Yorum Yazın

Türk Eğitim Sen Okul ve Kurumlarda Güvenlik Kameralarının Mevzuata Uygun Kullanımı İçin Talepte Bulundu
Bakan Tekin: ”Öğretmene şiddet hadiselerine yönelik idari ve adli süreçlerin takipçisi olacağız”
“Öğretim Programlarının Değerler Yönünden İncelenmesi: Tespit ve Öneriler” raporumuzu kamuoyuyla paylaştık
Dilimizde tüy bitti; Öğretmenle birlikte kaybettiğimiz, toplumun geleceğidir
Öğretmene yapılan bu zorbalığın hesabını soracağız
Müfredatta Ortak Akıl önerilerinizi bekliyoruz
42 farklı ilde, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri tarafından düzenlenen Eğitmenlik Başvuru Alım Süreci Başladı!
3 Adım Soru Bankası
Boğazlardan Mostar’a 
Öğretmen Atamaları İhtiyaca Göre Belirlenmeli, Atamalarda Mülakat Uygulamasına Son Verilmelidir!
Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı Protesto Etti
Öğretici: İyi Öğretmenleri Öğrencileri İle Buluşturmanın Yolu Mülakat Olamaz!
Erken Çocukluk Aylık Aile Eğitim Bülteni Yayımlandı
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavların Sonuçları Açıklandı
Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Yazılı Sınav Duyurusu ile 3. Dönem e-Sınav Duyurusu
Okul Sporları Duyuruları
Üretken Yapay Zeka ile Etkili Ders Uygulamaları
Bakan Tekin, Yeni Müfredat Taslağının Yarın Askıya Çıkarılacağını Açıkladı
Öğrencilerin geliştirdiği bu proje ile binalar 8 şiddetindeki depreme dayanıyor
Ara Elaman Teminindeki Sıkıntının Sebebi Egitim-İstihdam İlişkisinin Sağlıklı Kurulamamasıdır